← Takaisin
Hymyilevä Ilana Aalto pilkukas valkoinen paita ja musta esiliina päällään sekä Rakentaja 2019 Oulu -logo

Paikka kaikelle – Ilana Aalto luennoi Oulun Rakentaja-tapahtumassa tavaratulvan taltuttamisesta

28.03.2019

”Paikka kaikelle on syntynyt intohimosta koteihin ja asumiseen”, kertoo ammattijärjestäjä Ilana Aalto. Aalto vierailee Oulussa Rakentaja 2019 -tapahtumassa ja pitää messulauantaina ja -sunnuntaina inspiroivan luennon kaikille, jotka haluavat käyttää vähemmän aikaa siivoamiseen ja tavaran järjestelyyn.

Suomalaisissa kodeissa on siirrytty pula-ajan niukkuudesta kulutuskulttuurin yltäkylläisyyteen. Aalto kertoo, mitä ongelmia liika tavara kodeissa aiheuttaa ja miten tavaran raivaamisessa ja järjestämisessä pääsee alkuun. ”Luento on hyvin käytännönläheinen. Olen saanut palautetta luentojen jälkeen, kuinka kuulijat ovat innostuneet lähtemään heti kotiinsa siivoamaan”, Aalto vinkkaa.

Paikka kaikelle – arki viihtyisämmäksi tavaraa vähentämällä

Rakentaja 2019 Oulu -tapahtumassa kuultavan luennon alussa pohditaan motivaatiotekijöitä kodin järjestämiseen käymällä läpi etuja, joita tavaratulvan poistamisella pystyy saamaan. ”Usein tavaroita vain järjestellään, mutta niitä ei kuitenkaan uskalleta kunnolla vähentää”, Aalto kuvailee.

Luennolla tutustutaan myös siihen, miten tavaratulvan vähentäminen kannattaa tehdä tehokkaasti. Usein päätöksenteko on tehotonta ja samoja päätöksiä joudutaan tekemään useita kertoa, mikä turhauttaa ja uuvuttaa. Myöskään liian suurta palaa ei kannata haukata tavaroista luopumisessa.

Käytännönläheisen luennosta tekee 12 toimeenpanevaa askelta, jotka ovat helppoja ottaa käyttöön kotona vaikkapa saman tien. Askeleet ovat yksinkertaisia tekoja, jotka vievät kohti viihtyisämpää kotia ja arkea.

Viimeiseksi kodin tavaroille, jotka ovat tärkeitä säilyttää, pohditaan sopivat paikat – ei mitkä tahansa paikat, vaan järkevät ja toimivat paikat. ”Jos tarvitset kolmatta kättä, jotta yllät tavaraan, paikka ei silloin ole oikea. Paikkojen löytymiseen liittyy järjestämisen tekniikkaa, jota käydään läpi luennossa”, Aalto mainitsee.


Ilana Aalto Ouluhallilla la-su 13.-14.4.

Esiintymisajat:

  • la klo 13.00
  • su klo 12.00

Tervetuloa!

← Takaisin