← Takaisin
Milla Alftan mukana Rakentaja 2018 Meri-Lappi -messuilla

Sisustussuunnittelija Milla Alftan antaa sisustusneuvoja Rakentaja 2018 Meri-Lappi -messuilla

07.11.2018

Torniossa mukana Rakentaja 2018 Meri-Lappi -messuilla Suomen kaunein koti -ohjelmasta tutuksi tullut, suosittu sisustussuunnittelija Milla Alftan. Lue artikkelista, millaisia suomalaisen sisustuksen vinkkejä Alftan tulee messuilla jakamaan!

Suomen kaunein koti -televisiosarjan tekemiseen osallistuminen antoi sisustussuunnittelija Milla Alftanille hyvän yleiskuvan suomalaisten sisustusmieltymyksistä. ”Myös kömmändyksistä, jotka olisi ollut helppo välttää”, Alftan sanoo. Hän antaa Rakentaja 2018 Meri-Lappi -messuilla vinkkejä sisustamiseen. ”Lupaan tuoda esille myös sisustuksen suurimpia ja yleisimpiä kompastuskiviä”, hän jatkaa, ”Mitä kannattaa huomioida ja mitä kannattaa välttää, mistä on paras aloittaa.”

”Puhun messuilla yleisesti siitä, mitä asioita tulee huomioida, kun suunnitellaan sisustusta uuteen asuntoon tai kun remontoidaan ja perusparannetaan jo tuttua kotia. Samalla kerron myös yksityiskohtaisia esimerkkejä siitä, mitä täytyy huomioida värejä ja valaistusta valittaessa. Sekä värien että valaistuksen merkitys korostuu täällä meillä Suomessa, koska niin suuri osa vuodesta on pimeää. Miten luodaan toimiva valaistuskokonaisuus, miten voidaan lähteä rakentamaan sopusointuista väri- tai materiaalimaailmaa johonkin huonetilaan tai koko taloon”, Milla Alftan avaa messuesitelmiensä aiheita.

Milla Alftan on mukana Tornion Rakentaja 2018 messuilla
Sisustussuunnittelija Milla Alftan antaa vinkkejä sisustamisesta ja kertoo tärkeimmistä asioista, jotka sisustamisen suunnittelussa pitää ottaa huomioon

Realismi on suunnittelussa keskeistä

Sisustuksen suunnittelun ja toteuttamisen aikatauluttamisessa ollaan Milla Alftanin mukaan usein ylioptimistisia, varsinkin kun kyseessä on isomman kokonaisuuden rakentaminen tai remontointi. ”Jos sisustussuunnittelua ei tee ammatikseen, budjetti vastaavasti saattaa jäädä helposti alimitoitetuksi, kun on paljon hankittavaa ja tehtävää, eikä tiedetä millaisista kaikista asioista kustannuksia syntyy.”

”Annan messuilla vinkkejä myös esimerkiksi kalusteiden ja valaisimien mittasuhteista, minkä kokoisia kalusteita kannattaa sisustettavaan tilaan hankkia.”

Sisustamisessa yksi tärkeimmistä asioista on saada tilasta käytännöllinen. ”Kaikille kalusteille ja muille tavaroille on etsittävä oma käytännöllinen paikkansa, sen mukaan mitä toimintoja missäkin tilassa tehdään. Visuaalisuus tulee vasta käytännöllisyyden ratkaisemisen jälkeen”, Alftan korostaa.

Videoblogi koukuttaa

”Tällä hetkellä minulla on meneillään useita yksityiskotien suunnitteluprojekteja, pienemmistä konsultaatioista isojen talokokonaisuuksien suunnitteluun osallistumiseen.”

”Olen alkanut pitää videoblogia omasta työstäni. Jaan tietoa siitä, millaista työ sisustussuunnittelijana on, mitä työpäiviin kuuluu. Blogit voi katsoa Youtubesta, jonne pääsee sivustolta sisustusmagiaa.fi”, Milla Alftan kertoo.

Milla Alftan Rakentaja 2018
Milla Alftan kevään Rakentaja 2018 Oulu -messuilla jakamassa sisustusvinkkejä

Tapaa Milla Rakentaja 2018 Meri-Lappi -messuilla

Milla Alftan jakaa asiantuntemustaan molempina messupäivinä ohjelmalavalla ja on kävijöiden tavattavissa jakamassa sisustusvinkkejä! Tervetuloa jututtamaan sisustussuunnittelun huippuammattilaista. Voit ottaa mukaan valokuvan tai pohjapiirroksen kohteesta, johon toivot Millan sisustusvinkkejä.

Esiintymisajat
Lauantaina klo 11:30 ja 14:00
Sunnuntaina klo 11:00 ja 13:30


Rakentaja 2018 Meri-Lappi ja Elä & Nauti Meri-Lappi

Rakentaja 2018 ja Elä & Nauti tapahtuma Torniossa 17.-18.11. tuo yhteen kaksi erilaista messukokonaisuutta. Uudistunut messutapahtuma tarjoaa nähtävää ja koettavaa niin remontoinnista ja rakentamisesta kiinnostuneille kuin myös hyvinvoinnin, terveyden sekä kulttuurin ystäville. Tervetuloa messuille vaikka puolison tai ystävän kanssa!

  • 17.-18.11.2018 Torniossa, Putaan liikuntahallissa (Viidankatu 20, Tornio)
  • Aukioloajat la ja su klo 10-16
  • Järjestäjä Pohjois-Suomen Messut ry
  • Liput
    • 5€
    • alle 16-vuotiaat ilmaiseksi
  • Somessa: #rakentaja2018 #eläjanauti

Ilmoittaudu myös Facebook-tapahtumaan niin saat ensimmäisenä tiedon päivityksistä!
Klikkaa mukaan tapahtumaan

← Takaisin