← Takaisin

Rovaniemi saa oman Arctic Design Expon – tapahtuman tuottajana Pohjois-Suomen Messut

08.11.2019

Maailman pohjoisin muotoiluviikko järjestetään 12. kerran Rovaniemellä maaliskuussa 2020. Ensimmäisen kerran Arctic Design Weekin ohjelmaan tulee myös designtuotteiden myyntinäyttely Arctic Design Expo, jonka järjestää Pohjois-Suomen Messut. Expo järjestetään 20.-21.3.2020 Rovaniemellä.

Arctic Design Expon nimi on ÄÄRI. Se on suomalaisten, skandinaavisten ja lappilaisten designtuotteiden myynti- ja messutapahtuma, joka sijoittuu aivan kaupungin ydinkeskustaan.

”Päätös oli mieluisa, sillä olemme aktiivisesti kartoittaneet Rovaniemelle sopivaa kaupallista tapahtuma-alustaa. Haluamme tarjota niin kuluttajille kuin sisäänostajille kokemuksellisen ja laadukkaan designtuotteiden myyntinäyttelyn.”, kertoo Pohjois-Suomen Messujen toimitusjohtaja Anna Tiensyrjä.

Expon myyjähaku käynnistetään 1.12.2019 Pohjois-Suomen Messujen verkkosivuilla.

Ensimmäiseen ÄÄRI Arctic Design Expon ilmoittautunut näytteilleasettaja on Tea Latvalan yritys Arctic Design Shop, joka on tunnettu hyvin muotoilluista sisustus- ja lahjatavaroistaan sekä Latvalan omista, kansainvälisiä markkinoita valloittaneista puisista seksivälineistä.

”Tällaista myyntitapahtumaa on Rovaniemelle kaivattu. Arktinen muotoilu on kansainvälisestikin kiinnostavaa. Se on ansainnut oman näyttelyareenansa ja oikeutetusti sen tapahtuma-areena on Rovaniemi”, sanoo Tea Latvala.

Expo nostaa Arctic Design Weekin kansainvälisten sisartapahtumien sarjaan

”Olemme tähän uutiseen erittäin tyytyväisiä. Maailmalla muotoiluviikot ovat muotoilua hyödyntävien yritysten kauppapaikkoja, vetovoimaisia messutapahtumia sekä paikalliskulttuuria esiin nostavia festivaaleja. Tähän suuntaan meidänkin tulee kehittyä. Näin onnistumme luomaan lisää vaikuttavuutta paikalliselämään – niin matkailijoille kuin kaupunkilaisillekin”, sanoo Arctic Design Weekin tuottaja Taina Torvela Rovaniemen Kehitys Oy:stä.

ÄÄRI Arctic Design Expo oheen kehitetään yrityksille muun muassa ADW launching -palveluita, Fashion Show sekä paikallinen sovellus Design Diplomacysta alueen lukuisille Kunniakonsulaateille.

Mikä on Arctic Design Week?

  • Muotoilufoorumi, kaupunkifestivaali sekä messu- ja kulttuuritapahtuma Rovaniemellä vuosittain vko 12
  • Osana World Design Weeks -verkostoa
  • Pääjärjestäjinä ovat Rovaniemen kaupunki (Rovaniemen Kehitys Oy), Lapin korkeakoulukonserni (Lapin yliopiston taiteiden tiedekunta, Lapin AMK) sekä Arktinen keskus
  • ÄÄRI Arctic Design Expon järjestäjä on Pohjois-Suomen Messut ry
  • ÄÄRI Arctic Design Expo tunnus on toteutettu osana Lapin yliopiston kurssia, jossa  työryhmässä ovat olleet Aija Kurko, Olga Immonen, Anni-Ilona Saario, Paulus Kiviniemi, Sini Karjalainen ja Kaisa-Reetta Seppänen ohjaajanaan Pinja Metsäkoivu. Tunnuksen visuaalisen ilmeen suunnittelun ja toteutuksen on tehnyt Aija Kurko.
  • Tavoitteena 15 000 kävijää

Lisätietoja näytteilleasettajille löytyy myös ADW:n verkkosivuilta, arcticdesignweek.fi.

← Takaisin