KÄVIJÖILLE NÄYTTEILLEASETTAJILLE

Näytteilleasettajille

Elä & Nauti I Tykkää & Tuhulaa -tapahtumat yhdistävät voimansa syksyllä 2019!

Elä & Nauti I Tykkää & Tuhulaa tarjoaa laajasti ja monipuolisesti sisältöä aktiivisille ja elämästä nauttiville aikuisille. Tapahtuma tarjoaa kävijöilleen kokonaisvaltaista hyvinvointia, kauneutta, muotia, kirjallisuutta, teatteria, matkailua, harrastusmahdollisuuksia, talouteen liittyviä ajankohtaisia ilmiöitä, erilaisia vaihtoehtoja asumiseen ja kodin palveluihin.

Tapahtuman kantavat teemat:

 • Hyvinvointi ja terveys
 • Kulttuuri ja harrastukset
 • Asuminen, sisustus ja talous
 • Kauneus ja muoti

Olisiko sinulla tuotteita tai palveluita, jotka sopisivat näihin teemoihin?
Nyt on upea mahdollisuus esitellä yritystänne, tuotteitanne sekä toimintaanne aktiiviselle aikuisväestölle. Tervetuloa mukaan messuille!

Ohjelmasisällössä tullaan kuulemaan monipuolisesti hyvinvoinnista, elinvoimaisesta arjesta, palautumisesta, terveellisestä ravinnosta sekä kauneudesta ja muodista. Lavalle nousevat muun muassa tietokirjailija Kaisa Jaakkola, henkinen valmentaja ja bloggaaja Karita Tykkä, kirjailija ja lääkäri Emilia Vuorisalmi sekä Erja Häkkinen Diego Dalla Palman edustajana. Runwaylla nähdään muotinäytöksiä molempina messupäivinä.

Tiedossa on tuhansittain hienoja asiakaskohtaamisia – tule ja hyödynnä tämä tilaisuus!

 

Miksi mukaan näytteilleasettajaksi?

 • Hyvä tilaisuus esitellä uusia tuotteita ja palveluita
 • Yrityksen läsnäolo ja näkyvyys messuilla luo brändille tunnettuutta
 • Mahdollisuus lukuisiin asiakaskohtaamisiin
 • Ohjelmalavalla on mahdollisuus kertoa kiinnostavia kokemuksia, vinkkejä ja esittelyitä messuteemojen mukaisesti  – kenellä olisi tähän kiinnostavaa antia?

Mitä näytteilleasettajan tulee muistaa ja tietää ennen messuja?

Tutustu messuhallin karttaan.

Hinnoittelu seuraavasti:

 • Valmisosasto 105 €/m² + alv 24 %
  • Hintaan sisältyy: näyttelypaikkavuokra, seinät, otsalauta ja matto sekä rakentaminen ja purkaminen
  • Otsalautateksti ei kuulu valmisosaston hintaan
 • Sisäosasto  75 €/m² + alv 24 %
  • Hintaan sisältyy paikanvuokra ilman osastorakenteita
 • Pöytäpaikka 200 € + alv 24 % (pöydän koko 150×75)
  • Pienyrittäjille
  • Yhdistyksille, järjestöille
  • Hintaan sisältyy paikanvuokra ja pöytä, ilman osastorakenteita
  • Pöytäpaikoista ei peritä rekisteröitymismaksua
 • Ulkotila 30 €/m² + alv 24 %
  • Hintaan sisältyy paikanvuokra ulkona ilman rakenteita
 • Rekisteröitymismaksu 100 € + alv 24 %
  • Peritään vain kerran, jos osallistut kahteen Elä & Nauti -tapahtumaan (Oulu ja Rovaniemi)

 

Lisänäkyvyyttä Messusanomissa

Elä & Nauti | Tykkää & Tuhulaa -tapahtuman yhteydessä julkaistaan virallinen messulehti, Messusanomat.

Näytteilleasettajilla on mahdollisuus hankkia lisänäkyvyyttä mainostamalla julkaisussa. Lehden toimittaa ja julkaisee Mediarautio Oy. Messusanomat on luettavissa myös näköislehtenä.

Lehden levikki Oulun alueella on 90 000 kpl. Mainosten koot ja yksityiskohtaisemmat tiedot löydät mainostilan varauslomakkeelta.

Majoitustarjoukset

Näytteilleasettajien on mahdollista varata sopimushintainen hotellimajoitus tapahtuman ajaksi. Majoituksen yhteydessä on käytettävissä myös ravintolaetu.

Sokos Hotels Oulu Arina

 • Standard 1 hh 105 € / vrk
 • Standard 2 hh 120 € / vrk

Tarjoushintaisia huoneita voi varata 12.-15.9. väliselle ajalle. Varauksen voi tehdä tarjoushinnalla 11.8. mennessä.

Saat alennukseen oikeuttavan koodin näytteilleasettajien uutiskirjeessä tai pyytämällä sen myyjältämme. Varaukset tehdään Sokos Hotels -verkkokaupasta alennuskoodilla.

Scandic Station Oulu

 • Standard 1 hh 95 € / vrk
 • Standard 2 hh 115 € / vrk

Tarjoushintaisia huoneita voi varata 12.-15.9. väliselle ajalle. Varauksen voi tehdä tarjoushinnalla 30.8. mennessä.

Saat alennukseen oikeuttavan koodin näytteilleasettajien uutiskirjeessä tai pyytämällä sen myyjältämme.  Varaukset tehdään suoraan hotellin vastaanotosta, oulustation(a)scandichotels.com tai puh. 08-2374 8949.

Ota rohkeasti yhteyttä – olemme täällä sinua varten!

Helena Paldanius
projektimarkkinoija
+358 50 311 8004
helena.paldanius(at)pohjois-suomenmessut.fi

Minna Haapaniemi
myyntineuvottelija
+358 50 311 8006
minna.haapaniemi(a)pohjois-suomenmessut.fi

Auli Lukkarila, Oulun Seudun Yrittäjänaiset
tykkaajatuhulaa(at)gmail.com
+358 40 7067359

 

Osallistumisehdot

1. TOIMEENPANO

Järjestäjä: Pohjois-Suomen Messut ry
Paikka: Ouluhalli (Ouluhallintie 20, 90130 Oulu)
Aika: 14.-15.9.2019
Sisäänpääsy: Pääsylipulla tai asiakaskutsukortilla

 

2. PAIKANVUOKRAT JA MAKSUT

Sisätilan paikanvuokra (ilman rakenteita)  75 €/m2. Valmisosasto 105 €/m2. Valmisosaston hintaan sisältyvät näyttelypaikkavuokra, seinät, otsalauta ja matto sekä osaston rakenteiden rakentaminen ja purkaminen. Otsalautateksti ei kuulu valmisosaston hintaan. Ulkotilavuokra Oulussa 30 €/m2. Pöytäpaikkoja pienyrittäjille ja yhdistyksille, pöytäpaikan hinta on 200 €. Pöydän koko 75×150 cm.

Paikanvuokra maksetaan laskun eräpäivään mennessä. Eräpäivän jälkeen saapuneista suorituksista perimme 8 %:n viivästyskoron. Alennus koskee vain sisätiloja. Maksamalla laskun eräpäivään mennessä, näytteilleasettaja on vahvistanut paikanvarauksen.

Messuosaston minimikoko sisätiloissa on 2×2 m (pois lukien pöytäpaikka) ja ulkotiloissa 3×3 m.

Hintoihin lisätään alv 24 %.

 

3. ILMOITTAUTUMINEN JA REKISTERÖITYMISMAKSU

Ilmoittautuminen netissä tai sähköpostilla. Rekisteröitymismaksu 100 € + alv 24 %, se ei sisälly paikanvuokraan ja se laskutetaan paikanvuokran yhteydessä. Se peritään vain kerran, jos osallistut kahteen Elä & Nauti -tapahtumaan (Oulu ja Rovaniemi). Jos samalla messuosastolla on useita yrityksiä, veloitetaan rekisteröitymismaksu jokaiselta erikseen. Rekisteröitymismaksua ei veloiteta pöytäpaikalta. Rekisteröitymismaksua ei palauteta peruutuksen sattuessa. Maksamalla rekisteröitymismaksun eräpäivään mennessä näytteilleasettaja vahvistaa paikanvarauksen. Järjestäjä vahvistaa varauksen kirjallisesti, joka sitoo molempia osapuolia. Sopimuslomake on palautettava allekirjoitettuna määräpäivään mennessä.

4. PAIKKOJEN JAKO

Näytteilleasettajille lähetetään sopimus ja pohjapiirros, johon on merkitty osaston sijainti, tunnukset ja mitat. Ennakkovarausten mukaiset paikkatoivomukset pyritään huomioimaan lopullisessa sijoittelussa. Järjestäjä pidättää itsellään oikeuden hyväksyä tai hylätä näytteilleasettajan osallistumisen.

5. SOPIMUKSEN PURKAMINEN

Näytteilleasettaja voi peruuttaa osallistumisen ilman lisäkustannuksia 14 päivän kuluessa siitä, kun järjestäjän sopimus ja sijoituspiirros on saapunut näytteilleasettajalle. Tämän jälkeen tehdystä peruutuksesta peritään osastovuokra alimman sisätilavuokran mukaan ja rekisteröitymismaksu (yht. 400 €, alv 0%). Varattaessa näyttelyosasto alle 30 vuorokautta ennen tapahtumaa ei peruutusoikeutta ole.

Mikäli sopimus näytteilleasettajan syystä purkautuu lähempänä kuin 30 vrk ennen tapahtuman alkamista, järjestäjillä on oikeus veloittaa myös jo tilatut osastorakenteet ja palvelut.

6. OSASTOJEN RAKENTEET

Näytteilleasettaja huolehtii osastonsa rakentamisesta (ei valmisosastot) ja viimeistelemisestä sekä siitä, että näyttelyrakenteet ovat riittävän lujia, siistejä ja turvallisia. Järjestäjällä on oikeus poistattaa messualueelta häiritsevät ja epäasialliset rakenteet ja mainokset. Näytteilleasettajan on rakennettava osastonsa takaseinä ja seinät sivuille, jotka rajoittuvat naapuriosastoon. Näytteilleasettaja ei saa ilman sopimusta käyttää hyväkseen toisen näytteilleasettajan rakentamia väliseiniä. Kaikenlainen kiinnittäminen rakennuksen lattia-, pilari- ja seinärakenteisiin on kielletty. Rakentamisen ja rakenteiden aiheuttamista vaurioista vastaa näytteilleasettaja. Osaston rakennekorkeutta ei ole rajattu, peruskorkeus on 250 cm. Mikäli rakennekorkeus ylittää 250 cm tulee siitä ilmoittaa messujärjestäjälle. Lattioissa ei saa käyttää teippejä joista jää liimaa lattiaan tai jotka irrottavat maalit lattioista.

Asiakkaiden yhteystiedot luovutetaan messurakentajalle osastojen rakentamista varten, ei muihin käyttötarkoituksiin.

7. MESSULEHTI / NETTISIVUT

Näytteilleasettajien ja esiteltävien tuotteiden maininta Messulehdessä ja tapahtuman nettisivuilla on maksuton, kun nämä tiedot annetaan 25.8. määräaikaan mennessä. Messulehteen voi ostaa erikseen ilmoituspaikan. Järjestäjä ei vastaa lehdessä, muissa painotuotteissa tai nettisivuilla olevien mahdollisten virheiden aiheuttamista vahingoista.

Asiakkaiden yhteystiedot luovutetaan messulehden tekijän käyttöön, ainoastaan messulehteä varten, ei muihin käyttötarkoituksiin.

8. ASIAKASKUTSUKORTIT

Järjestäjä lähettää näytteilleasettajalle osaston kokoon perustuen tai näytteilleasettajan tilaaman määrän. Kortteja voi tilata lisää messutoimistosta. Järjestäjä laskuttaa näytteilleasettajaa vain palautuneista korteista. Asiakaskutsukorttien edelleen myyminen on kielletty.

9. ESITTELIJÄKORTIT

Esittelijäkortit jaetaan messutoimistosta rakentamisaikana. Esittelijäkortti on pidettävä näkyvästi esillä messuhallissa liikuttaessa.

10. SÄHKÖ

Järjestäjä huolehtii yleisvalaistuksesta. Järjestäjän nimeämä asennusliike suorittaa asennukset. Järjestäjä ei vastaa mahdollisen sähkökatkon aiheuttamasta vahingosta.

11. INTERNET (WLAN langaton)

Messuhallissa on maksuton PanOULUn Wlan Internet-yhteys. Kiinteän verkkoyhteyden saa tarvittaessa ja se laskutetaan erikseen. Kiinteät yhteydet, tilaus vähintään kuukautta ennen tapahtumaa, soita 0400 681 317.

12. SIIVOUKSET

Järjestäjä huolehtii messuhallin siivouksesta ja jätehuollosta avajaispäivää edeltävänä iltana ja sen jälkeen messukäytävien sekä yleis- ja saniteettitilojen osalta. Osastojen messujen aikaisesta siivoamisesta vastaa järjestäjän nimeämä siivousliike. Siivoustilaukset tehdään sähköpostilla tai tapahtuman nettisivulla. Osastojen välisiivous maksaa 30 € alle 20 m2 ja yli 20 m2 60 € + alv 24 %.

13. VARTIOINTI

Järjestäjä huolehtii yleisestä vartioinnista ja järjestyksestä messualueella. Vartiointi on järjestetty messuhallissa 14.-15.9.2019 välisenä aikana. Järjestäjä ei vastaa tavaroiden, rakenteiden tms. mahdollisesta vioittumisesta tai katoamisesta rakentamis- ja purkuaikoina sekä messujen aukioloaikoina.

14. VAKUUTUKSET

Järjestäjän vastuuvakuutus korvaa vain järjestäjän laitteista tai rakenteista kolmannelle henkilölle mahdollisesti aiheutuneet vahingot. Näytteilleasettajan on itse huolehdittava tarpeelliseksi katsomistaan vastuu- ja muista vakuutuksista (palo-, varkaus- yms.).

15. PALOTURVALLISUUS

Paloturvallisuuden suhteen on noudatettava yleisiä voimassaolevia paloturvallisuusohjeita. Paloturvallisuutta vaarantavien laitteiden esittelyyn ja käyttämiseen on saatava paloviranomaisen ennakkolupa. Järjestäjä varustaa messualueen käsisammuttimin hallin kiinteiden palopostien lisäksi. Tupakointi on sallittu vain ulkona, siihen tarkoitukseen varatuilla paikoilla.

16. HAVAINTOESITYKSET

Audiovisuaalisten laitteiden ja musiikkivälineiden käyttöön samoin kuin havaintoesitysten järjestämiseen on hankittava järjestäjän lupa. TEOSTO perii tekijänoikeuslain edellyttämän palkkion messuosastoilla esitettävästä musiikista ja videoesityksistä. Havaintoesitykset eivät saa häiritä naapuriosastoja.

17. MAINOSTEN JAKAMINEN

Mainosten jakaminen on sallittua vain omalla messuosastolla (ei käytävillä).

18. AIKATAULU
 • Rakentaminen alkaa pe 13.9.2019, aikataulu ilmoitetaan myöhemmin
 • Valmisosastoille voi alkaa tuomaan tavaraa pe 13.9. klo 10.00 alkaen
 • Osastojen on oltava valmiina la 14.9.2019 klo 9.00
 • Messut avataan yleisölle la 14.9.2018 klo 10.00
 • Purkamisen saa aloittaa aikaisintaan su 16.9.2018 klo 16.00
 • Kaikki tavarat ja rakennelmat on poistettava messualueelta su 15.9.2019
 • Jos näytteilleasettaja aloittaa osaston purkamisen  su 15.9.2019 ennen messujen päättymistä, perimme sakkomaksuna 250 € + alv 24 %.
 • Messualueeseen kuuluvat myös toiminta-, työnäytös- ja ulkoalueet, joiden rakentamis- ja purkuaikataulu on yllä oleva.
19. TAVAROIDEN LÄHETYS

Messuille tulevat tavarat on varustettava selkeästi vastaanottavan osaston nimitiedoilla. Lähetysosoite on: Elä & Nauti | Tykkää & Tuhulaa, osaston nimi/nro, Ouluhalli, Ouluhallintie 20, 90130 Oulu. Tavaratoimitukset rakentamispäivänä 13.9.2019.

20. YLEISET MÄÄRÄYKSET

Järjestäjä pidättää itsellään oikeuden messujen peruuttamiseen tai siirtämiseen korvauksetta toiseen ajankohtaan, ellei näitä messuja voittamattomien esteiden vuoksi voida toimeenpanna edellä mainittuna aikana. Allekirjoittamalla näyttelysopimuksen näytteilleasettaja sitoutuu noudattamaan näitä osallistumisehtoja sekä niiden täydennykseksi annettavia ohjeita. Näistä poikkeaminen ilman järjestäjän kirjallista suostumusta voi aiheuttaa messuosaston sulkemisen

Ilmoittautuminen

Alla olevalla lomakkeella voit ilmoittautua näytteilleasettajaksi Elä & Nauti | Tykkää & Tuhulaa -tapahtumaan. Ole hyvä ja täytä lomake huolellisesti. Vahvistamme ilmoittautumisesi vielä puhelimitse tai sähköpostitse, minkä jälkeen siitä tulee sitova. Näytteilleasettaja sitoutuu tällöin noudattamaan Pohjois-Suomen Messujen osallistumisehtoja.

1
2
3

Osaston valinta

Valittuasi haluamasi osastotilan, näet hinnat ja muut yksityiskohtaiset tiedot.

Valmisosasto pitää sisällään paikkavuokran, valkoiset seinät, maton, otsalaudan, osaston pystytyksen ja purkutyön sekä alkusiivouksen.

Sisäosasto pitää sisällään paikkavuokran ilman osastorakenteita.

Pöytäpaikka sisältää pöydän 150x75cm. Pöytäpaikat on tarkoitettu yhdistyksille, voittoa tavoittelemattomat toimijoille sekä pienyrityksille (start up- ja mikroyritykset).

Ulkotila sisältää paikkavuokran piha-alueelta.

Hintoihin lisätään rekisteröitymismaksu 100 € + alv 24 %, ei koske pöytäpaikkoja.

Lisäpalvelut

sisälle: 84 € + alv 24 %
ulos: 118 € + alv 24 %
sisälle: 126 € + alv 24 %
ulos: 177 € + alv 24 %
20 m2 tai alle: 30 € + alv 24 %
yli 20 m2: 60 € + alv 24 %
Pohjois-Suomen Messujen tarjoama erillinen internetyhteys.
5,00 € / käytetty kutsu + 10 % alv
Minkälaista ohjelmaa? Kuvaa mahdollinen ohjelma teema ja/tai esittäjä.

Ilmoitus Messusanomissa

Mikäli haluat tilata kalusteita, valaisimia, näyttöjä yms. osastollesi, ole suoraan yhteyksissä MSP Event Oy, msp.fi