KÄVIJÖILLE NÄYTTEILLEASETTAJILLE

Näytteilleasettajille

Elä & Nauti 50+ Oulu – uudistunut messutapahtuma

Aiemmin tapahtuma järjestettiin Seniorimessut-nimellä, olemme uudistaneet tapahtumaa nimen ja sisällön osalta asiakkaiden toiveita kuunnellen.Tapahtuma tarjoaa laajasti ja monipuolisesti sisältöä aktiiviselle aikuisväestölle. Messujen teemoina ovat:

Hyvinvointi ja terveys
Kulttuuri ja harrastukset
Asuminen, työ ja talous
Digitaaliset palvelut

Olisiko sinulla tuotteita tai palveluita, jotka sopisivat näihin teemoihin?
Nyt on upea mahdollisuus esitellä yritystänne ja toimintaanne aktiiviselle aikuisväestölle. Tervetuloa mukaan messuille!

Tiedossa on tuhansittain hienoja asiakaskohtaamisia – tule ja hyödynnä tämä tilaisuus!

 

Mitä näytteilleasettajan tulee muistaa ja tietää ennen messuja?

Lue tästä Infokirje Elä & Nauti 50+ Oulu -näytteilleasettajille

Rakennus- ja purkuajat

 • Pe 14.9.2018 klo 7.00 Rakentaminen alkaa, rakentamisaika klo 22.00 saakka.
 • Pe 14.9.2018 klo 10.00 Valmisosastojen kalustaminen ja sisustaminen alkaa
 • La 15.9.2018 klo 9.00 Osastojen on oltava valmiina
 • La 15.9.2018 klo 10.00 Messut avataan yleisölle
 • Su 16.9.2018 klo 16.00 Purkamisen saa aloittaa (Huom! Ei aikaisemmin)
 • Su 16.9.2018 klo 22.00 mennessä Kaikki tavarat ja rakennelmat on poistettava messualueelta.
 • Jos näytteilleasettaja aloittaa osaston purkamisen su 16.9.2018 ennen klo 16.00, perimme sakkomaksuna 250 € + alv 24 %.

Lataa tästä Mukana messuilla -kuva. Muistuta sidosryhmiäsi tapahtumasta ja kerro asiakkaillesi messuläsnäolostasi omissa markkinointikanavissasi.

Ohessa messuhallin kartta tutustuttavaksi.

Hinnoittelu seuraavasti:

 • Valmisosasto 105 €/m² + alv 24 %
  • Hintaan sisältyy: näyttelypaikkavuokra, seinät, otsalauta ja matto sekä rakentaminen ja purkaminen
  • Otsalautateksti ei kuulu valmisosaston hintaan
 • Sisäosasto  75 €/m² + alv 24 %
  • Hintaan sisältyy paikanvuokra ilman osastorakenteita
 • Pöytäpaikka 200 € + alv 24 % (pöydän koko 150×75)
  • Pienyrittäjille
  • Yhdistyksille, järjestöille
  • Hintaan sisältyy paikanvuokra ja pöytä, ilman osastorakenteita
 • Ulkotila 30 €/m² + alv 24 %
  • Hintaan sisältyy paikanvuokra ulkona ilman rakenteita
 • Rekisteröitymismaksu 100 € + alv 24 %

Osallistumisehdot löytyvät kokonaisuudessaan toiselta välilehdeltä.

 

Pohjois-Suomen Messut tekee tänä vuonna yhteistyötä Elä ja Nauti 50+ -messuilla Lastenklinikoiden Kummien kanssa. Lastenklinikoiden Kummit ry on 1993 perustettu hyväntekeväisyysjärjestö, joka tukee Suomen viittä yliopistollista lastenklinikkaa, kehitys- ja tutkimustyötä sekä parantaa potilaiden viihtyvyyttä sairaala-aikana. Lahjoitamme pääsylippujen tuotosta euron Ouluun rakennettavan uuden lasten ja naisten sairaalaan hyväksi Kummien kautta.

Myös teillä näytteilleasettajana on mahdollisuus tukea sairaalan rakentamista lahjoittamalla Pohjois-Suomen Messujen digilippaassa haluamanne summan Kummien kautta ohjattavaksi uudelle sairaalalle. Jokainen lahjoitus vie kohti yhteistä päämäärää, Ouluun rakennettavaa uutta lasten ja naisten sairaalaa.

 • Yritykset, jotka ovat tehneet yli 1000 euron lahjoituksen saavat lisänäkyvyyden messuilla Kummien osaston yhteyteen ja ohjelmalavalle.
 • Yritykset, jotka ovat tehneet yli 500 euron lahjoituksen saavat Pohjois-Suomen Messujen sosiaalisessa mediassa näkyvyyttä.

Yritysten tekemien lahjoitusten lisäksi messuvierailla on mahdollisuus osallistua ”hiljaiseen” huutokauppaan, jonka varat ohjataan myös Oulun lasten ja naistensairaalalle, josta rakentuu meidän Pohjois-Suomessa asuvien oma sairaala.

Olemme hyvin iloisia täällä messutoimistolla siitä, että saamme olla mukana tukemassa Oulun oman lasten ja naisten sairaalan rakennusprojektia sekä Kummien tärkeää työtä. Toivottavasti myös teidän yrityksenne lähtee mukaan tukemaan Kummien toimintaa Pohjois-Suomessa.

Tutustu Kummien toimintaan osoitteessa www.kummit.fi

Miksi mukaan näytteilleasettajaksi?

 • Hyvä tilaisuus esitellä uusia tuotteita ja palveluita
 • Yrityksen läsnäolo ja näkyvyys messuilla luo tunnettuutta
 • Mahdollisuus lukuisiin asiakaskohtaamisiin
 • Ohjelmalavalla on mahdollisuus kertoa kiinnostavia kokemuksia, vinkkejä ja esittelyitä messuteemojen mukaisesti  – kenellä olisi tähän kiinnostavaa antia?

Lisänäkyvyyttä Messusanomissa

Elä & Nauti 50+ Oulu yhteydessä julkaistaan virallinen messulehti Messusanomat. Näytteilleasettajilla on mahdollisuus hankkia lisänäkyvyyttä mainostamalla kyseisessä julkaisussa. Lehden toimittaa ja julkaisee virallinen yhteistyökumppanimme Mediarautio Oy. Messusanomat on luettavissa myös näköislehtenä.

Lehden levikki Oulun alueella on 90 000 kpl. Mainosten koot ja yksityiskohtaisemmat tiedot päivitetään pian.

 

Ota rohkeasti yhteyttä – olemme täällä sinua varten!

Helena Paldanius
projektimarkkinoija
+358 50 311 8004
helena.paldanius(at)pohjois-suomenmessut.f

Henrika Hokkanen
myyntipäällikkö
+358 44 025 6066
henrika.hokkanen(at)pohjois-suomenmessut.fi

Osallistumisehdot

1. TOIMEENPANO

Järjestäjä: Pohjois-Suomen Messut ry
Paikka: Ouluhalli (Ouluhallintie 20, 90130 Oulu)
Aika: 15.-16.9.2018
Aukioloajat: la-su klo 10-16
Sisäänpääsy: Pääsylipulla tai asiakaskutsukortilla

 

2. PAIKANVUOKRAT JA MAKSUT

Sisätilan paikanvuokra (ilman rakenteita)  75 €/m2. Valmisosasto 105 €/m2. Valmisosaston hintaan sisältyvät näyttelypaikkavuokra, seinät, otsalauta ja matto sekä osaston rakenteiden rakentaminen ja purkaminen. Otsalautateksti ei kuulu valmisosaston hintaan. Kulmapaikkakorotus sisätiloissa 90€/kulma. Ulkotilavuokra Oulussa 30 €/m2. Pöytäpaikkoja pienyrittäjille ja yhdistyksille, pöytäpaikan hinta on 200 €. Pöydän koko 75×150 cm.

Paikanvuokra maksetaan laskun eräpäivään mennessä. Eräpäivän jälkeen saapuneista suorituksista perimme 8 %:n viivästyskoron. Alennus koskee vain sisätiloja. Maksamalla laskun eräpäivään mennessä, näytteilleasettaja on vahvistanut paikanvarauksen.

Messuosaston minimikoko sisätiloissa on 2×2 m (pois lukien pöytäpaikka) ja ulkotiloissa 3×3 m.

Hintoihin lisätään alv 24 %.

 

3. ILMOITTAUTUMINEN JA REKISTERÖITYMISMAKSU

Ilmoittautuminen netissä tai sähköpostilla. Rekisteröitymismaksu 100 € + alv 24 %, joka ei sisälly paikanvuokraan, laskutetaan ilmoittautumisen saavuttua. Jos samalla messuosastolla on useita yrityksiä, veloitetaan rekisteröitymismaksu jokaiselta erikseen. Rekisteröitymismaksua ei veloiteta pöytäpaikalta. Rekisteröitymismaksua ei palauteta peruutuksen sattuessa. Maksamalla rekisteröitymismaksun eräpäivään mennessä näytteilleasettaja vahvistaa paikanvarauksen. Järjestäjä vahvistaa varauksen kirjallisesti, joka sitoo molempia osapuolia. Sopimuslomake on palautettava allekirjoitettuna määräpäivään mennessä.

4. PAIKKOJEN JAKO

Näytteilleasettajille lähetetään sopimus ja pohjapiirros, johon on merkitty osaston sijainti, tunnukset ja mitat. Ennakkovarausten mukaiset paikkatoivomukset pyritään huomioimaan lopullisessa sijoittelussa. Järjestäjä pidättää itsellään oikeuden hyväksyä tai hylätä näytteilleasettajan osallistumisen.

5. SOPIMUKSEN PURKAMINEN

Näytteilleasettaja voi peruuttaa osallistumisen ilman lisäkustannuksia 14 päivän kuluessa siitä, kun järjestäjän sopimus ja sijoituspiirros on saapunut näytteilleasettajalle. Tämän jälkeen tehdystä peruutuksesta peritään osastovuokra alimman sisätilavuokran mukaan ja rekisteröitymismaksu (yht. 400 €, alv 0%). Varattaessa näyttelyosasto alle 30 vuorokautta ennen tapahtumaa ei peruutusoikeutta ole. Mikäli sopimus näytteilleasettajan syystä purkautuu lähempänä kuin 30 vrk ennen tapahtuman alkamista, järjestäjillä on oikeus veloittaa myös jo tilatut osastorakenteet ja palvelut.

6. OSASTOJEN RAKENTEET

Näytteilleasettaja huolehtii osastonsa rakentamisesta (ei valmisosastot) ja viimeistelemisestä sekä siitä, että näyttelyrakenteet ovat riittävän lujia, siistejä ja turvallisia. Järjestäjällä on oikeus poistattaa messualueelta häiritsevät ja epäasialliset rakenteet ja mainokset. Näytteilleasettajan on rakennettava osastonsa takaseinä ja seinät sivuille, jotka rajoittuvat naapuriosastoon. Näytteilleasettaja ei saa ilman sopimusta käyttää hyväkseen toisen näytteilleasettajan rakentamia väliseiniä. Kaikenlainen kiinnittäminen rakennuksen lattia-, pilari- ja seinärakenteisiin on kielletty. Rakentamisen ja rakenteiden aiheuttamista vaurioista vastaa näytteilleasettaja. Osaston rakennekorkeutta ei ole rajattu, peruskorkeus on 250 cm. Mikäli rakennekorkeus ylittää 250 cm tulee siitä ilmoittaa messujärjestäjälle. Lattioissa ei saa käyttää teippejä joista jää liimaa lattiaan tai jotka irrottavat maalit lattioista.

Asiakkaiden yhteystiedot luovutetaan messurakentajalle osastojen rakentamista varten, ei muihin käyttötarkoituksiin.

7. MESSULEHTI / NETTISIVUT

Näytteilleasettajien ja esiteltävien tuotteiden maininta Messulehdessä ja tapahtuman nettisivuilla on maksuton, kun nämä tiedot annetaan 25.8. määräaikaan mennessä. Messulehteen voi ostaa erikseen ilmoituspaikan. Järjestäjä ei vastaa lehdessä, muissa painotuotteissa tai nettisivuilla olevien mahdollisten virheiden aiheuttamista vahingoista.

Asiakkaiden yhteystiedot luovutetaan messulehden tekijän käyttöön, ainoastaan messulehteä varten, ei muihin käyttötarkoituksiin.

8. ASIAKASKUTSUKORTIT

Järjestäjä lähettää näytteilleasettajalle osaston kokoon perustuen tai näytteilleasettajan tilaaman määrän. Kortteja voi tilata lisää messutoimistosta. Järjestäjä laskuttaa näytteilleasettajaa vain palautuneista korteista. Asiakaskutsukortin hinta on 5€. Hintaan lisätään alv 10 %. Asiakaskutsukorttien edelleen myyminen on kielletty.

9. ESITTELIJÄKORTIT

Esittelijäkortit jaetaan messutoimistosta rakentamisaikana. Esittelijäkortti on pidettävä näkyvästi esillä messuhallissa liikuttaessa.

10. SÄHKÖ

Järjestäjä huolehtii yleisvalaistuksesta. Osastojen asennustyöt, liittymismaksut ja käyttökulut on kunkin näytteilleasettajan itse kustannettava. Järjestäjän nimeämä asennusliike suorittaa asennukset. Järjestäjä ei vastaa mahdollisen sähkökatkon aiheuttamasta vahingosta. Maksut: sisätiloissa valovirta 84 €/ liittymä ja voimavirta 126 €/liittymä, ulkoalueella valovirta 118 €/ liittymä ja voimavirta 177 €/liittymä. Hintoihin lisätään alv 24 %. Käyttökulut sisältyvät hintaan. Liittymä tilataan erillisellä lomakkeella tai tapahtuman nettisivulla. Hintaan lisätään 30 %, jos sähkö tilataan myöhemmin kuin 7 vrk ennen tapahtumaa.

11. INTERNET (WLAN langaton)

Messuhallissa on maksuton PanOULUn Wlan Internet-yhteys. Kiinteän verkkoyhteyden saa tarvittaessa ja se laskutetaan erikseen. Kiinteät yhteydet, tilaus vähintään kuukautta ennen tapahtumaa, soita 0400 681 317.

12. SIIVOUKSET

Järjestäjä huolehtii messuhallin siivouksesta ja jätehuollosta avajaispäivää edeltävänä iltana ja sen jälkeen messukäytävien sekä yleis- ja saniteettitilojen osalta. Osastojen messujen aikaisesta siivoamisesta vastaa järjestäjän nimeämä siivousliike. Siivoustilaukset tehdään sähköpostilla tai tapahtuman nettisivulla. Osastojen välisiivous maksaa 30 € alle 20 m2 ja yli 20 m2 60 € + alv 24 %.

13. VARTIOINTI

Järjestäjä huolehtii yleisestä vartioinnista ja järjestyksestä messualueella. Vartiointi on järjestetty messuhallissa 15.-16.9.2018 välisenä aikana. Järjestäjä ei vastaa tavaroiden, rakenteiden tms. mahdollisesta vioittumisesta tai katoamisesta rakentamis- ja purkuaikoina sekä messujen aukioloaikoina.

14. VAKUUTUKSET

Järjestäjän vastuuvakuutus korvaa vain järjestäjän laitteista tai rakenteista kolmannelle henkilölle mahdollisesti aiheutuneet vahingot. Näytteilleasettajan on itse huolehdittava tarpeelliseksi katsomistaan vastuu- ja muista vakuutuksista (palo-, varkaus- yms.).

15. PALOTURVALLISUUS

Paloturvallisuuden suhteen on noudatettava yleisiä voimassaolevia paloturvallisuusohjeita. Paloturvallisuutta vaarantavien laitteiden esittelyyn ja käyttämiseen on saatava paloviranomaisen ennakkolupa. Järjestäjä varustaa messualueen käsisammuttimin hallin kiinteiden palopostien lisäksi. Tupakointi on sallittu vain ulkona, siihen tarkoitukseen varatuilla paikoilla.

16. HAVAINTOESITYKSET

Audiovisuaalisten laitteiden ja musiikkivälineiden käyttöön samoin kuin havaintoesitysten järjestämiseen on hankittava järjestäjän lupa. TEOSTO perii tekijänoikeuslain edellyttämän palkkion messuosastoilla esitettävästä musiikista ja videoesityksistä. Havaintoesitykset eivät saa häiritä naapuriosastoja.

17. MAINOSTEN JAKAMINEN

Mainosten jakaminen on sallittua vain omalla messuosastolla (ei käytävillä).

18. AIKATAULU
 • Rakentaminen alkaa pe 14.9.2018 klo 7.00, rakentamisaika klo 22.00 saakka.
 • Valmisosastoille voi alkaa tuomaan tavaraa pe 14.9. klo 10.00 alkaen
 • Osastojen on oltava valmiina la 15.9.2018 klo 9.00
 • Messut avataan yleisölle la 15.9.2018 klo 10.00
 • Purkamisen saa aloittaa aikaisintaan su 16.9.2018 klo 16.00
 • Kaikki tavarat ja rakennelmat on poistettava messualueelta su 16.9.2018 klo 22.00 mennessä.
 • Jos näytteilleasettaja aloittaa osaston purkamisen  su 16.9.2018 ennen klo 16.00, perimme sakkomaksuna 250 € + alv 24 %.
 • Messualueeseen kuuluvat myös toiminta-, työnäytös- ja ulkoalueet, joiden rakentamis- ja purkuaikataulu on yllä oleva.
19. TAVAROIDEN LÄHETYS

Messuille tulevat tavarat on varustettava selkeästi vastaanottavan osaston nimitiedoilla. Lähetysosoite on: Elä & Nauti messut, osaston nimi/nro, Ouluhalli, Ouluhallintie 20, 90130 Oulu. Tavaratoimitukset rakentamispäivänä 14.9.2018.

20. YLEISET MÄÄRÄYKSET

Järjestäjä pidättää itsellään oikeuden messujen peruuttamiseen tai siirtämiseen korvauksetta toiseen ajankohtaan, ellei näitä messuja voittamattomien esteiden vuoksi voida toimeenpanna edellä mainittuna aikana. Allekirjoittamalla näyttelysopimuksen näytteilleasettaja sitoutuu noudattamaan näitä osallistumisehtoja sekä niiden täydennykseksi annettavia ohjeita. Näistä poikkeaminen ilman järjestäjän kirjallista suostumusta voi aiheuttaa messuosaston sulkemisen

Ilmoittautuminen

Alla olevalla lomakkeella voit ilmoittautua näytteilleasettajaksi Elä & Nauti 50+ Oulu -tapahtumaan. Ole hyvä ja täytä lomake huolellisesti. Vahvistamme ilmoittautumisesi vielä puhelimitse tai sähköpostitse, minkä jälkeen siitä tulee sitova. Näytteilleasettaja sitoutuu tällöin noudattamaan Pohjois-Suomen Messujen osallistumisehtoja.

1
2
3

Tilat

105 €/m² + alv 24%
75 €/m² + alv 24 %
30 €/m² + alv 24 %
200 € alv + 24%

Palvelut

sisälle: 84 € + alv 24 %
ulos: 118 € + alv 24 %
sisälle: 126 € + alv 24 %
ulos: 177 € + alv 24 %
20 m2 tai alle: 30 € + alv 24 %
yli 20 m2: 60 € + alv 24 %
PanOulun avoin yhteys, maksuton