KÄVIJÖILLE NÄYTTEILLEASETTAJILLE

Näytteilleasettajille

12.-14.4.2019, Ouluhalli

Rakentaja 2019 Oulu on Pohjois-Suomen suurin kodin rakentamiseen, kunnostamiseen, sisustukseen sekä pihaan ja puutarhaan keskittyvä messutapahtuma.

Näillä messuilla teillä näytteilleasettajilla on upea mahdollisuus avata keskustelut potentiaalisten asiakkaiden kanssa tuotteistanne, palveluistanne sekä esitellä toimintaanne käytännössä. Messupäivien aikana on hieno mahdollisuus saada aikaan kauppaa ja virittää useita myyntikeskusteluja alulle. Messupresenssinne vahvistaa myös brändinne muistettavuutta niin kuluttajien kuin mahdollisten yhteistyökumppanien ja yritysasiakkaiden mielessä.

Rakentaja 2019 -messuilla panostamme myös ohjelmalliseen sisältöön ja asiantunteviin tietoiskuihin, sillä haluamme tarjota messuvieraille runsaasti tietoa ja virikkeitä erilaisiin projekteihin. Yksi vierailevista pääesiintyjistä on television sisustusohjelmista tutuksi tullut sisustussuunnittelija Seija Strand. ”Olen vuosien saatossa ollut mukana useissa niin julkitilojen kuin kotienkin suunnitteluissa ja telkkarissakin olet saattanut minut nähdä. Uskon vahvasti siihen, että tila kuin tila kertoo ensin oman tarinansa ja käyttäjät vahvistavat sen luonnetta. Tilojen visuaalinen kauneus pääsee kukoistamaan, vasta silloin kun asiat toimivat”, kertoo Strand verkkosivuillaan.

Ohjelmalavalle nousee myös ammattijärjestäjä, tietokirjailija Ilana Aalto. Aalto kertoo, että hänen tehtävänsä on auttaa ihmisiä ymmärtämään paremmin tavarasuhdettaan ja selviämään arjesta kevyemmin. ”Olen taustaltani kulttuurihistorian tutkija ja erikoisalaani on perheen ja arkielämän tutkimus. Vuonna 2014 kouluttauduin ammattijärjestäjäksi, sillä kiinnostukseni kotien tavaramaailmaan on yhtä lailla käytännöllistä kuin teoreettista.” Aalto kertoo verkkosivuillaan.

Strand ja Aalto ovat tavattavissa messuilla lauantaina ja sunnuntaina.

Rakentaja 2019 Oulu ilmoittautuminen on avoinna. Varaa paikkasi ajoissa, paikat varataan ilmoittautumisjärjestyksessä.

Varaa paikkasi siis jo nyt!

Tervetuloa mukaan rakentamaan kevään 2019 huikeinta ja odotetuinta messutapahtumaa!

Tapahtuman aluekartta uudistuu vuoden 2019 messuille. Hinnoittelumalli on vastaava kuin 2018 messuilla eli halli on jaoteltu eri vyöhykkeisiin. A-alue sijaitsee sisäänkäynnin ja pääkäytävien läheisyydessä ja B-alue hallin muut osat.

Hinnoittelu seuraavasti:

 • Valmisosasto 135 €/m² A-alue, 125 €/m² B-alue 
  • Hintaan sisältyy: näyttelypaikkavuokra, seinät, otsalauta ja matto sekä rakentaminen ja purkaminen
  • Otsalautateksti ei kuulu valmisosaston hintaan
 • Sisäosasto 90 €/m² A-alue, 80 €/m² B-alue
  • Hintaan sisältyy paikanvuokra ilman osastorakenteita
 • Sisustusbasaarissa 250 €/pöytäpaikka     (pöydän koko 150×75)
  • Sisustusalan pienyrittäjille
  • Yhdistyksille, järjestöille
  • Hintaan sisältyy paikanvuokra ja pöytä, ilman osastorakenteita
 • Ulkotila 30 €/m²
  • Hintaan sisältyy paikanvuokra ulkona ilman rakenteita
 • Rekisteröitymismaksu 150 €

Hintoihin lisätään alv 24 %

 

Ohessa messuhallin kartta tutustuttavaksi.

Lisänäkyvyyttä Messusanomissa

Rakentaja 2019 Oulun yhteydessä julkaistaan virallinen messulehti, Messusanomat.

Näytteilleasettajilla on mahdollisuus hankkia lisänäkyvyyttä mainostamalla julkaisussa. Lehden toimittaa ja julkaisee Mediarautio Oy. Messusanomat on luettavissa myös näköislehtenä.

Lehden levikki Oulun alueella on 90 000 kpl. Mainosten koot ja yksityiskohtaisemmat tiedot löydät mainostilan varauslomakkeelta.

Miksi mukaan näytteilleasettajaksi?

 • Ainutlaatuinen tilaisuus esitellä tuotteitanne ja palvelujanne rakentamisesta, remontoinnista ja sisustuksesta kiinnostuneelle kohderyhmälle.
 • Mutkaton, positiivinen ja innostava tapahtuma – keskiössä aidot kohtaamiset.
 • Ohjelmalavalla saat lisänäkyvyyttä ja äänesi kuuluviin.

Katso tunnelmapaloja viime vuoden Rakentaja-messuilta:

Ota rohkeasti yhteyttä – olemme täällä sinua varten!

Helena Paldanius
projektimarkkinoija
+358 50 311 8004
helena.paldanius(at)pohjois-suomenmessut.fi

Aino Rinta-Säntti
myyntineuvottelija
+358 50 340 2238
aino.rinta-santti(at)pohjois-suomenmessut.fi

 

Jätä yhteydenottopyyntö

Osallistumisehdot

1. TOIMEENPANO

Järjestäjä: Pohjois-Suomen Messut ry
Paikka: Ouluhalli (Ouluhallintie 20, 90130 Oulu)
Aika: 12.-14.4.2019, 12.4 klo 12-17, 13-14.4.2019 klo 10-16
Sisäänpääsy: Pääsylipulla tai asiakaskutsukortilla

 

2. PAIKANVUOKRAT JA MAKSUT

Sisätilan paikanvuokra (ilman rakenteita) A-alue 90 €/m2, B-alue 80 €/m2. Valmisosasto A-alue 135 € /m2, B-alue 125 €/m2. Valmisosaston hintaan sisältyvät näyttelypaikkavuokra, seinät, otsalauta ja matto sekä osaston rakenteiden rakentaminen ja purkaminen. Ulkotilavuokra Oulussa 30 €/m2. Otsalautateksti ei kuulu valmisosaston hintaan.

Kulmapaikkakorotus sisätiloissa 10 % kulma-alueen neliöistä sisätilan hinnoittelun mukaan 80 tai 90 €/m2 (esim. 9m2 kulmapaikka A-osastolla 810€ ja kulmakorotus 10% eli 81€).

Sisustusbasaarissa on pöytäpaikkoja pienyrittäjille ja yhdistyksille, pöytäpaikan hinta on 250 €. Pöydän koko 75×150 cm.

Paikanvuokra maksetaan laskun eräpäivään mennessä. Eräpäivän jälkeen saapuneista suorituksista perimme 8 %:n viivästyskoron.

Messuosaston minimikoko sisätiloissa on 2×2 m (pois lukien Sisustusbasaari) ja ulkotiloissa 3×3 m.

Hintoihin lisätään alv 24 %.

 

3. ILMOITTAUTUMINEN JA REKISTERÖITYSMISMAKSU

Ilmoittautuminen tehdään täyttämällä ilmoittautumislomake tapahtuman sivulla. Osastopaikan lisäksi peritään rekisteröitymismaksu 150 € + alv 24 %. Mikäli yritys ilmoittautuu muihin vuoden 2019 Rakentaja tapahtumiin, ei rekisteröitymismaksua peritä kuin ensimmäisestä tapahtumasta. Ilmoittautumismaksua ei peritä sisustusbasaarin osallistujilta.

Jos samalla messuosastolla on useita yrityksiä, veloitetaan rekisteröitymismaksu jokaiselta erikseen.

Järjestäjä vahvistaa varauksen kirjallisesti ilmoittautumislomakkeen saapumisen jälkeen, mikä sitoo molempia osapuolia. Messujärjestäjä lähettää sopimuksen allekirjoitettavaksi ja  sopimus on palautettava allekirjoitettuna määräpäivään mennessä.

4. PAIKKOJEN JAKO

Näytteilleasettajille lähetetään sopimus ja pohjapiirros, johon on merkitty osaston sijainti, tunnukset ja mitat. Ennakkovarausten mukaiset paikkatoivomukset pyritään huomioimaan lopullisessa sijoittelussa. Järjestäjä pidättää itsellään oikeuden hyväksyä tai hylätä näytteilleasettajan osallistumisen.

5. SOPIMUKSEN PURKAMINEN

Näytteilleasettaja voi peruuttaa osallistumisen ilman lisäkustannuksia 14 päivän kuluessa siitä, kun järjestäjän sopimus ja sijoituspiirros on saapunut näytteilleasettajalle. Tämän jälkeen tehdystä peruutuksesta peritään koko osastopaikan hinta.

6. OSASTOJEN RAKENTEET

Näytteilleasettaja huolehtii osastonsa rakentamisesta (ei valmisosastot) ja viimeistelemisestä sekä siitä, että näyttelyrakenteet ovat riittävän lujia, siistejä ja turvallisia. Järjestäjällä on oikeus poistattaa messualueelta häiritsevät ja epäasialliset rakenteet ja mainokset. Näytteilleasettajan on rakennettava osastonsa takaseinä ja seinät sivuille, jotka rajoittuvat naapuriosastoon. Näytteilleasettaja ei saa ilman sopimusta käyttää hyväkseen toisen näytteilleasettajan rakentamia väliseiniä. Kaikenlainen kiinnittäminen rakennuksen lattia-, pilari- ja seinärakenteisiin on kielletty. Rakentamisen ja rakenteiden aiheuttamista vaurioista vastaa näytteilleasettaja. Osaston rakennekorkeutta ei ole rajattu, peruskorkeus on 250 cm. Mikäli osastorakenteet ylittävät 250 cm korkeuden, siitä tulee ilmoittaa erikseen. Lattioissa ei saa käyttää teippejä joista jää liimaa lattiaan tai jotka irrottavat maalit lattioista.

Asiakkaiden yhteystiedot luovutetaan messurakentajalle osastojen rakentamista varten, ei muihin käyttötarkoituksiin.

7. MESSULEHTI / NETTISIVUT

Näytteilleasettajien ja esiteltävien tuotteiden maininta näytteilleasettajaluettelossa ja tapahtuman nettisivuilla veloituksetta.

Järjestäjä ei vastaa painotuotteissa tai nettisivuilla olevien mahdollisten virheiden aiheuttamista vahingoista.

 

8. ASIAKASKUTSUKORTIT

Järjestäjä lähettää näytteilleasettajalle osaston kokoon perustuen tai näytteilleasettajan tilaaman määrän. Kortteja voi tilata lisää messutoimistosta sähköpostilla info@pohjois-suomenmessut.fi.

Asiakaskutsukortit lähetetään asiakkaalle ilmoittautumislomakkeessa mainittuun osoitteeseen noin 1,5 kk ennen tapahtumaa.

Järjestäjä laskuttaa näytteilleasettajaa vain palautuneista korteista 8 €/kpl. Hintaan lisätään alv 10 %. Asiakaskutsukorttien edelleen myyminen on kielletty.

9. ESITTELIJÄKORTIT

Esittelijäkortit jaetaan messuinfosta rakentamisaikana. Esittelijäkortti on pidettävä näkyvästi esillä messuhallissa liikuttaessa.

10. SÄHKÖ

Järjestäjä huolehtii yleisvalaistuksesta. Osastojen asennustyöt, liittymismaksut ja käyttökulut on kunkin näytteilleasettajan itse kustannettava. Järjestäjän nimeämä asennusliike suorittaa asennukset. Järjestäjä ei vastaa mahdollisen sähkökatkon aiheuttamasta vahingosta.

Maksut: sisätiloissa valovirta 84 €/ liittymä ja voimavirta 126 €/liittymä, ulkoalueella valovirta 118 €/ liittymä ja voimavirta 177 €/liittymä. Hintoihin lisätään alv 24 %. Käyttökulut sisältyvät hintaan. Sähköt voi tilata osastollepaikalle jälkikäteen laittamalla siitä kirjallisesti viestiä info@pohjois-suomenmessut.fi, kirjoita viestiin yrityksen nimi ja osastopaikan numero. Hintaan lisätään 30 %, jos sähkö tilataan myöhemmin kuin 7 vrk ennen tapahtumaa.

11. SIIVOUKSET

Järjestäjä huolehtii messuhallin siivouksesta ja jätehuollosta avajaispäivää edeltävänä iltana ja sen jälkeen messukäytävien sekä yleis- ja saniteettitilojen osalta. Osastojen messujen aikaisesta siivoamisesta vastaa järjestäjän nimeämä siivousliike. Siivoustilaukset tehdään sähköpostilla tai tapahtuman nettisivulla. Osastojen välisiivous maksaa 30 € alle 20 m2 ja yli 20 m2 60 € + alv 24 %.

12. VARTIOINTI

Järjestäjä huolehtii yleisestä vartioinnista ja järjestyksestä messualueella. Vartiointi on järjestetty messuhallissa 12.-14.4.2019 välisenä aikana. Järjestäjä ei vastaa tavaroiden, rakenteiden tms. mahdollisesta vioittumisesta tai katoamisesta rakentamis- ja purkuaikoina sekä messujen aukioloaikoina.

13. VAKUUTUKSET

Järjestäjän vastuuvakuutus korvaa vain järjestäjän laitteista tai rakenteista kolmannelle henkilölle mahdollisesti aiheutuneet vahingot. Näytteilleasettajan on itse huolehdittava tarpeelliseksi katsomistaan vastuu- ja muista vakuutuksista (palo-, varkaus- yms.).

14. PALOTURVALLISUUS

Paloturvallisuuden suhteen on noudatettava yleisiä voimassaolevia paloturvallisuusohjeita. Paloturvallisuutta vaarantavien laitteiden esittelyyn ja käyttämiseen on saatava paloviranomaisen ennakkolupa. Järjestäjä varustaa messualueen käsisammuttimin hallin kiinteiden palopostien lisäksi. Tupakointi on sallittu vain ulkona, siihen tarkoitukseen varatuilla paikoilla.

15. HAVAINTOESITYKSET

Audiovisuaalisten laitteiden ja musiikkivälineiden käyttöön samoin kuin havaintoesitysten järjestämiseen on hankittava järjestäjän lupa. TEOSTO perii tekijänoikeuslain edellyttämän palkkion messuosastoilla esitettävästä musiikista ja videoesityksistä. Havaintoesitykset eivät saa häiritä naapuriosastoja.

16. MAINOSTEN JAKAMINEN

Mainosten jakaminen on sallittua vain omalla messuosastolla (ei käytävillä).

17. AIKATAULU

Rakennuspäivät ovat 10.-11.4.2019. Rakennus- ja purkuaikataulut tarkennetaan piakkoin.

18. TAVAROIDEN LÄHETYS

Messuille tulevat tavarat on varustettava selkeästi vastaanottavan osaston nimitiedoilla. Lähetysosoite on: Rakentajamessut, osaston nimi/nro, Ouluhalli, Ouluhallintie 20, 90130 Oulu. Tavaratoimitukset rakentamispäivinä 10.-11.4.2019.

19. YLEISET MÄÄRÄYKSET

Järjestäjä pidättää itsellään oikeuden messujen peruuttamiseen tai siirtämiseen korvauksetta toiseen ajankohtaan, ellei näitä messuja voittamattomien esteiden vuoksi voida toimeenpanna edellä mainittuna aikana. Allekirjoittamalla näyttelysopimuksen näytteilleasettaja sitoutuu noudattamaan näitä osallistumisehtoja sekä niiden täydennykseksi annettavia ohjeita. Näistä poikkeaminen ilman järjestäjän kirjallista suostumusta voi aiheuttaa messuosaston sulkemisen

Ilmoittautuminen

Alla olevalla lomakkeella voit ilmoittautua näytteilleasettajaksi Rakentaja 2019 Oulu -tapahtumaan. Ole hyvä ja täytä lomake huolellisesti. Vahvistamme ilmoittautumisesi vielä puhelimitse tai sähköpostitse, minkä jälkeen siitä tulee sitova. Näytteilleasettaja sitoutuu tällöin noudattamaan Pohjois-Suomen Messujen osallistumisehtoja.

1
2
3

Osaston valinta

Valittuasi haluamasi osastotilan, näet hinnat ja muut yksityiskohtaiset tiedot.

Valmisosasto pitää sisällään paikkavuokran, valkoiset seinät, maton, otsalaudan, osaston pystytyksen ja purkutyön sekä alkusiivouksen.

Sisäosasto pitää sisällään paikkavuokran ilman osastorakenteita.

Pöytäpaikka sisältää pöydän 150x75cm, vain pienyrittäjille ja yhdistyksille.

Ulkotila sisältää paikkavuokran piha-alueelta.

Lisäpalvelut

sisälle: 84 € + alv 24 %
ulos: 118 € + alv 24 %
sisälle: 126 € + alv 24 %
ulos: 177 € + alv 24 %
20 m2 tai alle: 30 € + alv 24 %
yli 20 m2: 60 € + alv 24 %
8 €/käytetty kutsu + alv 10 %
100 € + alv 24 %. Ohjelman kesto max. 20min, huom ei yritysesittely. Kerro aiheesi otsikko ja sisältö lyhyesti sekä mahdollisen esiintyjän nimi ja yhteystiedot.
Mikäli haluat tilata kalusteita, valaisimia, näyttöjä yms. osastollesi, ole suoraan yhteyksissä MSP Event Oy, msp.fi

Ilmoitus Messusanomissa