← Takaisin

Pauliina Rauhala inspiroituu hyvistä keskusteluista, hiljaisuudesta ja musiikista

10.08.2018

Elä & Nauti 50+ messut Oulussa ohjelmalavalla nähdään kirjailija Pauliina Rauhala lauantaina 15.9. klo 12 ja sunnuntaina 16.9. klo 14.

Kokopäiväiseksi kirjailijaksi siirtynyt Rauhala kertoo kirjailijan elämän olevan mukavaa ja vapaata, vaikka välillä myös yksinäistä.  Aikaisemmin Rauhala toimi myös opettajana ja toteaakin, että ajan löytäminen kirjoittamiselle oli huomattavasti vaikeampaa päivätyön ja pienten lapsien kanssa.

Rauhalaa itseään puhuttelevat kirjat, joissa on vahva oma ääni, kieli ja miljöö ja joiden teemat laajenevat yksityisestä yleisinhimilliseen. Hän kertoo, että hänellä on monia lempikirjailijoita, mutta linjaa tärkeimmiksi teksteiksi Astrid Lindgrenin sadut ja Eino Leinon runot.

Kirjoitusprosessistaan Rauhala kertoo, ettei se etene loogisesti alusta loppuun, vaan hän kirjoittaa ensin kohdat, jotka tuntuvat hänelle tärkeimmiltä ja joista hänellä on eniten sanottavaa. ”Kun tekstejä on riittävästi, ne alkavat puhua toisilleen ja vähitellen välitkin täyttyvät.”

Rauhalan seuraava kirja tulee olemaan lastenromaani

Rauhalan mielestä nuorille ja aikuisille kirjoittaminen ei eroa niin merkittävästi toisistaan. ”Pidän lastenkirjoista, joissa riittää kerroksia mietittäväksi aikuisillekin.” Rauhalaa inspiroi luonto ja hiljaisuus, hyvät keskustelut, runot, kirjat ja musiikki.

Lastenromaanissa tullaan pohtimaan mm. elämän tarkoitusta ja identiteetin muodostumista, omien tunteiden ja toisten ihmisten kohtaamista, sosiaalista mediaa sekä mielikuvituksen voimaa ja taiteen tuomaa lohtua.

Rauhala kertoo nauttivan elämästä vaeltamalla, urheilemalla, elokuvia katselemalla ja ystävien ja perheen kanssa aikaa viettämällä. Ja totta kai lukemalla.

Pauliina Rauhala (s. 1977) kirjoittaa yhteiskunnallisesti merkittävistä aiheista taidokkaasti ja pelotta. Hänen esikoisromaaninsa Taivaslaulu (2013) oli arvostelu- ja yleisömenestys. Se sai Kiitos kirjasta -mitalin, Kaarlen palkinnon ja kirjabloggaajien myöntämän Blogistanian Finlandia -palkinnon sekä valittiin Vuoden kristilliseksi kirjaksi. Kirjasta on tehty näytelmäsovitus Tampereen Työväen Teatteriin ja Oulun kaupunginteatteriin.

Pauliina Rauhalan kirjavinkit

Tapaa Pauliina Rauhala Elä & Nauti 50+ messuilla Ouluhallissa lauantaina ja sunnuntaina 15.-16.9. Luvassa kirjailijahaastattelu sekä signeeraustilaisuus. Rauhalan kirjoja saa myös ostettua messuilta.

Messuilla on vahvasti esillä kulttuuria ja harrastuksia, seuraa ohjelman julkistamista tapahtuman sivulta. Lue lisää Elä & Nauti 50+ messuista ja seuraa tapahtuman Facebook-sivua.

← Takaisin