← Takaisin

Käytännöllisyys ennen visuaalisuutta – Rakentaja 2018 tuo Milla Alftanin Ouluun

13.04.2018

Ouluhallissa järjestetään 20.-22.4. Rakentaja 2018 -messutapahtuma (pe klo 12-17, la ja su klo 10-16). Rakentaja 2018 on suurin rakentamiseen ja remontoimiseen keskittyvä tapahtuma Pohjois-Suomessa. Uusina teemoina tänä vuonna mukana ovat sisustus, design, piha ja puutarha. Messutapahtuma palveleekin uusien teemojen myötä entistä laajemmin eri asumismuotojen asukkaita.

Tapahtuma tuo myös Suomen Kaunein Koti ja T.i.l.a -ohjelmista suomalaisten suursuosioon nousseen sisustussuunnittelija Milla Alftanin Ouluun. Millan suunnittelemista sisustuksista huokuu harmonia, tyylikkyys ja pehmeän kotoisa tunnelma. Hän jakaa messukävijöille vinkkejä sisustamiseen. – Lupaan tuoda esille myös sisustuksen suurimpia ja yleisimpiä kompastuskiviä, hän kertoo. – Mitä kannattaa huomioida ja mitä kannattaa välttää, mistä on paras aloittaa.

– Tilan tulee olla käytännöllinen, visuaalisuus tulee vasta käytännöllisyyden ratkaisemisen jälkeen. Valaistuksella on erityisen tärkeä merkitys, koska Suomessa suurin osa vuodesta on pimeää aikaa, kommentoi Alftan sisustuksen kulmakiviä. Hänen mukaansa sisustuksen suunnittelun ja toteuttamisen aikatauluttamisessa ollaan usein ylioptimistisia ja budjetti saattaa jäädä helposti alimitoitetuksi. Aina ei tiedetä, millaisista asioista kustannuksia syntyy isomman kokonaisuuden rakentamisessa tai remontoinnissa.

Milla Alftan esiintyy tapahtumassa lauantaina ja sunnuntaina. Hän on tavattavissa esiintymistensä jälkeen: messuvieraat voivat ottaa mukaan valokuvan tai pohjapiirroksen kohteesta, johon he toivovat Millalta sisustusvinkkejä.

 

Rakentamisen ja remontoimisen buumi Oulun alueella

Rakentamisen ja remontoimisen voimakas kasvu luo oivalliset puitteet Rakentaja 2018 -tapahtumalle. Tonttien kysyntä Oulussa on noussut merkittävästi viime vuosista ja asuntojen uudistuotanto kukoistaa. Vanhoja asuntoja remontoidaan ja sisustetaan, voitaneenkin puhua jo buumista. Koti on tärkeä osa elämää, johon halutaan panostaa.

– Olemme vastanneet Rakentaja 2018 -messutapahtuman suhteen monipuolistuneeseen kysyntään nostamalla esiin kävijöidemme toivomia teemoja, kertoo Pohjois-Suomen Messujen toimitusjohtaja Anna Tiensyrjä. – Selkeytimme messujen ilmettä ryhmittelemällä Ouluhallin teema-alueisiin ja otimme sisustuksen lisäksi uusina teemoina mukaan designin, pihat sekä puutarhat, Tiensyrjä sanoo ja jatkaa, että tapahtumassa on huomioitu myös sisustusalan pienyrittäjät luomalla heille oma sisustusbasaarialueensa.

Totuttuun tapaan messutapahtumassa on edelleen runsaasti rakentamiseen ja remontointiin liittyviä osastoja. Milla Alftanin lisäksi ohjelmassa on monipuolisesti mukana mm. sisustusbloggausta, talotekniikan ratkaisuja, pihasuunnittelun trendejä sekä remontoinnin uusimpia tuulia. Kävijöiden toiveesta on toteutettu myös erillinen työnäytöslava.

Rakentaja 2018 on Pohjois-Suomen suurin tapahtuma alallaan. Tervetuloa tapaamaan alan asiantuntijoita ja löytämään sinun kotiisi sopivat ratkaisut – kaikki kerralla saman katon alta Ouluhallista.

Katso lisätiedot, näytteilleasettajat ja messuohjelma tästä.


Rakentaja 2018

 • 20.-22.4.2018 Ouluhallissa (Ouluhallintie 20, Oulu)
 • Aukioloajat pe klo 12-17, la ja su klo 10-16
 • Järjestäjä Pohjois-Suomen Messut ry
 • Liput
  • aikuiset 12€
  • eläkeläiset, työttömät, opiskelijat ja Kalevan kumppanikortilla 10€
  • alle 16-vuotiaat ilmaiseksi
 • Somessa: #rakentaja2018
← Takaisin