← Takaisin
Teemana koulutus

Teemana koulutus: Oletko lähdössä uusille urille?

09.10.2018

WORK 2018 -tapahtumassa pääset tutustumaan oppilaitoksiin eri koulutusasteilla ja kuulet esimerkiksi erilaisista opiskeluvaihtoehdoista sekä mahdollisuuksista opiskella ulkomailla. Mitä sanottavaa puhujillamme on, kun aiheena on koulutus?

Tule kuulemaan mm. seuraavia haastatteluja ja puheenvuoroja sekä saamaan tietoa erilaisista palveluista:

Haastattelussa OAMK:n rehtori ja toimitusjohtaja Jouko Paaso. Haastattelussa pureudutaan kouluttautumisen tulevaisuuteen ja siihen, miten se tulee näkymään OAMK:ssa. ”Oamk on yksi Suomen arvostetuimmista ja vetovoimaisimmista ammattikorkeakouluista. Koulutamme ammattilaisia ja kehitämme Pohjois-Suomen kilpailukykyä yhdessä työelämän kanssa. Vuosittain meiltä valmistuu lähes 1 500 asiantuntijaa alueen työelämän tarpeisiin. Opetuksesta sekä tutkimus- ja kehitystyöstä vastaa 580 oamkilaista.”

Haastattelussa myös Oulun yliopiston koulutusrehtori Helka-Liisa Hentilä. ”Monitieteisessä Oulun yliopistossa tuemme oppimista ja teemme tutkimusta, joka laajentaa tunnetun tiedon rajoja. Osallistumme globaalihaasteiden ratkaisemiseen omilla vahvuusalueillamme, kuten kestävä resurssien käyttö, vastuullinen liiketoiminta, ihmisen hyvinvointi ja elinikäinen terveys, älykkäiden järjestelmien ja palvelujen kehittäminen sekä ympäristöriskien torjuminen. Koulutuksen tarjoajana pyrimme tukemaan yksilöiden ja organisaatioiden osaamistarpeita tarjoamalla tutkintokoulutuksen ohella joustavia elinikäisen oppimisen mahdollisuuksia.”

”Miten ammatillisen koulutuksen reformi on selvitysten ja tutkimusten valossa toteutunut suhteessa tavoitteisiin ja mihin koulutuksen järjestäjien ja koulutustyöpaikkojen kannattaa erityisesti kiinnittää huomiota, jotta reformi toteutuisi toivotulla tavalla.”
– Seija Rasku, opetusneuvos, Opetus- ja kulttuuriministeriö

 Opintori.info –palvelu mahdollistaa uudenlaisen, oppilaitoksiin sitomattoman uraohjauksen verkossa. Uraohjaajat vastaavat reaaliajassa chat-palvelussa ja lisäksi heitä voi lähestyä sähköpostitse tai puhelimitse. Opintori.infosta löytyy myös opiskelun aloittamiseen, opintoetuuksiin ja oppilaitoksiin liittyviä artikkeleita. Hanketta rahoittavat Euroopan sosiaalirahasto, Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus sekä hankkeen toteuttajat OSAO, ammattiopisto Luovi sekä PSK-aikuisopisto.
– Senni Laine, OpinTorin digiloikan projektipäällikkö ja Tarja Pahnila, OpinTori.infon ohjausasiantuntija


WORK 2018 -tapahtumassa on neljä eri teemaa, tulevaisuuden työrekrytointikoulutus ja yrittäjyysTutustu laajaan ohjelmakattaukseen näiden teemojen ympärillä.

Tutustu paikalla oleviin yrityksiin ja organisaatioihin etukäteen ja kohtaa yrityksien edustajia heidän ständillään. Mukana olevat yritykset ja organisaatiot löydät täältä. 

Ilmoittaudu mukaan tapahtumaan:
Ilmoittaudu

← Takaisin