← Takaisin

Lea Laven, Rosa Liksom ja Hannu Väisänen tähdittävät Oulun Seniori-Messuja

08.09.2017

Jo viidettä kertaa järjestettävien Seniori-Messujen huumaan pääsee Ouluhallissa 16.-17.9.2017.

Yli 50-vuotiaiden näkökulmasta suunniteltu tapahtuma vetoaa laajan ja monipuolisen ohjelma- ja näytteilleasettajatarjontansa ansiosta monen ikäisiin: messuosastoilta löytyy uutta tietoa, tekemistä, kokemista ja inspiraation lähteitä. Varmaa on, että tanssikengät saavat kyytiä iltapäivätanssien tahdissa. Lauantai-iltapäivänä oululainen Frisco-bändi soittaa tuttuja tanssihittejä, sunnuntaina puolestaan Lea Laven ja Vanha Liitto viihdyttää messuväkeä – kuullaankohan Ouluhallin sykkeessä hitit Ei oo, ei tuu; Tumma nainen ja Soley, soley?

Edellisten vuosien tapaan tapahtuman teemana on kirjallisuus & kulttuuri – estradille astuukin lukuisa joukko Suomen eturivin kirjailijoita mukaan lukien Finlandia-voittajat Hannu Väisänen & Rosa Liksom, mutta myös paikallisia tähtiä kuten Ari Paulow ja Kari Sallamaa.

Lukeminen ja kirjallisuus ovat lähellä senioreiden sydämiä, mutta toki vetoavat laajempaankin kohderyhmään. – Toivotamme kaikki kiinnostuneet tervetulleiksi tutustumaan messujen huikeaan tarjontaan, kertoo Anna Tiensyrjä, Pohjois-Suomen Messujen toimitusjohtaja. – Meillä on upea, kirjallisuuspainotteinen ohjelma. Voisimme sanoa olevamme Rosa Liksomin Everstinna-romaanin ”ensi-illassa”. Kirjahan nimittäin ilmestyi 7.9, joten oululaiset pääsevät tuoreeltaan kuulemaan kirjailijan mietteitä romaanista.

Hannu Väisänen: Elän varsin vilkasta luovaa kautta

Kuvataiteilija ja kirjailija Hannu Väisänen kertoo tulevansa Oulun Seniori-Messuille varta vasten Kaisu Mikkolan haastattelua varten. – Käsittelemme kirjoittamaani ja kuvittamaani ”satukirjaa” Esi-isät. – Paljon muustakin varmaan puhutaan, Väisänen sanoo. Hän on lupautunut myös laulamaan Seniori-Messujen avajaisissa ja illanvietossa. – Vanhakin saa laulaa! Laulaminen, esiintyminen on aina ollut minulle luonnollinen itseilmaisun tapa: halu jakaa jotakin.

Esi-isät julkaistiin tämän vuoden keväällä. Toissa vuonna ilmestyi romaanini Elohopea. Olen pitänyt kahden viime vuoden aikana kaksi isohkoa yksityisnäyttelyä ja osallistunut pariin yhteisnäyttelyyn sekä kirjoittanut kahta oopperalibrettoa, joista Lucia-ooppera on jo sävelletty ja esitetty, toinen on vielä työn alla.

Hannu Väisäsellä on nyt useita tuotantoja työn alla. – Minulla on onneksi edelleen intoa ponnistella enkä piittaa minuun sovelletuista asenteista. Elän varsin vilkasta luovaa kautta edelleen. Itse asiassa se on jopa vilkastunut viime vuosina, hän arvioi.

– Haluan omalta osaltani osoittaa, että taiteilija voi minunkin ikäisenä vielä kehittyä, parantua, nähdä tarkemmin. Ja ennen kaikkea uskaltaa antaa sisimmän äänensä kuulua. Luulen myös että loputon uteliaisuuteni on paras tukijani.

Hannu Väisänen on kansainvälisesti tunnetuimpia suomalaisia taiteilijoita. Hän sai vuoden 2007 kirjallisuuden Finlandia-palkinnon romaanistaan Toiset kengät.

Lea Laven: Tanssi on loistava liikuntamuoto

Seniori-Messujen iltapäivätansseissa sunnuntaina esiintyy Lea Laven, joka hiljattain palasi eläkepäiviltään estradeille. Hänen viestinsä senioreille on: huolehtikaa kunnostanne. – Tanssi on loistava liikuntamuoto. Suosittelen, että ihmiset menisivät tanssimaan, kenellä siihen vaan rahkeet kestää, hän innostaa.

Laven kertoi julkisuudessa alkukesästä, että vuoden alussa hän oli päättänyt lopettaa kaiken makean syönnin. Alkukesään mennessä paino putosi yli kymmenen kiloa. – Minulle kuuluu nyt ihan hyvää ja voin oikein hyvin. Elän rauhallista ja järjestäytynyttä elämää. Olen nyt pitänyt eläkepäivilläni kesälomaa viikon pari. Lähdin Naantalista Ouluun hieman tuulettumaan, Lea Laven kertoo.

Nykyään hän pitää kuntoaan yllä ”koirakävelyllä”. – Kävelen joka päivä Dino-koirani kanssa sellaisen seitsemän kilometriä, vähän alle tai yli. Saman verran kävelen nykyisin koiran kanssa päivittäin kuin kävisin kierroksen golfkentällä kuten ennen.

Oulu, olethan siis valmis? Seniori-Messut pärähtävät käyntiin 16.9. klo 10.00!

Liput messuille maksavat 5 euroa. Katso lisätiedot, näytteilleasettajat ja messuohjelma tästä.

← Takaisin