KÄVIJÖILLE NÄYTTEILLEASETTAJILLE

Näytteilleasettajille

17.-18.11.2018

Tapahtumassa yhdistyvät kahdet messut: Rakentaja 2018 ja Elä & Nauti

Rakentaja 2018 ja Elä & Nauti -tapahtuma kokoaa marraskuussa Tornion Putaan Liikuntahalliin asiantuntijoita ja palveluntarjoajia rakentamisen, remontoinnin ja sisustuksen sekä hyvinvoinnin, terveyden sekä liikunnan saralta. Uusi messukokonaisuus tarjoaa messukävijöille tietoa ja inspiraatiota näiden teemojen ympäriltä.

Rakentaja 2018 -messuilla esillä on rakentaminen, remontointi ja sisustus. Messuilla tapaat asiantuntijoita osastoillaan ja saat inspiraatiota sekä opastusta.
Tule siis kuulemaan uusimmista rakentamisen sekä sisustamisen trendeistä sekä saamaan loistavia tarjouksia!

Molempina messupäivinä luennoimassa sekä jakamassa sisustusvinkkejä sisustussuunnittelija Milla Alftan.

Elä & Nauti -messutapahtuman teemoina ovat hyvinvointi ja terveys, kulttuuri ja harrastukset, asuminen ja talous.
Elä & Nauti -messut järjestettiin aiemmin Seniorimessut nimellä, ja tapahtuma tarjoaa nyt monipuolisesti sisältöä aktiiviselle ja elämästä nauttiville aikuisille!

 

Tietoa näytteilleasettajille

Lue näytteilleasettajauutiskirjeemme täältä 

 • Rakentaminen alkaa pe 16.11.2018 klo 9.00, rakentamisaika klo 19.00 saakka.
 • Valmisosastoille voi alkaa tuomaan tavaraa pe 16.11. klo 10.00 alkaen
 • Lauantaina rakentamista voi jatkaa klo 8.00 alkaen
 • Osastojen on oltava valmiina la 17.11.2018 klo 9.30
 • Messut avataan yleisölle la 17.11.2018 klo 10.00
 • Purkamisen saa aloittaa aikaisintaan su 18.11.2018 klo 16.00
 • Kaikki tavarat ja rakennelmat on poistettava messualueelta su 18.11.2018 klo 19.00 mennessä.

Katso tästä aluekartta

Hinnoittelu seuraavasti:

 • Valmisosasto 100 €/m² 
  • Hintaan sisältyy: näyttelypaikkavuokra, seinät, otsalauta ja matto sekä rakentaminen ja purkaminen
  • Otsalautateksti ei kuulu valmisosaston hintaan
 • Sisäosasto 65 €/m² 
  • Hintaan sisältyy paikanvuokra ilman osastorakenteita
 • Sisustusbasaari 175 €/pöytäpaikka (pöydän koko 150×75) 
  • Sisustusalan pienyrittäjille
  • Yhdistyksille, järjestöille
  • Hintaan sisältyy paikanvuokra ja pöytä, ilman osastorakenteita
 • Ulkotila 30 €/m²
  • Hintaan sisältyy paikanvuokra ulkona ilman rakenteita
 • Rekisteröitymismaksu 100 € + alv 24 %

Osallistumisehdot löytyvät kokonaisuudessaan toiselta välilehdeltä.

Hintoihin lisätään alv 24 %.

Miksi mukaan näytteilleasettajaksi?

 • Ainutlaatuinen tilaisuus esitellä tuotteitanne ja palvelujanne!
 • Mahdollisuus hyödyntää lukuisat kohtaamiset (myyntiä, asiakastietojen keräämistä)
 • Uudistunut ja innostava tapahtuma
 • Ohjelmalavalla mahdollisuus lisänäkyvyyteen – olisiko teillä mielenkiintoista kerrottavaa?
 • Osastoratkaisut jokaiselle tarpeen mukaan; valmis- ja sisäosastot, ulko-osastot ja pöytäpaikat sisustusparvella.

Lisänäkyvyyttä Messusanomissa

Rakentaja 2018 Meri-Lappi yhteydessä julkaistaan virallinen messulehti Messusanomat.

Näytteilleasettajilla on mahdollisuus hankkia lisänäkyvyyttä mainostamalla kyseisessä julkaisussa. Lehden toimittaa ja julkaisee virallinen yhteistyökumppanimme Mediarautio Oy. Messusanomat on luettavissa myös näköislehtenä.

Lehden levikki Meri-Lapin alueella on 15 000 kpl. Mainosten koot ja yksityiskohtaisemmat tiedot löydät tästä.

Ota rohkeasti yhteyttä – olemme täällä sinua varten.

Helena Paldanius
projektimarkkinoija
+358 50 311 8004
helena.paldanius(at)pohjois-suomenmessut.fi

Henrika Hokkanen
myyntipäällikkö
+358 50 340 2238
henrika.hokkanen(at)pohjois-suomenmessut.fi

 

Osallistumisehdot

1. TOIMEENPANO

Järjestäjä: Pohjois-Suomen Messut ry
Paikka: Putaan liikuntahalli (Viidankatu 20, 95420 Tornio)
Aika:
17.-18.11.2018
Aukioloajat:
la-su klo 10-16
Sisäänpääsy:
Pääsylipulla tai asiakaskutsukortilla

 

2. PAIKANVUOKRAT JA MAKSUT

Paikanvuokrat määräytyvät osastojen lopullisen sijoituksen mukaan. Sisätilan paikanvuokra (ilman rakenteita) 65 €/m2 + alv 24 %. Valmisosasto 100 €/m2 + alv 24 %. Valmisosaston hintaan sisältyvät näyttelypaikkavuokra, seinät, otsalauta ja matto sekä osaston rakenteiden rakentaminen ja purkaminen. Otsalautateksti ei kuulu valmisosaston hintaan. Kulmapaikkakorotus sisätiloissa 10 %. Vuokra lasketaan jokaiselta alkavalta neliömetriltä.  Sisustusbasaarissa on pöytäpaikkoja pienyrittäjille ja yhdistyksille, pöytäpaikan hinta on 175 €. Pöydän koko 75×150 cm.

Rekisteröitymismaksu 100 € laskutetaan ilmoittautumisen saavuttua.  Rekisteröitymismaksua ei palauteta peruutuksen sattuessa. Rekisteröitymismaksua ei peritä sisustusbasaarin osallistujilta. Hintoihin lisätään alv 24 %. Paikanvuokra maksetaan laskun eräpäivään mennessä. Eräpäivän jälkeen saapuneista suorituksista perimme 8 %:n viivästyskoron.

Messuosaston minimikoko sisätiloissa on 2×2 m (pois lukien Sisustusparvi) ja ulkotiloissa 3×3 m.

3. ILMOITTAUTUMINEN JA REKISTERÖITYMISMAKSU

Ilmoittautua voi netissä tai sähköpostilla. Parhaat paikat vahvistetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Rekisteröitymismaksu 100 € + alv 24 %, joka ei sisälly paikanvuokraan, laskutetaan ilmoittautumisen saavuttua. Rekisteröitymismaksua ei peritä sisustusbasaarin osallistujilta. Jos samalla messuosastolla on useita yrityksiä, veloitetaan ilmoittautumismaksu jokaiselta erikseen. Rekisteröitymismaksua ei palauteta peruutuksen sattuessa. Maksamalla rekisteröitymismaksun eräpäivään mennessä näytteilleasettaja vahvistaa paikanvarauksen. Järjestäjä vahvistaa varauksen kirjallisesti, joka sitoo molempia osapuolia. Sopimuslomake on palautettava allekirjoitettuna määräpäivään mennessä.

4. PAIKKOJEN JAKO

Näytteilleasettajille lähetetään sopimus ja pohjapiirros, johon on merkitty osaston sijainti, tunnukset ja mitat. Ennakkovarausten mukaiset paikkatoivomukset pyritään huomioimaan lopullisessa sijoittelussa. Järjestäjä pidättää itsellään oikeuden hyväksyä tai hylätä näytteilleasettajan osallistumisen.

5. SOPIMUKSEN PURKAMINEN

Näytteilleasettaja voi peruuttaa osallistumisen ilman lisäkustannuksia 14 päivän kuluessa siitä, kun järjestäjän sopimus ja sijoituspiirros on saapunut näytteilleasettajalle. Tämän jälkeen tehdystä peruutuksesta peritään osastovuokra alimman sisätilavuokran mukaan ja rekisteröitymismaksu (yht. 400 €). Varattaessa näyttelyosasto alle 30 vuorokautta ennen tapahtumaa ei peruutusoikeutta ole. Mikäli sopimus näytteilleasettajan syystä purkautuu lähempänä kuin 30 vrk ennen tapahtuman alkamista, järjestäjillä on oikeus veloittaa myös jo tilatut osastorakenteet ja palvelut.

6. OSASTOJEN RAKENTEET

Näytteilleasettaja huolehtii osastonsa rakentamisesta (ei valmisosastot) ja viimeistelemisestä sekä siitä, että näyttelyrakenteet ovat riittävän lujia, siistejä ja turvallisia. Järjestäjällä on oikeus poistattaa messualueelta häiritsevät ja epäasialliset rakenteet ja mainokset. Näytteilleasettajan on rakennettava osastonsa takaseinä ja seinät sivuille, jotka rajoittuvat naapuriosastoon. Näytteilleasettaja ei saa ilman sopimusta käyttää hyväkseen toisen näytteilleasettajan rakentamia väliseiniä. Kaikenlainen kiinnittäminen rakennuksen lattia-, pilari- ja seinärakenteisiin on kielletty. Rakentamisen ja rakenteiden aiheuttamista vaurioista vastaa näytteilleasettaja. Osaston rakennekorkeutta ei ole rajattu, peruskorkeus on 250 cm. Mikäli rakennekorkeus ylittää 250 cm, tulee siitä ilmoittaa messurakentajalle. Lattioissa ei saa käyttää teippejä joista jää liimaa lattiaan tai jotka irrottavat maalit lattioista.

Asiakkaiden yhteystiedot luovutetaan messurakentajalle osastojen rakentamista varten, ei muihin käyttötarkoituksiin.

7. MESSULEHTI / NETTISIVUT

Näytteilleasettajien ja esiteltävien tuotteiden maininta messulehdessä ja tapahtuman nettisivuilla on maksuton, kun nämä tiedot annetaan määräaikaan mennessä. Järjestäjä ei vastaa lehdessä, muissa painotuotteissa tai nettisivuilla olevien mahdollisten virheiden aiheuttamista vahingoista.

Asiakkaiden yhteystiedot luovutetaan messulehden tekijän käyttöön, ainoastaan messulehteä varten, ei muihin käyttötarkoituksiin.

8. ASIAKASKUTSUKORTIT

Järjestäjä lähettää näytteilleasettajalle osaston kokoon perustuen tai näytteilleasettajan tilaaman määrän. Kortteja voi tilata lisää messutoimistosta. Järjestäjä laskuttaa näytteilleasettajaa vain palautuneista korteista 3 € / kpl. Hintaan lisätään alv 10 %. Asiakaskutsukorttien edelleen myyminen on kielletty.

9. ESITTELIJÄKORTIT

Esittelijäkortit jaetaan messutoimistosta rakentamisaikana. Esittelijäkortti on pidettävä näkyvästi esillä messuhallissa liikuttaessa.

10. SÄHKÖ

Järjestäjä huolehtii yleisvalaistuksesta. Osastojen asennustyöt, liittymismaksut ja käyttökulut on kunkin näytteilleasettajan itse kustannettava ja ne laskutetaan tapahtuman jälkeen. Järjestäjän nimeämä asennusliike suorittaa asennukset. Järjestäjä ei vastaa mahdollisen sähkökatkon aiheuttamasta vahingosta. Maksut: sisätiloissa valovirta 84 €/ liittymä ja voimavirta 126 € /liittymä, ulkoalueella valovirta 118 €/ liittymä ja voimavirta 177 € /liittymä. Hintoihin lisätään alv 24 %. Käyttökulut sisältyvät hintaan. Liittymä tilataan tapahtuman nettisivulla. Hintaan lisätään 30 %, jos sähkö tilataan myöhemmin kuin 7 vrk ennen tapahtumaa.

11. INTERNET (WLAN langaton)

Messujärjestäjällä ei ole tapahtumassa käytössä internetpalveluita.

12. SIIVOUKSET

Järjestäjä huolehtii messuhallin siivouksesta ja jätehuollosta avajaispäivää edeltävänä iltana ja sen jälkeen messukäytävien sekä yleis- ja saniteettitilojen osalta. Osastojen messujen aikaisesta siivoamisesta vastaa järjestäjän nimeämä siivousliike. Siivoustilaukset tehdään tapahtuman nettisivulla mesusjärjestäjälle. Osastojen välisiivous maksaa 30 € alle 20 m2 ja yli 20 m2 60 € + alv 24 %.

13. VARTIOINTI

Järjestäjä huolehtii yleisestä vartioinnista ja järjestyksestä messualueella. Vartiointi on järjestetty messuhallissa 17-18.11.2018 välisenä aikana. Järjestäjä ei vastaa tavaroiden, rakenteiden tms. mahdollisesta vioittumisesta tai katoamisesta rakentamis- ja purkuaikoina sekä messujen aukioloaikoina.

14. VAKUUTUKSET

Järjestäjän vastuuvakuutus korvaa vain järjestäjän laitteista tai rakenteista kolmannelle henkilölle mahdollisesti aiheutuneet vahingot. Näytteilleasettajan laitteista aiheutuvia vahinkoja yllämainittu vastuuvakuutus ei korvaa, joten näytteilleasettajan on itse huolehdittava tarpeelliseksi katsomistaan vastuu- ja muista vakuutuksista (palo-, varkaus- yms.).

15. PALOTURVALLISUUS

Paloturvallisuuden suhteen on noudatettava yleisiä voimassaolevia paloturvallisuusohjeita. Paloturvallisuutta vaarantavien laitteiden esittelyyn ja käyttämiseen on saatava paloviranomaisen ennakkolupa. Järjestäjä varustaa messualueen käsisammuttimin hallin kiinteiden palopostien lisäksi. Tupakointi on sallittu vain ulkona, siihen tarkoitetuilla alueilla.

16. HAVAINTOESITYKSET

Audiovisuaalisten laitteiden ja musiikkivälineiden käyttöön samoin kuin havaintoesitysten järjestämiseen on hankittava järjestäjän lupa. TEOSTO perii tekijänoikeuslain edellyttämän palkkion messuosastoilla esitettävästä musiikista ja videoesityksistä. Havaintoesitykset eivät saa häiritä naapuriosastoja.

17. MAINOSTEN JAKAMINEN

Mainosten jakaminen on sallittua vain omalla messuosastolla (ei käytävillä).

18. AIKATAULU
 • Rakentaminen alkaa pe 16.11.2018 klo 9.00, rakentamisaika klo 19.00 saakka.
 • Valmisosastoille voi alkaa tuomaan tavaraa pe 16.11. klo 10.00 alkaen
 • Lauantaina rakentamista voi jatkaa klo 8.00 alkaen
 • Osastojen on oltava valmiina la 17.11.2018 klo 9.30
 • Messut avataan yleisölle la 17.11.2018 klo 10.00
 • Purkamisen saa aloittaa aikaisintaan su 18.11.2018 klo 16.00
 • Kaikki tavarat ja rakennelmat on poistettava messualueelta su 18.11.2018 klo 19.00 mennessä.
 • Jos näytteilleasettaja aloittaa osaston purkamisen  su 18.11.2018 ennen klo 16.00, perimme sakkomaksuna 250 € + alv 24 %.
 • Messualueeseen kuuluvat myös toiminta-, työnäytös- ja ulkoalueet, joiden rakentamis- ja purkuaikataulu on yllä oleva.
19. TAVAROIDEN LÄHETYS

Messuille tulevat tavarat on varustettava selkeästi vastaanottavan osaston nimitiedoilla. Lähetysosoite on: Rakentaja 2018 Meri-Lappi, osaston nimi/nro, Putaan Liikuntahalli, Viidankatu 20, 95420 Tornio. Tavaratoimitukset vasta rakentamispäivänä.

20. YLEISET MÄÄRÄYKSET

Järjestäjä pidättää itsellään oikeuden messujen peruuttamiseen tai siirtämiseen korvauksetta toiseen ajankohtaan, ellei näitä messuja voittamattomien esteiden vuoksi voida toimeenpanna edellä mainittuna aikana. Allekirjoittamalla näyttelysopimuksen näytteilleasettaja sitoutuu noudattamaan näitä osallistumisehtoja sekä niiden täydennykseksi annettavia ohjeita. Näistä poikkeaminen ilman järjestäjän kirjallista suostumusta voi aiheuttaa messuosaston sulkemisen.

Ilmoittautuminen

Alla olevalla lomakkeella voit ilmoittautua näytteilleasettajaksi Rakentaja 2018 Meri-Lappi & Elä&Nauti messuille. Ole hyvä ja täytä lomake huolellisesti. Vahvistamme ilmoittautumisesi vielä puhelimitse tai sähköpostitse, minkä jälkeen siitä tulee sitova. Näytteilleasettaja sitoutuu tällöin noudattamaan Pohjois-Suomen Messujen osallistumisehtoja.

1
2
3

Tilat

100 €/m² + alv 24% (kulmissa sijaitsevissa valmisosastoissa kulmapaikkakorotus +10%)
65 €/m² + alv 24% (kulmissa sijaitsevissa sisäosastoissa kulmapaikkakorotus +10%)
30 €/m² + alv 24%
175 € / pöytäpaikka (pöydän koko 150 x 75 cm) + alv 24 %

Palvelut

6 €/käytetty kutsu + alv 10 %
sisälle: 84 € + alv 24 %
ulos: 118 € + alv 24 %
sisälle: 126 € + alv 24 %
ulos: 177 € + alv 24 %
20 m2 tai alle: 30 € + alv 24 %
yli 20 m2: 60 € + alv 24 %
50 € + alv 24 %