← Takaisin
Kaisa Jaakkola pinkki huppari päällään leveästi hymyillen nojaa levypainoon vieressään Elä & Nauti | Tykkää & Tuhulaa logo

Palaudu ja vahvistu – palautumisen taitoja voi oppia

13.08.2019

Tietokirjailija ja valmentaja Kaisa Jaakkola saapuu Ouluun syyskuussa. Kaisa nousee lavalle Elä & Nauti | Tykkää & Tuhulaa -tapahtumassa ja luennoi yleisölle palautumisen ja unen merkityksestä.

Kaisan odotettu kuudes tietokirja, Palaudu ja vahvistu ilmestyi Tammen julkaisemana syyskuussa 2018. Kaisan aiempia kirjoja on myyty yli 70 000 kappaletta. Vuoden 2019 alkupuolella Palaudu ja vahvistu -kirjaa oli myyty jo yli 10 000 kappaletta.

Kaisa hyödyntää työssään ymmärrystä ihmisen kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista: ravitsemuksesta, liikkeestä, levosta, mielestä ja ihmissuhteista. Kaisan tavaramerkkinä on vaikeidenkin asioiden sanallistaminen jokaiselle kuulijalle ymmärrettävään muotoon – puhuttiinpa sitten hormoneista, stressin ja palautumisen fysiologiasta tai elämäntapamuutoksen edellyttämästä arvojen pohdinnasta.

Palautuminen ei liity pelkästään urheiluun

Palautumista ja stressinhallintaa käsitellään luennoilla niin fysiologian kuin myös palautumista edistävien elintapojen näkökulmasta. Kuulijat pääsevät pohtimaan, millaisia kuormitustekijöitä omaan arkeen kuuluu ja millaisilla käytännön toimilla omaa unta ja päiväaikaista palautumista voisi parantaa.

”Usein palautuminen käsitetään ainoastaan urheiluun liittyväksi, mutta se on paljon enemmän. Palautuminen on stressin vastavoima – kuka tahansa, joka kokee arjessaan stressiä, tarvitsee parempia palautumisen taitoja”, Kaisa kertoo.

Kyse on siis taidosta, jonka voi oppia. Alipalautuminen ja stressikuorma vaikuttavat arjen jaksamiseen, mielialaan ja jopa työkykyyn. Alipalautuminen voi oireilla uni- ja mielialaongelmina, painonvaihteluna, ahdistuneisuutena ja jopa masennuksena. Palautumisen taitoja kannattaa siis harjoitella.

Kun arki on täynnä toimintaa, edes kahdeksan tunnin yöunet eivät välttämättä riitä palautumiseen. ”Vaikka nukutaan riittävästi, uni ei välttämättä palautakaan. Joillain palauttavaa unta ei ole välttämättä ollenkaan yön aikana. Työikäisistä puolet eivät palaudu riittävästi, joten alipalautumisesta muodostuu lopulta kansanterveydellinen haaste”, Kaisa pohtii.


Kaisa luennoi molempina messupäivinä

Kaisan luennoi Ouluhallilla molempina Elä & Nauti | Tykkää & Tuhulaa -tapahtuman päivinä klo 12.

Lauantaina 14.9. klo 12:

Palaudu ja vahvistu – vähennä stressiä ja jaksa paremmin

Palautuminen liittyy muuhunkin kuin pelkästään urheiluun. Tarvitsemme palautumisen taitoja niin tavallisessa arjessa kuin myös kriiseistä selviytymisessä. Stressistä ja kuormituksesta täytyy toipua – vastaus siihen on parempi palautuminen. Tule kuulemaan, kuinka pidät huolta hyvästä palautumisesta kiireisessäkin elämässä.

Sunnuntaina 15.9. klo 12:

Uni on supervoimasi

Kun etsimme anti-aging-ohjeita, laihdutusneuvoja ja virkeämpää arkea, emme tule ajatelleeksi, että kehon oma supervoima – uni – voisi tarjota kaiken tämän. Huonoon uneen ei kannata tyytyä. Tietokirjailija ja valmentaja Kaisa Jaakkola puhuu kiinnostavan puheenvuoron unen merkityksestä palautumisessa.

Lue lisää: Elä & Nauti | Tykkää & Tuhulaa

← Takaisin