KÄVIJÖILLE

Kestävä Kasvu 2023

Syksyn seminaariuutuus tuo osallistujille Tullisalin täydeltä täyttä asiaa, hedelmällisiä kohtaamisia ja upeita verkostoitumismahdollisuuksia.

Muutos on mahdollisuus. Vastuullinen ja kestävä muutos on edellytys koko yhteiskuntamme kehittymiselle  – ja samalla se luo merkittäviä mahdollisuuksia yrityksille. Liiketoiminnan, kestävyyden ja innovatiivisten ratkaisujen yhdistäminen mahdollistaa tulevaisuuden kestävän kasvun.

Kestävä Kasvu 2023 -seminaari kokoaa kestävään liiketoiminnan kasvuun ja vastuullisuuteen panostavat päättäjät ja asiantuntijat marraskuussa Ouluun. Seminaari järjestetään keskiviikkona 15.11.2023 Tullisalissa klo 8-16.

Seminaarin ohjelmassa nostetaan esiin yritysten kestävään kasvuun vaikuttavia teemoja: vihreä siirtymä, vastuullisuus, kestävä kehitys, resurssiviisaus & innovatiivisuus nousevat esiin seminaarin puheenvuoroissa. Menestyvän liiketoiminnan näkökulmasta tuodaan esiin runsaasti esimerkkejä, joissa näihin teemoihin pohjaten on löydetty uusia, kannattavaa liiketoimintaa mahdollistavia ratkaisuja.

 • Miten vastuullisuus integroidaan liiketoimintaan ja strategiaan?
 • Miten asiakkaita autetaan pienentämään hiilijalanjälkeä läpi arvoketjun?
 • Miten varmistetaan tulevaisuuden toimintavarma hiilineutraali energiajärjestelmä?
 • Minkälaisia liiketoimintamahdollisuuksia globaali siirtymä kohti hiilineutraalia kiertotaloutta tuo suomalaisyrityksille?
 • Miten liiketoimintaa muotoillaan kohti kestävää kasvua tukevaksi ja kuinka innovatiivisuus valjastetaan menestyksen ajuriksi?
 • Mikä on kestävän kasvun rooli Suomen yhteiskunnan kannalta?

Muun muassa näitä kysymyksiä päästään pohtimaan seminaarin tiimellyksessä. Tervetuloa mukaan verkostoitumaan teemasta innostuneiden huippuammattilaisten kanssa ja inspiroitumaan oman organisaatiosi toiminnan kehittämiseen. Tulevaisuus tehdään tänään – ja se rakennetaan yhdessä!

Tapahtuman pääsyliput ovat nyt myynnissä. Early Bird -hinta 129 eur + alv on voimassa 15.10.2023 saakka (lippujen normaalihinta 169 eur + alv).

Ilmoittaudu mukaan tästä!

Tapahtumapaikka

Tullisali, Tyrnäväntie 16, 90400 Oulu
Katso tapahtumapaikan sijainti kartasta. 

Saapuminen

Tullisalin on helppo tavoittaa eri puolilta Oulua:

 • Suosittelemme saapumaan tapahtumaan käyttäen julkisia kulkuvälineitä. Oulun joukkoliikenteen lähimmät pysäkit sijaitsevat Limingantien varressa n. 500 metrin päässä tapahtuman sisäänkäynnistä (Limingantulli E ja Limingantulli P). Lisätietoja löydät Oulun joukkoliikenteen nettisivuilta. 
 • Mikäli saavut omalla autolla, löytyy Tullisalin  läheisyydestä runsaasti pysäköintitilaa.
Early Bird nappaa lipun edullisemmin!
 • Early Bird -lippu 129 eur + alv (etukampanja voimassa 15.10.2023 saakka).
 • 16.10.2023 alkaen lippujen hinta on 169 eur + alv.
 • Lipun hintaan sisältyy tapahtuman sisäänpääsyn lisäksi lounas, aamu- ja iltapäiväkahvit sekä narikka.
 • Liput pääset tilaamaan tästä. 
Tulossa isommalla porukalla? 

Ryhmäliput tapahtumaan kätevästi yhdellä laskulla vähintään 5 lipun tilauksille. Kysy tarjous ryhmälipusta osoitteesta info@pohjois-suomenmessut.fi.

Mitä seminaari tarjoaa sinulle ja yrityksellesi?
 • Verkostoidu samasta aiheesta kiinnostuneiden seminaarikävijöiden kanssa
 • Löydä inspiraatiota ja ideoita oman toiminnan kehittämiseen
 • Kuule faktaa, visioita ja lukuisia menestyksekkäitä yrityscaseja, joista on mahdollista ammentaa parhaita käytäntöjä oman yrityksesi toimintaan
 • Kohtaa asiantuntevia kumppaneitamme ja innostu uusista yhteistyömahdollisuuksista
 • … ja ennen kaikkea tapahtuma tarjoaa mahdollisuuden olla osa ratkaisua, jolla yhteistä tulevaisuuttamme rakennetaan.

Seminaarin juontajana toimii toimittaja ja tv-juontaja Ivan Puopolo. Puopolo on työskennellyt mediassa yli 25 vuoden ajan ja hän on haastatellut satoja henkilöitä, juontanut suoria lähetyksiä tuhansia tunteja televisiossa ja radiossa, sekä tuottanut, käsikirjoittanut ja suunnitellut ohjelmia. Olemme innoissamme saadessamme sanavalmiina ja asiantuntevana esiintyjänä tunnetun Puopolon orkestroimaan Kestävä Kasvu 2023 -seminaaria.

Valokuvaus

Tapahtumassa tallennetaan kuva- ja videomateriaalia tapahtuman ja Pohjois-Suomen Messujen hallinnoimille markkinointikanaville, sosiaaliseen mediaan sekä nettisivuille. Osallistumalla tapahtumaan hyväksyt, että kuvasi saattaa näkyä edellä mainituilla kanavilla.

Turvallisuus

Tapahtumien turvallisuus on meille ensiarvoisen tärkeää. Tutustu tapahtumien turvallisuusohjeiseemme täällä. 

Tapahtuman järjestäjänä toimii Pohjois-Suomen Messut ry.

Haluamme tapahtumillamme luoda asiakkaillemme elämyksellisiä ja tuloksekkaita kohtaamisia – kestävällä tavalla. Lämpimästi tervetuloa Kestävä Kasvu 2023 -seminaariin! 

 

Ohjelma

Ohjelma aikatauluineen julkistetaan sivuillamme kokonaisuudessaan syyskuussa.

Esiintyjät

Ivan Puopolo
Toimittaja, juontaja
Seminaarin juontajana toimii toimittaja ja tv-juontaja Ivan Puopolo. Puopolo on työskennellyt mediassa yli 25 vuoden ajan ja hän on haastatellut satoja henkilöitä, juontanut suoria lähetyksiä tuhansia tunteja televisiossa ja radiossa sekä tuottanut, käsikirjoittanut ja suunnitellut ohjelmia. Olemme innoissamme saadessamme sanavalmiina ja asiantuntevana esiintyjänä tunnetun Puopolon orkestroimaan Kestävä Kasvu 2023 -seminaaria.
Pekka Haavisto
Kansanedustaja, Eduskunta
Pekka Haavisto on seitsemännen kauden kansanedustaja, entinen Suomen ulkoministeri ja presidenttiehdokas 2024. Pekka on rauhanneuvottelija, sekä demokratian ja ihmisoikeuksien puolustaja. Haavisto on ulkopolitiikassa ja kansainvälisissä tehtävissä erityisen harjaantunut. Hän on johtanut sotien ympäristövaikutusten tutkintaa ja edustanut EU:ta ja YK:ta kriiseissä ympäri maailmaa. Pekan puheenvuoro toteutetaan etäyhteyksin. Kuva: Kerttu Penttilä
Aki Kangasharju
Toimitusjohtaja, Elinkeinoelämän tutkimuslaitos ETLA
Taloustieteen tohtori, dosentti Aki Kangasharju on toiminut Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen toimitusjohtajana vuodesta 2019. Kangasharju siirtyi ETLAan Nordeasta, jossa hän toimi tutkimusjohtajana ja pääekonomistina vuodesta 2012. Ennen Nordeaa hän toimi Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen ylijohtajana, tutkimusjohtajana ja -professorina vuodesta 2001. Hän väitteli kansantaloustieteen tohtoriksi Jyväskylän yliopistossa 1998. Tutkijana Kangasharju vieraili mm. Massachusetts Institute of Technologyssä ja Boston Universityssä. Hän on ETLAn toimen ohella dosentti Jyväskylän yliopistossa ja Oulun yliopiston sijoitusvaliokunnassa. Aiemmin hän toimi myös Tekesin johtokunnassa ja Jyväskylän yliopiston hallituksessa.
Kati Ihamäki
Vice President, Sustainability & Public Affairs, Fiskars Group
Kati Ihamäki työskentelee Fiskars Groupissa tittelillä Vice President, Sustainability & Public Affairs. Kestävän kehityksen ammattilainen Kati vaikuttaa päivätyönsä lisäksi St1 Nordicin, Meriaura Groupin, HJK ry:n ja Lasten ja Nuorten säätiön hallituksissa, Keskuskauppakamarin vastuullisuuslautakunnassa sekä Suomalaisen Työn Liiton johtokunnassa. Ennen Fiskars Groupia hän työskenteli OP Ryhmässä brändi- ja yritysvastuujohtajana ja taustalla on pitkä ura Finnairilla, jossa hän toimi viimeiset vuodet kestävän kehityksen johtajana ja osallistui aktiivisesti alan kansainvälisten kattojärjestöjen vastuullisuustyöhön ja vaikuttamiseen. Kati uskoo yhteistyön voimaan - valtioiden, yritysten, kolmannen sektorin ja kansalaisten avulla saamme aikaan kestävää muutosta niin ihmisten kuin luonnonkin näkökulmasta.
Noomi Jägerhorn
Director Domestic Accounts, E-commerce & Delivery Services Sales, Posti Oy
Noomi Jägerhorn on johtanut pitkään Postin kunnianhimoista ja kansainvälisestikin palkittua vastuullisuustyötä. Keväällä 2023 hän siirtyi asiakkuusjohtajan tehtävään yhtiön verkkokauppa- ja jakeluliiketoimintaryhmään. Vastuullisuus on keskeinen osa Postin liiketoimintastrategiaa. Posti haluaa vähentää ympäristölle, ihmisille ja yhteiskunnalle aiheuttamansa harmin niin pieneksi kuin mahdollista ja samaan aikaan käyttää osaamistaan ja resurssejaan asioiden parantamiseksi. Yhtenä esimerkkinä tästä on Postissa tehtävä kunnianhimoinen ilmastotyö: tavoitteena on painaa omat päästöt nollaan ja kuljettaa fossiilivapaasti vuoteen 2030 mennessä.
Heidi Peltonen
Vice President, Sustainability, Outokumpu
Heidi Peltonen on luonut uraansa vastuullisuuden johtamisen parissa. Hänen sydämensä sykkii kestäville innovaatioille ja vastuullisuuden sitomiselle kasvun ajuriksi. Outokummun vastuullisuusjohtajana hänen roolinsa on mahdollistaa kunnianhimoisten ilmastotavoitteiden saavuttaminen, johtaa vastuullisuusvisiota sekä erityisesti varmistaa sen vahva integroituminen liiketoimintaan ja strategian ytimeen. Ennen Outokumpua Heidi vastasi vastuullisista kumppanuuksista ja kestävän liiketoiminnan kehittämisestä Nesteellä.
Kari Herlevi
Projektijohtaja, Globaali yhteistyö, Kestävyysratkaisut, Sitra
Kari Herlevi vetää Sitran Kestävyysratkaisut-teeman Globaali yhteistyö -tiimiä. Hän on kiertotalouden ja kestävyysratkaisujen moniosaaja. Hän johti kahdeksan vuoden ajan Sitran Kiertotalous-projektia. Kari on aiemmin johtanut myös kiertotalouteen liittyvää Green Growth -ohjelmaa Tekesissä, jonka rahoitusvolyymi oli yli 100 miljoonaa euroa. Alan kokemusta Kari on kerännyt myös Piilaaksosta, jossa hänellä oli etuoikeus työskennellä alan huippujen kanssa. Koulutukseltaan Kari on rahoitusekonomi ja valtiotieteen maisteri.
Joona Turtiainen
Johtaja, Energiateollisuus
Joona Turtiainen johtaa Energiateollisuus ry:n yhteiskunnallista vaikuttamista kestävän energiajärjestelmän edellytysten luomiseksi. Joona on aiemmin toiminut ET:n EU-toimiston päällikkönä Brysselissä ja ilmastopolitiikan asiantuntijana. Aiempia tehtäväalueita ovat olleet yritysvastuu Fortumilla sekä konsultointi energiatehokkuuden ja ilmastotoimien parissa Suomessa ja Ruotsissa. Koulutukseltaan Turtiainen on energiatekniikan ja ympäristönsuojelun diplomi-insinööri Teknillisestä korkeakoulusta (nyk. Aalto yliopisto).
Jetta Liukkonen
Toimitusjohtaja, perustaja, FabPatch Oy
Jetta Liukkonen on yksi kotimaisen korjausinnovaation, Vaatelaastari FabPatchin, äideistä. Yritys on palkittu niin vastuullisuudesta, kekseliäisyydestä kuin designista useilla eri palkinnoilla. Lisätietoa vaatelaastari.fi.
Kimmo Hyvärinen
Toimitusjohtaja, Tracegrow Oy
Kimmo Hyvärinen on yritysjohtaja ja hallitusammattilainen, joka luottaa strategisen- ja valmentavan johtamisen kombinaatioon. Hänen mukaansa vihreä siirtymä tulee nähdä kokonaisvaltaisena mahdollisuutena. Tracegrow Oy kerää talteen teollisuuden sivuvirroista ja kierrätetyistä paristoista arvokkaita alkuaineita uudelleen käytettäviksi eri teollisuudenaloilla. Tällä hetkellä yritys jalostaa näistä raaka-aineista mikrolannoitteita,
Marjo Määttä
Toimitusjohtaja / yrittäjä, LSJ Group Oy
Marjo Määtän luotsaama Rukan Salonki on ympärivuotisten matkailuelämysten lähde Rukalla. Yrityksen palvelut pulppuavat pohjoisen luonnosta, paikallisista raaka-aineista sekä aidosta halusta kohdata asiakas yksilöinä. Vastuullisuus on olennainen osa kaikkea yrityksen toimintaa. Yrittäjäsuvussa kasvanut ja sairaanhoitajan koulutuksen omaava Marjo on ehtinyt kerätä työkokemusta eri paikoista ennen siirtymistä miehensä perheyritykseen. Yrittäjyyden matkalla Marjon voimalause on ”Elämä kantaa ja kaikesta selvitään". Kuva: Reijo Koirikivi

Ilmoittautuminen

Alla olevalla lomakkeella voit ilmoittautua mukaan tapahtumaan. Osallistuminen laskutetaan ilmoittautumisen jälkeen verkko- tai sähköpostilaskuna. 

1
2

Alla olevalla lomakkeella voit ilmoittautua mukaan tapahtumaan. Osallistuminen laskutetaan ilmoittautumisen jälkeen verkko- tai sähköpostilaskuna. 

1
2