← Takaisin

Aikamoisen matkan selätys antoi voimaa

09.11.2017

Rovaniemen Seniori-Messuilla saadaan kuulla myös Raakel Lignellin tarinaa hyvinvoinnin saavuttamisesta. Raakel kertoo omasta matkastaan ja elämäntapamuutoksestaan – miten kivuista ja kolotuksista pääsee eroon ja kuinka huolehtia omasta hyvinvoinnistaan.

Minulla on aikamoinen matka juuri tehtynä ja selätettynä, sanoo Raakel Lignell. Olen tehnyt keski-ikäisenä aikamoisen elämäntapamuutoksen. Kerron Rovaniemen Seniori-Messuilla siitä, mikä siinä oli hyvää ja mikä meni välillä väärin, hän lupaa.

Viisikymmenvuotias tv-juontaja Raakel Lignell julkaisi elokuun lopussa hyvinvointiin keskittyvän tietokirjan Raxun mukana, kivusta tasapainoon yhdessä fysioterapeutti Anne Purasen kanssa. Kerron Seniori-Messuilla siitä, miten elämäntapamuutos ja omasta hyvinvoinnistaan huolehtiminen antaa lisää voimaa. Raakel Lignell tunnetaan laajasti tv-toimittajana: hänen ohjelmiaan seurataan Huomenta Suomi -lähetyksistä sekä Studio55-sarjasta ja viimekeväisestä omasta Hyvää elämää -ohjelmasta. Tänä syksynä oma sarja on tauolla ja hän pääsee kiertämään Suomea ja tapaamaan ohjelmiensa katselijoita ja uusimman, kolmannen tietokirjansa lukijoita.

Kerron kirjassani terveysongelmistani tarkemminkin. Minua olivat jo nuoresta lähtien vaivanneet monenlaiset kivut. Kun tajusin olevani vakavasti ylipainoinen, aloitin laihdutuksen, mutta se meni liiallisuuksiin. Himotreenaus ja väärä kävelytapa vaikuttivat varmaan myös siihen, että lopulta jouduin lonkkaleikkaukseen kaksi vuotta sitten, kertoo Lignell. Fysioterapeutti Anne Puranen laati hänelle kuntoutusohjelman. Olen noudattanut sitä ja kehoni toimintakyky on parantunut. Kuntoutus ja kuntoilu ovat kaksi eri asiaa. Täsmätreenin voima on uskomaton kipujen selättämisessä.

Jokaisella on itsellään vastuu omasta terveydestään. Sellaista lääkäriä tai muuta hoitajaa ei ole, joka voisi sormilla naksauttaa, ottaa vastuun sinulta pois ja parantaa, ilman että sinä itse teet mitään. Ainakaan liikunta- ja tukielinongelmissa, joista voin sanoa että minulla on laaja kokemus. Tästä viestistä olen nyt varsinkin kirjanjulkistamisen yleisötilaisuuksissa saanut mielettömän hyvää palautetta. Moni sanoo, että ihan kuin joku puhuisi minun elämästä. Vertaistuki on ihmiselle selvästi tosi vahva kokemus. Ai että tollakin on ollut noin, ja kun toi on pystynyt, niin kyllä mäkin pystyn. Kyllä ihmiset tulevat juttelemaan missä tahansa liikun, kaupassa, uimahallissakin, Raakel Lignell naurahtaa. – Ja tervetuloa juttelemaan Rovaniemelläkin.

Raakel Lignell esiintyy messuilla lauantaina 18.11. klo 15 ja sunnuntaina 19.11. klo 15.

← Takaisin