← Takaisin

Suomalaiset Pohjoismaiden aktiivisimpia messukävijöitä

07.06.2017

Keskiviikkona 7.6.2017 vietetään Kansainvälistä messujen päivää. Suomi onkin varsinainen messumaa, jossa järjestetään vuosittain pitkälle yli sata erilaista messutapahtumaa.

Kuluttajille suunnatuissa tapahtumissa on tarjolla tietoa, elämyksiä ja uutuuksia eri toimialoilta aina matkailusta kulttuuriin ja hyvinvoinnista muotiin. Kasvussa on trendi jonka mukaisesti järjestetään useita tapahtumia samanaikaisesti ja kävijät pääsevät tutustumaan niihin kaikkiin samalla lipulla – mm. ruoka-, viini- ja kirjamessujen yhdistelmiä on monessa eri kaupungissa.

Messut ovat Mainonnan Neuvottelukunnan tutkimuksen mukaan seitsemänneksi suurin media Suomessa. Messualan globaaliksi markkina-arvoksi lasketaan nykyisin noin 55 miljardia dollaria.

Messujärjestäjien etujärjestö Messu- ja tapahtumajärjestäjät ry (aiemmin Messujärjestäjien Unioni ry) avaa Kansainvälisenä messujen päivänä uudet nettisivunsa, joille on koottu tiedot Suomessa järjestettävistä messuista. Sivuilta löytyy myös vinkkejä ja opastusta messuosallistumiseen.

Kansainvälinen messujen päivä, Global Exhibition Day, järjestetään nyt toista kertaa. Teemapäivää koordinoi messualan kansainvälinen liitto UFI (The Global Association of the Exhibition Industry), jolla on 720 jäsenyritystä 84 maassa. Messu- ja tapahtumajärjestäjät ry kattaa hyvin ammattimaisen messujärjestämisen Suomessa. Jäseniä ovat Suomen Messut Osuuskunta, Tampereen Messut Oy, Turun Messukeskus Oy, Lahden Messut, Jyväskylän Messut Oy, Pohjois-Suomen Messut ry, Expomark Oy, Pohjanmaan Expo Oy, Suomen Asuntomessut Osuuskunta, Easyfairs ja Mediapro Messut.

Lisätietoja:

Messu- ja tapahtumajärjestäjät ry
puheenjohtaja Hannu Vähätalo
puh. 020 7701204
hannu.vahatalo@tampereenmessut.fi

← Takaisin