KÄVIJÖILLE

Elä & Nauti 50+ Oulu

15.-16.9.2018

Elä & Nauti 50+ on täysin uudistunut messutapahtuma aikuisille! Tapahtuma on järjestetty aiemmin Seniorimessut-nimellä.

Olemme uudistaneet tapahtuman nimeä ja sisältöä kävijöiden ja näytteilleasettajien toiveiden mukaisesti. Tapahtuma tarjoaa laajasti ja monipuolisesti sisältöä aktiivisille ja elämästä nauttiville aikuisille. Tapahtumassa on neljä pääteemaa:

Hyvinvointi ja terveys -teemassa pureudutaan kysymykseen kuinka voin hyvin?
Terveellistä ruokaa, hyvää unta, erilaisia liikuntamuotoja, itsensä kehittämistä ja itsestä huolehtimista.

Kulttuuri ja harrastukset – kulttuuria, kirjallisuutta, mökkeilyä, luontoa, matkailua, taidetta
eli harrastuksia jokaiseen makuun.

Asuminen, työ ja talous – Miten asun, vaihdanko pienempään ja miten hyödynnän kotitalousvähennyksen? Voiko eläkkeellä tehdä töitä, mitä tehdä metsäomistuksille, mihin sijoittaa? Esillä talouden teemoja perintöverotuksesta sijoitusasuntoihin.

Digitalisaatio – Opastusta digimaailmaan: kuinka tilata verkkokaupasta ja miten käyttää pankkipalveluita ja erilaisia sosiaalisen median kanavia. Tarjolla tietoa ja vinkkejä!

 

Etsitkö Elä & Nauti 50+ Rovaniemi -messuja? Rovaniemen messut löytyvät täältä.

Paikka
Messut järjestetään Ouluhallissa (Ouluhallintie 20, 90130 Oulu).

Aukioloajat
Messut ovat avoinna la-su 15.-16.9.2018 klo 10-16.

Liput
8€/päivä, myynnissä ovelta

Ohjelmalavalla on kuultavissa paljon ajankohtaista ja mielenkiintoista asiaa. Kirjailijavieraana Pauliina Rauhala ja hänen uusin romaani Synninkantajat.

Pauliina Rauhala (s. 1977) kirjoittaa yhteiskunnallisesti merkittävistä aiheista taidokkaasti ja pelotta. Hänen esikoisromaaninsa Taivaslaulu (2013) oli arvostelu- ja yleisömenestys. Se sai Kiitos kirjasta -mitalin, Kaarlen palkinnon ja kirjabloggaajien myöntämän Blogistanian Finlandia -palkinnon sekä valittiin Vuoden kristilliseksi kirjaksi. Kirjasta on tehty näytelmäsovitus Tampereen Työväen Teatteriin ja Oulun kaupunginteatteriin.

Synninkantajat on vahvasti kaunokirjallinen ja psykologisesti uskottava romaani sisäänpäin kääntyvästä yhteisöstä ja rakkauden monista merkityksistä. Se kurkottaa yhden suvun tarinasta yleisinhimilliseen ja hakee rinnastuksia myös historiasta ja nykypäivästä.

Kirjailijahaastattelun lisäksi kirjamyyntiä kirjakahvilassa ja mahdollisuus saada signeeraus kirjaan. Tervetuloa paikalle!

Lisää Pauliina Rauhalasta artikkelissamme
’Pauliina Rauhala inspiroituu hyvistä keskusteluista, hiljaisuudesta ja musiikista’

Pohjois-Suomen Messut tekee tänä vuonna yhteistyötä Elä ja Nauti 50+ -messuilla Lastenklinikoiden Kummien kanssa.

Lastenklinikoiden Kummit ry on 1993 perustettu hyväntekeväisyysjärjestö, joka tukee Suomen viittä yliopistollista lastenklinikkaa, kehitys- ja tutkimustyötä sekä parantaa potilaiden viihtyvyyttä sairaala-aikana.

Lahjoitamme jokaisesta Elä ja Nauti 50+ -messujen myydystä pääsylipusta euron Ouluun rakennettavan uuden lasten ja naistensairaalaan hyväksi Kummien kautta.

Kummeista mukana ovat Kaarina Suonperä ja Anna-Liisa Tilus sekä toiminnanjohtaja Anne Knaster. He ovat tavattavissa sekä ohjelmalavalla että Kummien osastolla. Kummien osastolla voit antaa oman tukesi sairaalan rakentamiseen ja käydä tekemässä tarjouksen messuosastolla huutokaupattavista tuotteista.

Tapahtumalla on myös oma digilipas osoitteessa oma.kummit.fi, jossa voit käydä lahjoittamassa haluamasi summan pienten potilaiden hyväksi. Olemme hyvin iloisia täällä messutoimistolla siitä, että saamme olla mukana tukemassa Oulun oman lasten ja naisten sairaalan rakennusprojektia sekä Kummien tärkeää työtä.

Lue lisää Kummien toiminnasta osoitteesta www.kummit.fi

Messuosastot ja ohjelma
Paikalla on runsas määrä näytteilleasettajia eri toimialoilta. Tarkemmat tiedot näytteilleasettajista löytyy omalta välilehdeltään, joka päivitetään lähempänä tapahtumaa.

Messuilla on esillä seuraavia aihealueita:

  • hyvinvointi ja terveys,
  • kulttuuri ja harrastukset,
  • asuminen, työ ja talous sekä
  • digitaaliset palvelut.

Pysäköinti
Ouluhallin parkkialueella on runsaasti ilmaista paikoitustilaa.

Ruokailu
Ouluhallin 2. kerroksessa toimii kahvila-ravintola, joka on avoinna messujen ajan.

Ohjelma

Ohjelmalavalla nähdään ja kuullaan esiintyjiä messuteemojen mukaan!

Ohjelmalavalla mukana mm. Johanna Pakonen, Inga Söder ja Satu Silvo !

Tiedot päivittyvät syksyn aikana.