← Takaisin

Teemana tulevaisuuden työ: Mitä tulevaisuuden työ tekijältään vaatii?

08.10.2018

WORK 2018 -tapahtuman ohjelmalavoille nousee mielenkiintoinen ja monipuolinen ammattilaisten joukko, joka kertoo mm. omakohtaisia yritys- ja uratarinoita sekä ajatuksia tulevaisuuden työstä. Tässä pieniä etukäteismietteitä tapahtuman puheenvuorojen pitäjiltä tulevaisuuden työ teeman ympäriltä. Kuule koko puheenvuorot WORK 2018 -tapahtumassa.

”Tulevaisuudessa työ voi löytyä mistä vain – parhaimillaan se löytyy sieltä missä omat intohimot asuvat. Pelkkien tutkintojen ja titteleiden tavoittelemisen sijaan olisi hyvä miettiä omia kiinnostuksen kohteita ja vahvuuksia – voisiko niistä kehittyä tulevaisuudessa työtehtäviä, joiden avulla voisit palvella muita ihmisiä?”
– Tiina Räsänen, Toimitusjohtaja, Verkkoasema Oy

”Tulevaisuuden työtehtävät edellyttävät meiltä kaikilta valmiutta uudenlaiseen ketterään toimintamalliin, rohkeutta pilotoida, onnistua, epäonnistua ja oppia, sekä kykyä hyödyntää dataa. Siilomaiset kapeat tehtävät poistuvat ja työtä tehdään poikkifunktionaalisissa tiimeissä, jossa tiimeillä on paljon niin valtaa kuin vastuutakin työn lopputulosten erinomaisuudesta.”
– Sari Heinonen, Johtaja, markkinointi, kanavat ja sähköinen myynti, OP

”Ihmisen tehtävä on palvella toisia! Miten sinä palvelet toisia? Kuinka isoa määrää ihmisiä palvelet välittömästi tai välillisesti? Maailma muuttuu, digitalisoituu! Mukaudu tai kuole! Kehitä itseäsi, kompetenssiasi, tai näivety!  Työelämän murrosta pitää tarkastella monesta vinkkelistä. Eräs on yksilön omat motiiviperustat. Eri sukupolvien väliset erot suhtautumisessa työhön ovat suuria. Olen ollut palkkaamassa satoja alaikäisistä kesätyöntekijöistä eläkeikäisiin saakka ja huomannut, millaisia eroja ihmisten motiiviperustoissa ja työorientaatioissa on? Miten ”peliä” pelataan esim. Y- tai Z-sukupolven edustajien kanssa?”
– Juha Ahola, Puheenjohtaja, Myynnin ja markkinoinnin ammattilaiset

”Tulevaisuuden työ ei ole enää vain yhdelle yritykselle tehtävää työtä, pysyvässä työsuhteessa ja palkkatyötä, vaan vaihtoehtoja oman osaamisen kaupallistamiseen on monia. Se voi edelleen olla eläkevirka, perinteinen palkkasuhde toitaiseksi voimassa olevine sopimuksineen tai perinteistä yrittäjyyttä, mutta entistä useammin se on myös omasta halusta tehtäviä pätkätöitä, etätöitä palmun alta tai palmun alle, jaetun työn mallia jossa työskennellään useammalle työnantajalle samanaikaisesti, freelance-työtä, laskutuspalvelujen kautta toimimista, se on harrastuksien muuttumista tulonlähteeksi ja työn muuttumista harrastamiseksi, ja se on ennen kaikkea jatkuvaa oman ammattitaidon kehittämistä ja omasta urasta vastuun ottamista monissa eri muodoissa.”
– Tom Laine, Pääkouluttaja ja sosiaalisen median asiantuntija, HC Services Oy

 


WORK 2018 -tapahtumassa on neljä eri teemaa, tulevaisuuden työrekrytointikoulutus ja yrittäjyysTutustu laajaan ohjelmakattaukseen näiden teemojen ympärillä.

Tutustu paikalla oleviin yrityksiin ja organisaatioihin etukäteen ja kohtaa yrityksien edustajia heidän ständillään. Mukana olevat yritykset ja organisaatiot löydät täältä. 

Ilmoittaudu mukaan tapahtumaan:
Ilmoittaudu

← Takaisin