← Takaisin
Risto Laitila

Risto Laitila rohkaisee ihmisiä toteuttamaan unelmiaan

30.08.2018

TV-ohjelma Akuutista ja ET-lehdestä tutuksi tullut lääkäri Risto Laitila, saapuu haastelemaan messuyleisöä Elä & Nauti 50+ Oulu -tapahtumaan. Saadaanko messuilla vastaus kysymykseen, millainen on ikääntymisen hyvä resepti?

Kesä on Laitilalla sujunut hyvin, helteitä ja kuumuutta ihmetellessä. Suomalaisten hyvinvoinnissa ei hänen mukaansa ole valittamista, jos vertaa palestiinalaisiin tai Chicagon suurkaupungin etelälaidalla asuviin lajitovereihin. ”Suomalaiset voivat erittäin hyvin ja paksusti.”

Syksyn tullen Laitila kehottaa pohtimaan, onko takataskuun jäänyt jokin haave tai toive, joka on jäänyt toteutumatta. ”Ruskaretki Lappiin? Kansanopiston runokurssi? Nyt olisi sen aika”, Laitila vinkkaa.

Laitila kertoo oppineen kuinka ainutlaatuinen ja suojelua kaipaava kotiplaneettamme on sekä lisäksi elämästä ja sen rajallisuudesta. Hän suosittelee nauttimaan elämästä täysin rinnoin, jos nautintoina ovat esimerkiksi liikunta ja musiikki. ”Terveyden kannalta arveluttavien nautintojen kanssa on hyvä muistaa tuo rajallisuus. Jos sellaisia sattuu harrastamaan.”

Kysyin Laitilalta tiukan kysymyksen, miksi vanhenemme. ”Luonto on viisaudessaan päättänyt, että ihmisyksilö vanhenee, jotta tämä tajuaisi elämän rajallisuuden arvon. Vasta tuo rajallisuuden kokemus mahdollistaa elämän syvällisemmän arvostamisen.”

Risto Laitila nähdään ohjelmalavalla la 15.9. klo 11.30 ja su 16.9 klo 11.00. Hän järjestää messuyleisölle terveystietoaiheisen, huumorilla höystetyn esityksen ikääntymisen hyvästä reseptistä.

Lue lisää Elä & Nauti 50+ Oulu -messuista täältä.

Klikkaa itsesi Elä & Nauti 50+ Oulu Facebook-tapahtumaan täältä.

← Takaisin