← Takaisin
Rakkaustohtori Emilia Vuorisalmi valkoisessa kauluspaidassaan hymyillen valoisan ikkunan edessä

Mistä muodostuu kestävän rakkauden malli?

29.08.2019

Rakkaustohtori Emilia Vuorisalmi luennoi Oulussa Elä & Nauti | Tykkää & Tuhulaa -tapahtumassa syyskuussa. Emilia on lääkäri, tietokirjailija, yrittäjä ja mediapersoona – rakkaustohtoriksi hänen matkansa alkoi aikoinaan omien sydänsurujen keskeltä.

”Oireilin fyysisesti vahvasti sydänsurujen keskellä ja halusin tietää, mitä aivoissa tapahtuu, kun ihastutaan, rakastutaan tai kun sydän särkyy”, Emilia kertoo. Hänen esikoiskirjansa, Sekaisin LOVEsta, avaa mm. miten hormonit ohjailevat rakkauselämäämme.

Tällä hetkellä Emilia on palaamassa äitiyslomalta töihin – intohimo uusien projektien pariin on suuri. ”Olen lanseerannut Toivu sydänsurusta -verkkokurssit ja pyrin tulevaisuudessa tekemään lisää erilaisia kursseja, jotta voin tavoittaa enemmän ihmisiä, jotka tarvitsevat apua”.

Emilia auttaa asiakkaitaan Doc Emilia -podcastin, artikkeleiden, luentojen ja kurssien kautta. Suunnitteilla on myös palata äitiyslomalta takaisin Lääkäritalo Mehiläiseen pitämään vastaanottoa.

”Haluan kohdata potilaat mahdollisimman kokonaisvaltaisesti ja päästä oireiden juurisyihin. Minulle on aina ollut tärkeää rohkaista ja inspiroida asiakkaita, jotta muutoksia saadaan aikaan. Muutos vaatii usein rohkeita päätöksiä ja joskus jopa hyppyä tuntemattomaan”, Emilia kertoo.

Elinvoimaa arkeen rakkaushormoneilla

Emilia kertoo, että hyvä parisuhde ennustaa pitkää ikää ja hyvää terveyttä. Onnellisessa ja hyvässä parisuhteessa pysyminen ei kuitenkaan nykymaailmassa ole välttämättä helppoa.

”Kun tiedetään, miltä aivokemia vakiintuneessa parisuhteessa näyttää, voidaan löytää myös muita tapoja saavuttaa sama aivokemiallinen tasapaino elämässä”, Emilia kertoo.

Emilian luennolla Elä & Nauti | Tykkää & Tuhulaa -tapahtumassa lauantaina 14.9. klo 11 ja klo 15 käydään läpi kestävän rakkauden mallia kolmen hormonin – oksitosiinin, serotoniinin ja dopamiinin – kautta ja puhutaan siitä, miten näitä hormoneja pystytään kestävästi lisäämään arjessa.

”Puheenvuoroni tarkoitus on saada kuulija pysähtymään ja pohtimaan, mikä on oikeasti merkityksellistä elämässä. Me usein unohdamme omat unelmamme ja menemme autopilotilla eteenpäin kiireisen arjen keskellä. On tärkeää kääntyä sisään päin ja löytää vastauksia meistä itsestämme – silloin kivutkin alkavat usein hellittää itsestään”, Emilia kertoo.


Tutustu Emilian verkkosivuihin ja podcasteihin

Emilia Instagramissa: @docemilia

Lue lisää: Elä & Nauti | Tykkää & Tuhulaa

← Takaisin