KÄVIJÖILLE NÄYTTEILLEASETTAJILLE

Näytteilleasettajille

Seniori-Messut 50+ Rovaniemellä 18.-19.11.2017 – senioreiden vuoden kohokohta on vihdoin täällä!

Senioreiden suosikkitapahtuma valtaa Santasportin Lapin Urheilukeskuksen. 50+ikäisten oma messutapahtuma tuo tapetille senioreiden kiinnostavimmat puheenaiheet – niin estradilla kuin messuosastoillakin. Täällä on oltava!

Seniori-Messut tuovat osallistujille elämyksiä mm. kirjallisuuden ja kulttuurin, liikunnan ja hyvinvoinnin, terveys- ja sosiaalipalveluiden, muodin ja kauneuden sekä harrastusten ja asumisen aihealueilta.

Rovaniemi, olethan siis valmis? Seniori-Messut pärähtävät käyntiin 18.11. klo 10.00!

 

Hinnat ja osallistumisehdot

 • Valmisosasto 105 €/m²
  • Hintaan sisältyy: näyttelypaikkavuokra, seinät, otsalauta ja matto sekä rakentaminen ja purkaminen
  • Otsalautateksti ei kuulu valmisosaston hintaan
 • Sisäosasto 70 €/m²
  • Hintaan sisältyy paikanvuokra ilman rakenteita
 • Ulkotila 30 €/m²
  • Hintaan sisältyy paikanvuokra ulkona ilman rakenteita

Osallistumisehdot löytyvät kokonaisuudessaan toiselta välilehdeltä.

Miksi mukaan näytteilleasettajaksi?

 • Ainutlaatuinen tilaisuus esitellä tuotteitanne ja palveluitanne 50+ ikäiselle kohderyhmälle
 • Mutkaton, positiivinen ja innostava tapahtuma – keskiössä aidot kohtaamiset
 • Ohjelmalavalla saat äänesi kuuluviin – miksi et siis hyödyntäisi ilmaista lisänäkyvyyttä?
 • Edulliset messuosastosi tarpeen mukaan: laitetaanko valmis- vai sisäosasto?

Ota rohkeasti yhteyttä!

Olemme täällä sinua varten.

Helena Paldanius
Projektimarkkinoija
+358 50 311 8004
helena.paldanius@pohjois-suomenmessut.fi

Osallistumisehdot

1. TOIMEENPANO

Järjestäjä: Pohjois-Suomen Messut ry Paikka: Santasport, Lapin Urheiluopisto Rovaniemi
Aika: 18.-19.11.2017
Aukioloajat: la-su klo 10-17
Sisäänpääsy: Pääsylipulla tai asiakaskutsukortilla

 

2. PAIKANVUOKRAT JA MAKSUT

Sisätilan paikanvuokra (ilman rakenteita) 70 €/m2, valmisosasto 105 € /m2. Valmisosaston hintaan sisältyvät näyttelypaikkavuokra, seinät, otsalauta ja matto sekä rakentaminen ja purkaminen. Otsalautateksti ei kuulu valmisosaston hintaan. Ulkotilavuokra Rovaniemellä 30 € /m2. Hintoihin lisätään alv 24 %. Paikanvuokra maksetaan laskun eräpäivään mennessä. Eräpäivän jälkeen saapuneista suorituksista perimme 8 %:n viivästyskoron.

3. ILMOITTAUTUMINEN JA ILMOITTAUTUMISMAKSU

Ilmoittautua voi ilmoittautumislomakkeella tai sähköpostilla. Ilmoittautumisia otetaan vastaan tilojen sallimissa puitteissa niin kauan kuin tilaa riittää. Ilmoittautumismaksu 100 € + alv 24 %, joka ei sisälly paikanvuokraan, laskutetaan ilmoittautumisen saavuttua. Ilmoittautumismaksua ei palauteta peruutuksen sattuessa. Maksamalla ilmoittautumismaksun eräpäivään mennessä näytteilleasettaja vahvistaa paikanvarauksen. Järjestäjä vahvistaa varauksen kirjallisesti, joka sitoo molempia osapuolia. Sopimuslomake on palautettava allekirjoitettuna määräpäivään mennessä.

4. PAIKKOJEN JAKO

Näytteilleasettajille lähetetään sopimus ja pohjapiirros, johon on merkitty osaston sijainti, tunnukset ja mitat. Ennakkovarausten mukaiset paikkatoivomukset pyritään huomioimaan lopullisessa sijoittelussa. Järjestäjä pidättää itsellään oikeuden hyväksyä tai hylätä näytteilleasettajan osallistumisen.

5. SOPIMUKSEN PURKAMINEN

Näytteilleasettaja voi peruuttaa osallistumisen ilman lisäkustannuksia 14 päivän kuluessa siitä, kun järjestäjän sopimus ja sijoituspiirros on saapunut näytteilleasettajalle. Tämän jälkeen tehdystä peruutuksesta peritään sopimuksen mukainen summa.

6. OSASTOJEN RAKENTEET

Näytteilleasettaja huolehtii osastonsa rakentamisesta (ei valmisosastot) ja viimeistelemisestä sekä siitä, että näyttelyrakenteet ovat riittävän lujia, siistejä ja turvallisia. Järjestäjällä on oikeus poistattaa messualueelta häiritsevät ja epäasialliset rakenteet ja mainokset. Näytteilleasettajan on rakennettava osastonsa takaseinä ja seinät sivuille, jotka rajoittuvat naapuriosastoon. Näytteilleasettaja ei saa ilman sopimusta käyttää hyväkseen toisen näytteilleasettajan rakentamia väliseiniä. Kaikenlainen kiinnittäminen rakennuksen lattia-, pilari- ja seinärakenteisiin on kielletty. Rakentamisen ja rakenteiden aiheuttamista vaurioista vastaa näytteilleasettaja. Osaston rakennekorkeutta ei ole rajattu, peruskorkeus on 250 cm. Lattioissa ei saa käyttää teippejä, jotka irrottavat maalit lattioista.

7. MESSULEHTI / NETTISIVUT

Näytteilleasettajien ja esiteltävien tuotteiden maininta messulehdessä ja tapahtuman nettisivuilla on maksuton, kun nämä tiedot annetaan määräaikaan mennessä (3.11.2017). Järjestäjä ei vastaa lehdessä, muissa painotuotteissa tai nettisivuilla olevien mahdollisten virheiden aiheuttamista vahingoista.

8. ASIAKASKUTSUKORTIT

Järjestäjä lähettää näytteilleasettajalle osaston kokoon perustuen tai näytteilleasettajan tilaaman määrän. Kortteja voi tilata lisää messutoimistosta. Järjestäjä laskuttaa näytteilleasettajaa vain palautuneista korteista 3 € / kpl. Hintaan lisätään alv 10 %. Asiakaskutsukorttien edelleen myyminen on kielletty.

9. ESITTELIJÄKORTIT

Esittelijäkortit jaetaan messutoimistosta rakentamisaikana. Esittelijäkortti on pidettävä näkyvästi esillä messuhallissa liikuttaessa.

10. SÄHKÖ

Järjestäjä huolehtii yleisvalaistuksesta. Osastojen asennustyöt, liittymismaksut ja käyttökulut on kunkin näytteilleasettajan itse kustannettava ja ne laskutetaan tapahtuman jälkeen. Järjestäjän nimeämä asennusliike suorittaa asennukset. Järjestäjä ei vastaa mahdollisen sähkökatkon aiheuttamasta vahingosta. Maksut: sisätiloissa valovirta 84 €/ liittymä ja voimavirta 126 € /liittymä, ulkoalueella valovirta 118 €/ liittymä ja voimavirta 177 € /liittymä. Hintoihin lisätään alv 24 %. Käyttökulut sisältyvät hintaan. Liittymä tilataan erillisellä lomakkeella tai tapahtuman nettisivulla. Hintaan lisätään 30 %, jos sähkö tilataan myöhemmin kuin 7 vrk ennen tapahtumaa.

11. INTERNET (WLAN (langaton)

Tilaukset sähköpostitse info@pohjois-suomenmessut.fi tai tapahtuman nettisivulla. Yhteys maksaa 50 € + alv 24 %. Kiinteät yhteydet, tilaus vähintään kuukautta ennen tapahtumaa, soita 0400 681 317.

12. SIIVOUKSET

Järjestäjä huolehtii messuhallin siivouksesta ja jätehuollosta avajaispäivää edeltävänä iltana ja sen jälkeen messukäytävien sekä yleis- ja saniteettitilojen osalta. Osastojen messujen aikaisesta siivoamisesta vastaa järjestäjän nimeämä siivousliike. Siivoustilaukset tehdään sähköpostilla tai tapahtuman nettisivulla: http://www.pohjois-suomenmessut.fi/tapahtuma/seniori-messut-50-rovaniemi/. Osastojen välisiivous maksaa 30 € alle 20 m2 ja yli 20 m2 60 € + alv 24 %.

13. VARTIOINTI

Järjestäjä huolehtii yleisestä vartioinnista ja järjestyksestä messualueella. Yövartiointi on järjestetty messuhallissa 17.-19.11.2017 välisenä aikana. Järjestäjä ei vastaa tavaroiden, rakenteiden tms. mahdollisesta vioittumisesta tai katoamisesta rakentamis- ja purkuaikoina sekä messujen aukioloaikoina.

14. VAKUUTUKSET

Järjestäjän vastuuvakuutus korvaa vain järjestäjän laitteista tai rakenteista kolmannelle henkilölle mahdollisesti aiheutuneet vahingot. Näytteilleasettajan on itse huolehdittava tarpeelliseksi katsomistaan vastuu- ja muista vakuutuksista (palo-, varkaus- yms.).

15. PALOTURVALLISUUS

Paloturvallisuuden suhteen on noudatettava yleisiä voimassaolevia paloturvallisuusohjeita. Paloturvallisuutta vaarantavien laitteiden esittelyyn ja käyttämiseen on saatava paloviranomaisen ennakkolupa. Järjestäjä varustaa messualueen käsisammuttimin hallin kiinteiden palopostien lisäksi. Tupakointi on sallittu vain ulkotiloissa.

16. HAVAINTOESITYKSET

Audiovisuaalisten laitteiden ja musiikkivälineiden käyttöön samoin kuin havaintoesitysten järjestämiseen on hankittava järjestäjän lupa. TEOSTO perii tekijänoikeuslain edellyttämän palkkion messuosastoilla esitettävästä musiikista ja videoesityksistä. Havaintoesitykset eivät saa häiritä naapuriosastoja.

17. MAINOSTEN JAKAMINEN

Mainosten jakaminen on sallittua vain omalla messuosastolla (ei käytävillä).

18. AIKATAULU
 • Rakentaminen alkaa 17.11.2017 klo 10.00, rakentamisaika klo 21.00 saakka, la 18.11.2017 rakentamisaika alkaa klo 8.00.
 • Osastojen on oltava valmiina 18.11.2017 klo 9.00
 • Messut avataan yleisölle 18.11.2017 klo 10.00
 • Purkamisen saa aloittaa aikaisintaan 19.11.2017 klo 17.00
 • Kaikki tavarat ja rakennelmat on poistettava messualueelta 19.11.2017 klo 21.00 mennessä.
 • Jos näytteilleasettaja aloittaa osaston purkamisen 19.11.2017 ennen klo 17.00, perimme sakkomaksuna 250 € + alv 24 %.
 • Messualueeseen kuuluvat myös toiminta-, työnäytös- ja ulkoalueet, joiden rakentamis- ja purkuaikataulu on yllä oleva.
19. TAVAROIDEN LÄHETYS

Messuille tulevat tavarat on varustettava selkeästi vastaanottavan osaston nimitiedoilla. Lähetysosoite on: Seniori-Messut, osaston nimi/nro, Santasport, Lapin Urheiluopisto, Hiihtomajantie 2, 96400 ROVANIEMI. Tavaratoimitukset vasta rakentamispäivänä 17.11.2017.

20. YLEISET MÄÄRÄYKSET

Järjestäjä pidättää itsellään oikeuden messujen peruuttamiseen tai siirtämiseen korvauksetta toiseen ajankohtaan, ellei näitä messuja voittamattomien esteiden vuoksi voida toimeenpanna edellä mainittuna aikana. Allekirjoittamalla näyttelysopimuksen näytteilleasettaja sitoutuu noudattamaan näitä osallistumisehtoja sekä niiden täydennykseksi annettavia ohjeita. Näistä poikkeaminen ilman järjestäjän kirjallista suostumusta voi aiheuttaa messuosaston sulkemisen

Ilmoittautuminen

Alla olevalla lomakkeella voit ilmoittautua näytteilleasettajaksi Rovaniemen Seniori-Messuille. Ole hyvä ja täytä lomake huolellisesti. Vahvistamme ilmoittautumisesi vielä puhelimitse tai sähköpostitse, minkä jälkeen siitä tulee sitova. Näytteilleasettaja sitoutuu tällöin noudattamaan Pohjois-Suomen Messujen osallistumisehtoja.

1
2
3

Tilat

105 €/m² + alv 24%
70 €/m² + alv 24%
30 €/m² + alv 24%

Palvelut

3 € / käytetty kutsu + alv 10 %
sisälle: 84 € + alv 24 %
ulos: 118 € + alv 24 %
sisälle: 126 € + alv 24 %
ulos: 177 € + alv 24 %
20 m2 tai alle: 30 € + alv 24 %
yli 20 m2: 60 € + alv 24 %