← Takaisin
Rakentaja 2019 Oulu -logo valkoisella pohjalla sekä taloyhtiöfoorumin teksti turkoosilla pohjalla

Messulauantaina Ouluhallilla ohjelmassa Taloyhtiöfoorumi

04.04.2019

Rakentaja 2019 Oulu -tapahtuma ottaa huomioon omakotirakentajien ja -asujien lisäksi taloyhtiömuotoiset asumismuodot. Taloyhtiöt pääsevät keskiöön ohjelmalavalla Taloyhtiöfoorumissa erityisesti osakkaiden ja hallitusten näkökulmasta.

Taloyhtiöfoorumi alkaa lauantaina 13.4. klo 11.30 Ouluhallin ohjelmalavalla, kun Pasi Maronen Keittiömaailma Oulusta kertoo linjasaneerauksen yhteydessä tehtävästä keittiöremontista. ”Putkiremontti mielletään usein ikäväksi ja paljon rahaa vieväksi projektiksi, mistä ei kuitenkaan jää käteen mitään suurempaa näkyvää. Näin ei kuitenkaan tarvitse olla. Putkiremontista saa helposti kiinnostavan ja mukavankin projektin, kun samalla uusii myös keittiön. Uuden keittiön hankinta ja suunnittelu herättää myös helposti osakkaiden kiinnostuksen ja parhaassa tapauksessa tämä vaikuttaa positiivisesti osakkaiden remonttiin suhtautumiseen.” Maronen kuvailee puheenvuoroaan.

Asianajaja Kalle Pyrhönen tarttuu foorumissa taloyhtiössä ilmenneen sisäilmaongelman vastuukysymyksiin. Pyrhösen puheenvuoro alkaa klo 12.00. ”Sisäilmaongelma taloyhtiössä ilmenee yleensä siten, että osakas havaitsee poikkeuksellista tunkkaisuutta tai hajua asunnossaan. Ongelman selvittäminen ja poistaminen aiheuttaa taloyhtiöissä usein haasteita. Nämä haasteet johtuvat siitä, ettei tiedetä, kenen vastuulla on asian selvittäminen, ja miten mahdollinen korjausvastuu jakaantuu yhtiön ja osakkaan välillä. Esityksessä asia käsitellään esimerkkitapauksen kautta.” Pyrhönen kertoo puheenvuorostaan.

Taloyhtiöfoorumin viimeinen puheenvuoro alkaa, kun Ari-Matti Jänkälä ja Lasse Virta A-Insinööreiltä nousevat ohjelmalavalle klo 12.30. Puheenvuoro käsittelee taloyhtiön korjaushankkeiden todellisuutta – minkälaisia vaihtoehtoja korjausinvestoinneille on, kuinka korjaushankkeiden taloutta hallitaan sekä kuinka hanke budjetoidaan.

Taloyhtiöfoorumissa on varattu aikaa myös yleisön kysymyksille. Tutustu myös Rakentaja 2019 Oulu -tapahtuman muihin ohjelmalavan puheenvuoroihin.

Tervetuloa!

← Takaisin