KÄVIJÖILLE

Näytteilleasettajille

Jouluntuoksuinen viikonloppu Pohjankartanossa

Tervetuloa Joulumessut 2024-tapahtumaan! Täältä löydät valmiit käsityöt, jouluherkut ja muut yksilölliset lahjaideat. Joulumessuilla voit kokea aitoa joulun taikaa ja inspiroitua ainutlaatuisista, rakkaudella tehdyistä tuotteista.

Paikka: Pohjankartanon koulu, Oulu

Aika: 30.11.-.1.12.2024, molempina päivinä klo 10-17

Tapahtuman tavoitteena on luoda viihtyisä, jouluhenkinen kohtaamispaikka messuvieraillemme, jossa tehdään ainutlaatuisia joululahjaostoksia ja virittäydytään joulutunnelmaan. Oulun keskustan läheisyydessä sijaitseva Pohjankartanon koulu mahdollistaa kaikille helpon kulun tapahtumaan.

Tervetuloa mukaan! 

Mikä Joulumessut?

 • Aikuisille ja perheille suunnattu messutapahtuma, jossa teemana joululahjat.
 • Viihtyisä, jouluhenkinen kohtaamispaikka, jossa tehdään ainutlaatuisia joululahjaostoksia ja virittäydytään joulutunnelmaan
 • Kohderyhmänä Oulun alueen aikuiset ja heidän perheensä, jotka etsivät tuotteita/palveluita tekemään joulusta viihtyisän ja ikimuistoisen.
 • Tapahtuma järjestetään Pohjankartanon koululla, joka on Oulun keskustan läheisyydessä – helppo saavutettavuus houkuttelee kävijöitä matalalla kynnyksellä mukaan.

Tutustu messukarttaan!

Miksi näytteilleasettajaksi Joulumessut -tapahtumaan?

 • Erinomainen tilaisuus yrityksille kohdata kohderyhmänsä kasvokkain – onpa tavoitteena sitten tuotteiden/palveluiden myynti tai tunnettuuden lisääminen kohderyhmän keskuudessa.
 • Joululahjamyynnin sesonki
 • Tapahtuman kävijäkohderyhmä on aktiivista ja ostovoimaista

Hinnoittelu

Pöytäpaikka

      1. kerros (Huom. lisää myyntipaikkoja tulossa lähiaikoina)

Paikat (A) ***LOPPUUNMYYTY***

 • Pöytäpaikan hinta on 320 € + alv 24 %.
 • Sisältää paikkavuokran sekä 180*74 cm kokoisen pöydän ja tuolin.
 • Paikan koko noin 2*2 m.
 • Paikat parhaalla näkyvyydellä, aulan reunoilla

Paikat (B)

 • Pöytäpaikan hinta on 270 € + alv 24 %.
 • Sisältää paikkavuokran sekä 180*74 cm kokoisen pöydän ja tuolin
 • Paikan koko noin 2*2 m.

Paikat (B), kulma  ***LOPPUUNMYYTY***

 • Pöytäpaikan hinta on 300 € + alv 24 %.
 • Sisältää paikkavuokran kulmapaikalta sekä 180*74 cm kokoisen pöydän ja tuolin.
 • Paikan koko noin 2*2 m.

       2. kerros

Käytäväpaikat

 • Pöytäpaikan hinta on 240 € + alv 24 %.
 • Sisältää paikkavuokran sekä 180*74 cm kokoisen pöydän ja tuolin.
 • Paikan koko noin 2*2 m

       2. kerros, luokat

Luokkapaikat

 • Pöytäpaikan hinta on 150 € + alv 24 %.
 • Sisältää paikkavuokran sekä 140*48 cm kokoisen pöydän ja tuolin.
 • Paikan koko noin 1,5*2 m.

Joulutori (Ulkopaikat)

 • Osastopaikan hinta on 120 € + alv 24 %.
 • Osastopaikan koko 3*3 m
 • Sisältää paikkavuokran (ei pöytää)

Koulutusmateriaali ja mediapankki

Näytteilleasettajien kannattaa valmistautua messuihin jo hyvissä ajoin. Tutustu Messu- ja tapahtumajärjestäjät Ry:n valmistamaan messuaineistoon, suunniteltu kouluttamaan messujen näytteilleasettajat saamaan kaikki hyöty irti messuosallistumisesta.

Tutustu koulutusmateriaaliin

Markkinoimme messutapahtumaa monikanavaisesti – myös näytteilleasettajan kannattaa mainostaa omaa messuosastoaan, jotta läsnäolonne messuilla huomataan!

 

Myynti

 

Pohjois-Suomen Messut

Satu Hemmi
myyntineuvottelija
puh. 040 163 9922
satu.hemmi(a)pohjois-suomenmessut.fi

Kaisu Kovalainen
myyntineuvottelija
puh. 050 311 8003
kaisu.kovalainen(a)pohjois-suomenmessut.fi

Osallistumisehdot

1. TOIMEENPANO

Järjestäjä: Pohjois-Suomen Messut ry
Paikka: Pohjankartanon koulu, Leevi Madetojan katu 1, 90140 Oulu
Aika: lauantai ja sunnuntai 30.11.-1.12.2024
Aukioloajat: 10-17

Kävijöille on tapahtumaan vapaa sisäänpääsy.

 

2. PAIKANVUOKRAT JA MAKSUT

Pöytäpaikat

 • Hinta: 240 € – 320 € + alv 24 % / 2 pv
 • Koko: 2 x 2 m
 • Pöytäpaikan hintaan sisältyy pöytä ja tuoli (pöydän koko 180 cm x 74 cm)

Luokkapaikat

 • Pöytäpaikan hinta on 150 € + alv 24 % / 2 pv
 • Sisältää paikkavuokran sekä 140 x 48 cm kokoisen pöydän (2 x pulpetti) ja tuolin.
 • Paikan koko noin 1,5 x 2 m

Ulkopaikat (Joulutori)

 • Osastopaikan hinta on 120 € + alv 24 % / 2 pv
 • Osastopaikan koko 3 x 3 m
 • Sisältää paikkavuokran (ei pöytää)
 • Ulkopaikalle ei ole mahdollista saada sähköä

Paikanvuokra maksetaan laskun eräpäivään mennessä. Eräpäivän jälkeen saapuneista suorituksista perimme 8 %:n viivästyskoron. Maksamalla laskun eräpäivään mennessä, näytteilleasettaja on vahvistanut paikanvarauksen.

3. ILMOITTAUTUMINEN

Ilmoittautuminen tehdään täyttämällä ilmoittautumislomake tapahtuman sivulla tai lähettämällä varaustiedot sähköpostitse.

Järjestäjä vahvistaa varauksen kirjallisesti ilmoittautumislomakkeen saapumisen jälkeen lähettämällä tilausvahvistuksen, johon on mahdollista tehdä muutoksia tai peruutuksia kuluitta 14 vuorokauden ajan tilausvahvistuksen lähettämisestä, jonka jälkeen se muuttuu molempia osapuolia sitovaksi.

4. PAIKKOJEN JAKO

Näytteilleasettajille lähetetään tilausvahvistus. Paikat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Järjestäjä pidättää itsellään oikeuden hyväksyä tai hylätä näytteilleasettajan osallistumisen.

5. PERUUTUSEHDOT

Näytteilleasettaja voi peruuttaa osallistumisen ilman lisäkustannuksia 14 päivän kuluessa ilmoittautumisesta. Tämän jälkeen tehdystä peruutuksesta peritään 50 % varauksen arvosta. Alle 90 vuorokautta ennen tapahtumaa ei peruutusoikeutta ole. Mikäli sopimus näytteilleasettajan syystä purkautuu lähempänä kuin 90 vrk ennen tapahtuman alkamista, järjestäjillä on oikeus veloittaa koko hinta.

6. MYYNTIPISTEIDEN RAKENTEET

Näytteilleasettaja huolehtii myyntipisteensä rakentamisesta ja viimeistelemisestä. Järjestäjällä on oikeus poistattaa messualueelta häiritsevät ja epäasialliset rakenteet ja mainokset. Kaikenlainen kiinnittäminen rakennuksen lattia-, pilari- ja seinärakenteisiin on kielletty. Rakentamisen ja rakenteiden aiheuttamista vaurioista vastaa näytteilleasettaja. Lattioissa ei saa käyttää teippejä, joista jää liimaa lattiaan tai jotka irrottavat maalit lattioista.

Jokainen näytteilleasettaja huolehtii oman myyntipaikkansa siisteydestä ja vie roskat pois.

7. SÄHKÖ

Järjestäjä huolehtii asennustöistä. Järjestäjä ei vastaa mahdollisen sähkökatkon aiheuttamasta vahingosta.

Maksut:

 • valovirta 50 €/ liittymä (sisätiloihin), hintaan lisätään alv 24 % (mikäli olet tilannut sähkön, muistathan ottaa jatkojohdon mukaasi)
 • käyttökulut sisältyvät hintaan
 • ulkopaikoille ei ole mahdollista tilata sähköä

Liittymä tilataan ilmoittautumisen yhteydessä tapahtuman nettisivulla.

8. VAKUUTUKSET

Järjestäjän vastuuvakuutus korvaa vain järjestäjän laitteista tai rakenteista kolmannelle henkilölle mahdollisesti aiheutuneet vahingot. Näytteilleasettajan on itse huolehdittava tarpeelliseksi katsomistaan vastuu- ja muista vakuutuksista (palo-, varkaus- yms.).

9. AIKATAULU

Rakentaminen alkaa pe 29.11.2024. Perjantain rakentamisaikataulu tarkentuu lähempänä.

Ovet avataan lauantaina 30.11. klo 8.00 rakentamista varten. Myyntipisteiden on oltava valmiina la 30.11.2024 klo 9.30. Su 1.12.2024 ovet avataan myyjille klo 9.00.

Messut avataan yleisölle la ja su klo 10.

Purkamisen saa aloittaa aikaisintaan su 1.12.2024 klo 17. Kaikki tavarat ja rakennelmat on poistettava messualueelta su 1.12.2024 viimeistään klo 19. Jos näytteilleasettaja aloittaa osaston purkamisen su 1.12.2024 ennen messujen päättymistä, perimme sakkomaksuna 250 € + alv 24 %.

10. YLEISET MÄÄRÄYKSET

Järjestäjä pidättää itsellään oikeuden messujen peruuttamiseen tai siirtämiseen korvauksetta toiseen ajankohtaan, ellei näitä messuja voittamattomien esteiden vuoksi voida toimeenpanna edellä mainittuna aikana.

Mikäli järjestäjä peruu messut, näytteilleasettajalla on oikeus saada jo maksetut näyttelymaksusuoritukset takaisin tai siirtää ne seuraavan vastaavan messun maksuksi.

Ilmoittautumalla tapahtumaan näytteilleasettaja sitoutuu noudattamaan näitä osallistumisehtoja sekä niiden täydennykseksi annettavia ohjeita. Näistä poikkeaminen ilman järjestäjän kirjallista suostumusta voi aiheuttaa messuosaston sulkemisen.

11. TURVALLISUUS

Paloturvallisuuden suhteen on noudatettava yleisiä voimassa olevia paloturvallisuusohjeita.

Paloturvallisuutta vaarantavien laitteiden esittelyyn ja käyttämiseen on saatava paloviranomaisen ja järjestäjän ennakkolupa.

Tupakointi on sallittu vain ulkona, siihen tarkoitukseen varatuilla paikoilla.

Heliumpallojen jakaminen tapahtumassa on kielletty, koska ne häiritsevät hallin palonilmaisimia.

Eläimiä ei saa tuoda koulun tiloihin (pois lukien opas- ja virkatehtävissä olevat koirat).

Näytteilleasettajan tulisi varmistaa, että hänen esille laittamansa rakenteet tai somisteet ovat ammattimaisesti asennettuja ja turvallisia. Näytteilleasettaja vastaa sijoittamiensa rakenteiden/somisteiden aiheuttamista mahdollisista vahingoista.

Näytteilleasettaja sitoutuu noudattamaan tapahtuman turvallisuusohjeita, myös mahdollisia myöhemmin asetettavia turvallisuusohjeita.

Tulen (kynttilöiden tms.) tai nestekaasun käyttö on joissakin tapauksissa sallittua vain ulkona. Tällöin näytteilleasettaja tarvitsee järjestäjän luvan. Tulen tekeminen on oltava tiedossa myös pelastussuunnitelmassa ja se vaatii näytteilleasettajalta käsisammuttimen ja sammutuspeitteen hankkimista/omistamista.

Järjestäjän vastuuvakuutus korvaa vain järjestäjän laitteista tai rakenteista kolmannelle henkilölle mahdollisesti aiheutuneet vahingot.

Pyydämme huomioimaan, ettei tapahtumassa ole näytteilleasettajille erikseen varattuja parkkipaikkoja. Pohjankartanon koulun piha-alueet eivät ole sallittuja parkkialueita.

Ilmoittautuminen

Alla olevalla lomakkeella voit ennakkoilmoittautua Joulumessut 2024 –tapahtumaan. Ole hyvä ja täytä lomake huolellisesti. Myyntimme on teihin yhteydessä näytteilleasettajamyynnin avattua.

1
2

Osaston valinta

Valittuasi haluamasi osastotilan, näet hinnat ja muut yksityiskohtaiset tiedot. Huomaattehan, että messukartta päivitetään "Näytteilleasettajille" sivullemme lähipäivinä.

Pöytäpaikka sisältää paikkavuokran sekä pöydän ja tuolin. Osaston koko joko 1,5 x 2 m tai 2 x 2 m, pöytien ja osastojen koko vaihtelee.

Ulkopaikka sisältää paikkavuokran. Ulkopaikat sijaitsevat tapahtuma-alueen sisäänkäynnin läheisyydessä.

Lisäpalvelut

Huom! Mahdollista tilata vain sisäosastoille.
Minkälaista ohjelmaa? Kuvaa mahdollinen ohjelma teema ja/tai esittäjä.
Kuvaile yrityksesi myymiä tuotteita.