← Takaisin
Karita Tykkä valkoisessa topissaan hymyilee käsissään hedelmäkori

Energisen elämän avaimet – lue Karitan vinkit arkeen

20.08.2019

Karita Tykkä saapuu Ouluun syyskuussa Elä & Nauti | Tykkää & Tuhulaa -tapahtumaan. Karita on kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin valmentaja, bloggaaja, luennoitsija ja kirjailija. Häneltä on ilmestynyt neljä ruoka-aiheista kirjaa ja viides kirja, HYVÄ ELÄMÄ – rakkaudella, Karita on valmistumassa tänä syksynä.

”Uusi kirjani on kuin sipulin sydän. Sipulista on kuoriutunut kerroksia vuosien varrella, olen kulkenut omaa matkaani eteenpäin ja uusi kirja on kaiken kehityksen tulos”, Karita kuvailee

Kirjan ideana on auttaa ja aktivoida ihmisiä ajattelemaan uusilla tavoilla ja pääsemään eteenpäin. Kirja pitää sisällään ihmisen kokonaisuutena – se tarjoaa sisältöä eri osa-alueista: keho, mieli, ravinto ja kauneus.

Kirja ei tarjoa suoria ohjeita, vaan uusia näkökulmia

Uusi kirja ei ole suoranaisesti tietokirja – se ei ohjeista, mistä löytyvät avaimet onneen – vaan sen tarkoitus on saada lukija ajattelemaan asioita eri näkökulmista. Kirjan voi kahlata läpi kannesta kanteen tai tarpeen tullen avata sen osa-alueen kohdalta, joka kaipaa juuri sillä hetkellä huomiota.

Kirja on Karitalle henkilökohtainen, sillä hän kertoo kirjassa paljon myös itsestään. Konkretia nousee kirjassa esiin erilaisten tehtävien ja harjoituksien kautta. ”Kirjassa käsitellään hyvin konkreettisia asioita, kuten pelkoja, tunnesyömistä, ruokavalioita ja sitä, minkä takia syömme mitäkin. Kirjassa puhutaan myös esimerkiksi aamurutiineista, niiden merkityksestä ja luomisesta sekä arjen aikataulujen hallinnasta yleisesti”, Karita kertoo.

Karita on kirjoittanut neljä ruoka-aiheista kirjaa ja reseptejä löytyy myös uusimmasta kirjasta. Ne tosin ovat aikaisempiin kirjoihin verrattuna hieman erilaisessa roolissa.

”Ideana on, että reseptit tukevat sitä kirjan osa-aluetta, jota lukija on lukemassa. Esimerkiksi mielen osa-alueella reseptit sisältävät ainesosia, jotka lisäävät mielihyvähormoneja. Reseptit ovat tässä kirjassa ikään kuin extraa”, kertoo Karita.

Syyskuun luennolla kaikki nivoutuvat yhteen

Karita luennoi Elä & Nauti | Tykkää & Tuhulaa -tapahtumassa 15.9. sunnuntaina klo 11 ja 14.30 energisestä arjesta. Luento on inspiraatiohetki, jonka jälkeen Karita toivoo yleisön saavan uutta näkökulmaa, ajateltavaa ja tehtävää myös omaan arkeensa. Luento pyrkii herättämään erilaisia aisteja käyttöön ja saamaan yleisön inspiroituneeksi tiedosta, jota Karita tarjoaa kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista.

Luennon jälkeen Karita vastaa mielellään yleisön kysymyksiin.

Karitan vinkit energiseen arkeen

  • Syö elinvoimaista ravintoa – jätä kaikki turhat einekset ja lisäaineet pois ravinnosta ja tuo tilalle oikeaa itsetehtyä ruokaa. Esimerkiksi marjojen lisäämisellä ruokavalioon on iso merkitys, sillä niiden antioksidantit tuovat energiaa.
  • Hengitä – oli tilanne sitten mikä tahansa, kiireinen, stressaava tai aivan hyväkin, muista hengittää. Me käytämme keuhkojemme tilavuudesta vain 10 % ja hengitys tasapainottaa meidän hermostoamme ja auttaa jopa ruokaa sulamaan paremmin.
  • Liiku – liike on tärkeää, mutta sen ei tarvitse olla ohjattua suorittamista. Kunnon siivouskin käy täysin liikunnasta! Pääasia on, että keho liikkuu – ylös, alas, eteen, taakse ja sivuille. Elimistö voitelee liikkeen avulla itse itseään.
  • Hymyile, naura ja rakasta – vaikka kaikki elämän osa-alueet olisivat huippuhyvin – söisit täydellistä ravintoa, omaisit unelmavartalon ja mahtavan työn – mikään ei tuntuisi miltään ilman onnellisuutta. Onnellisuus ja ilo ovat yhtä tärkeitä, kuin mikä tahansa muu terveen elämän osa-alueista. Tutkaile, mistä iloa voisi tulla lisää – pienetkin asiat tuottavat iloa ja hyvää mieltä elämään.

Tutustu Karitan blogiin – rakkaudella, Karita

Karita Instagramissa – @karitatykka

Lue lisää: Elä & Nauti | Tykkää & Tuhulaa

← Takaisin