Seniori-Messut
Rovaniemi
KÄVIJÖILLE

Seniori-Messut
Rovaniemi

18.-19.11.2017

Seniorit valtaavat Santasport Lapin Urheiluopiston omassa messutapahtumassaan! Viikonlopun aikana on esillä messukansalle senioreiden kiinnostavimmat puheenaiheet – niin estradilla kuin messuosastoillakin. Täällä on oltava!

Pohjois-Suomen Messujen perinteiset Seniori-Messut tuovat osallistujille elämyksiä mm. kirjallisuuden ja kulttuurin, liikunnan ja hyvinvoinnin, terveys- ja sosiaalipalveluiden, muodin ja kauneuden sekä harrastusten ja asumisen aihealueilta.

Rovaniemi, olethan siis valmis? Seniori-Messut starttaavat lauantaina 18.11. klo 10.00!

Rovaniemen Seniori-Messujen virallinen messulehti on julkaistu ja jaettu alueen talouksiin. SenioriMessuSanomat on ilmestynyt näköislehtenä ja pääset lukemaan sen klikkaamalla linkkiä tai lehden kuvaa alla. Lehti on tuotettu yhteistyössä Mediarautio Oy:n kanssa.

Ohjelmalavan päätähtinä juontaja Raakel Lignell ja lääkäri Risto Laitila

Messuilla on esiintymässä molempina päivinä Raakel Lignell, joka tunnetaan viulistina, TV:stä Studio55:n, Huomenta Suomen ja Hyvää elämää -ohjelmien juontajana sekä tuoreen tietokirjan kirjoittajana. Raakel kertoo messuilla kirjan teemoista; Raxun mukana, kivusta tasapainoon. Tule kuulemaan, kun Raakel kertoo omasta matkastaan kivun kanssa ja miten siitä selvisi!

Lavalle nousee molempina päivinä myös Akuutti-ohjelmasta ja ET-lehdestä tutuksi tullut lääkäri Risto Laitila. Hän järjestää messuyleisölle terveystietoaiheisen, huumorilla höystetyn esityksen, tai paremminkin gallupkyselyn seniori-ikäisten hyvän elämän aineksista. Tule ja ota kantaa pitävätkö esityksessä väitetyt ainekset paikkaansa vai ei!

 

Paikka
Messut järjestetään Santasport Lapin Urheiluopiston tiloissa, osoite Hiihtomajantie 2, 96400 Rovaniemi. Katso kartta Santasportin alueesta tästä.

Aukioloajat
Messut ovat avoinna la-su 18.-19.11.2017 klo 10-17.

Pääsyliput
Tapahtuman pääsyliput maksavat vain 5 euroa / päivä ja ne ostetaan tapahtumaan saavuttaessa ovelta. Maksu käteisellä tai maksukortilla.

  • Alle 12-vuotiaat lapset aikuisen seurassa veloituksetta
  • Veteraanit pääsevät sisään veloituksetta osoittamalla Kela-kortin (R-tunnus) tai tammenlehvä-tunnuksen
  • Liikunta- ja näkövammaisten saattajat ja avustavat pääsevät sisään veloituksetta

Messuosastot ja ohjelma
Paikalla on runsas määrä näytteilleasettajia eri toimialoilta ja monipuolinen joukko esiintyjiä. Tarkemmat tiedot näytteilleasettajista ja esiintyjistä löytyvät omilta välilehdiltä.

Pysäköinti
Santasportin alueelta löytyy runsaasti ilmaista paikoitustilaa. 

Ruokailu
Santasportin alueella on useita ravintoloita ja pääset tutustumaan tarjontaan tästä.

Haluamme rakentaa aina vain parempia messuja ja siksipä messuilla toteutetaan palautekyselyt, niin näytteilleasettajille kuin messuvieraillekin. Olethan mukana kehittämässä toimintaamme ja seuraavia messuja ja täytät messuilla kyselyn? Kaikkien vastaajien kesken arvotaan huikea palkinto; CSM Santasportin liikuntaklubin 2 kk lahjakortti (arvo 180 €)! 

Lauantai 18.11.2017

Esiintymislava

10:10
Jorma Laitinen: Matkoilla kaiken aikaa, Väyläkirjat

Haastateltavana on runoilija-tohtori Jorma Laitinen uutuuskokoelmasta Matkoilla kaiken aikaa (Väyläkirjat).

Haastattelija Tuomo Korteniemi.

10:30
Taitelija Kari Holma: Pohjoissuomalaiset kirkot

Taiteilija julkaisee Seniori-Messuilla akvarellit Sallan uudesta ja vanhasta kirkosta. Kuolajärven eli nykyisen Sallan kirkko rakennettiin vuonna 1838. Kirkko tuhoutui talvisodan alkupäivinä 8.12.1939, kun suomalaiset joukot Puna- armeijaa viivyttääkseen, sytyttivät sen tuleen. Taiteilijalla on ollut käytössään tarkka kuva harvinaislaatuisen lasinegatiivin pohjalta. Nyt kirkko nähdään ensimmäistä kertaa väreissä.

Taiteilijalla on messuilla kirkkoaiheinen näyttely, jossa on useampia Lapin kirkkojen kuvia esillä: mm. Kemijärven, Kolarin, Kittilän, Sodankylän, Keminmaan, Tervolan ja Rovaniemen kirkot. Erikoisuutena löytyy taidekuva Posion vanhasta saarnahuoneesta. Originaali on seurakunnan omistuksessa. Sallan kirkkoakvarelleille ei vielä toistaiseksi ole löytynyt kotia, mutta se on kovasti etsinnässä.

11:00
Pekka Junes: Senioreiden taloudenhallinta, Alexandria

Senioreiden taloudenhallinta

  • Yhteiskunnan turvarakenne murroksessa?
  • Terveysmenoista suurin menoerä?
  • Mitä tehdä kun mitään ei jää?​

Alexandria tarjoaa laadukkaita ja helppohoitoisia säästämisen ja sijoittamisen ratkaisuja sekä ensiluokkaista henkilökohtaista palvelua. Asiantunteva ja palvelualtis henkilökuntamme auttaa löytämään juuri sinun tarpeisiisi sopivat säästämisen ja sijoittamisen ratkaisut. Valikoimamme tarjoaa käyttöösi sopivat työkalut, oli kyseessä pienempi tai suurempi summa.

Alexandria Pankkiiriliike on perustettu vuonna 1996 ja kahdenkymmenenyhden vuoden aikana olemme kasvaneet yhdeksi Suomen suurimmista sijoituspalveluyhtiöistä. Erikoisalaamme ovat laadukkaat sijoittamisen ja säästämisen ratkaisut. Asiakkaanamme on 70 000 suomalaista ja heitä palvelee yli 300 sijoitusalan ammattilaista 27 paikkakunnalla ympäri maan.

11:20
Soile Huotari: Iloa ja sisältöä elämään kirjastosta, Rovaniemen kaupunginkirjasto

Soile Huotari kertoo Rovaniemen kaupunginkirjaston kokoelmista, palveluista ja tapahtumista.

Kirjojen, lehtien, elokuvien ja musiikkiaineiston ohella kokoelmista löytyy e-aineistoa. Äänikirjat tarjoavat uuden tavan jatkaa lukuharrastusta. Celian äänikirjapalvelu auttaa henkilöitä, joille painetun tekstin lukeminen on hankalaa näkövamman tai muun sairauden aiheuttaman lukemisesteen vuoksi. Ja myös kirjaston Lukuopas auttaa mieluisan luettavan etsimisessä. Kirjat kotiin –palvelu tuo kaiken tämän aineiston kotiin, kun korkea ikä, sairaus tai vamma estää käymästä itse kirjastossa.

Kokoelmat löytyvät Lapin kirjaston –verkkokirjastosta https://lappi.verkkokirjasto.fi

11:40
Jarmo Mulari: Metsätilan sukupolven vaihdos, Metsäkeskus

Metsätilarakenteen asiantuntija Jarmo Mulari kertoo messuvieraille metsätilan sukupolven vaihdoksesta.
Pohjoisen metsätilat kasvuun hankkeessa tiedotetaan metsänomistajille metsätilan sukupolvenvaihdoksen toteuttamisesta, kuolinpesän omistusjärjestelyistä, yhteismetsän perustamisesta/liittymisestä sekä metsätilusjärjestelyistä/-vaihdoista ja yritysmäisestä metsänomistuksesta.
www.metsakeskus.fi/pohjoisen-metsatilat-kasvuun

12:00
Risto Laitila: Mistä hyvä elämä seniori-iässä rakentuu?

Risto Laitila on TV-ohjelma Akuutista ja ET-lehden sivuilta kaikille tutuksi tullut lääkäri. Hän järjestää messuyleisölle terveystietoaiheisen, huumorilla höystetyn esityksen, tai paremminkin gallupkyselyn seniori-ikäisten hyvän elämän aineksista. Tule ja ota kantaa pitävätkö esityksessä väitetyt ainekset paikkaansa vai ei.

12:30
Lavis - lavatanssijumppa

Sannu Sutinen tutustuttaa messuvieraat laviksen saloihin.

Lavis pohjautuu perinteisiin lavatansseihin ja jumpassa kokeillaankin eri tanssilajeja humpasta valssiin ja lattareihin. Lavis vei tämän likan jo heti ensimmäisellä kokeilu kerralla ja tällä hetkellä liikutankin satoja ”lavistelijoita” viikoittain! Tule mukaan kokeilemaan ja verestämään muistoja suomalaisen iskelmän tahtiin!

13:00
Päivi Rauma: Osteoporoosi ja lääkehoidon arviointi, Apuna Pharmax

Proviisori, Farmasian tohtori Päivi Rauma on tehnyt tutkimusta luuntiheydestä ja luustoon vaikuttavista tekijöistä. Tutkimuksen ja apteekkityön ohessa hän suorittaa Lääkehoidon kokonaisarvioinnin erityispätevyyttä, joiden pohjalta tarjoaa lääkehoidon arviointeja ja luuston kuntotutkimusta Apuna Pharmax -toiminimellä ympäri Suomen.

13:15
Savottatonttujen joulufantasia esitys, Talviteatteri ry, Metsämuseo

Lähde mukaan tonttujen ja jätkien opastamalle arktiselle matkalle läpi Suomen savottahistorian tanssin ja musiikin keinoin. Luvassa on myös herkullista joulupuuroa, hauskanpitoa, fantasiaa ja aitoa joulumieltä!

Joulufantasia on yli kolmenkymmenen vuoden aikana vakiintunut kaikkien rakastamaksi jouluperinteeksi. Joulufantasian salaisuus on aina ollut siinä, että esityksessä ei lainkaan puhuta, vaan kaikki koetaan musiikin, tunnelman ja elekielen perusteella, mikä takaa täysin ainutlaatuisen kokemuksen esityksestä.

Talviteatteriyhdistys esittää pienen pätkän tulevasta Savottatonttujen Joulufantasia esityksestä, jota esitetään joulukuussa 01. – 28.12.2017 Lapin Metsämuseolla.

13:30
Liisa Niiranen: Ikäihmisten palvelut sote-uudistuksessa, Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus

Liisa Niiranen I&O -kärkihankkeesta kertoo ajankohtaisesta sote-uudistuksesta. Esitys on ajankohtaiskatsaus maakunnan ikäihmisten palveluiden nykytilasta ja tavoitteista sote-uudistuksessa.

13:50
Tarja Levo: Tunne Mielesi – Pienillä teoilla hyvää mieltä ikäihmisen arkeen, Eläkeliitto

Tarja Levo, Eläkeliitto ry:n erikoissuunnittelija, kertoo messuyleisölle aiheesta Tunne Mielesi – Pienillä teoilla hyvää mieltä ikäihmisen arkeen.

Eläkeliitto – enemmän elämältä

Eläkeliitto ry on Suomen suurin eläkeläisjärjestö. Järjestö valvoo ikäihmisten etuja sekä tarjoaa palveluja ja yhdessäolon mahdollisuuksia. Eläkeliitossa toimii lähes 130 000 jäsentä, 20 piiriä ja 403 paikallisyhdistystä.

14:10
Pirjo Rantala ja Heikki Korppi, Ilopysäkki

Ilopysäkki on Rovakadulla 11 vuotta toiminut kristillinen julkaisu- ja lahjatavaramyymälä. Ilopysäkiltä löytyy mm. kirjoja, musiikkia, elokuvia, kortteja, tarroja, tyynyliinoja, jouluseimiä, adventtikalentereita. Messuosastolla on esillä monipuolisesti kristillistä kirjallisuutta. Mukana mm. rovaniemeläiset esikoiskirjailijat opettaja Pirjo Rantala ja pastori Heikki Korppi.

14:30
Neuvokas: Yhteislaulua

Yhteislaulussa laulattajana toimii Kauko Määttä ja soittajina Heikki Ahola, Timo Löfgren, Antti Härkönen, Jorma Ruonamaa ja Valto Lehmuskoski.

Neuvokas, vapaaehtoista hyvinvointityötä yli 20 -vuotta Rovaniemellä – Ihmiseltä Ihmiselle. Rovaniemen Neuvokas on yli 50 järjestön yhteenliittymä, jonka vastuullisena taustayhteisönä on vuodesta 1995 alkaen toiminut Rovaniemen Seudun Mielenterveysseura ry. Rovaniemen Neuvokas vastaa myös Suomen pohjoisimman vapaaehtoistyönkeskuksen toiminnasta ja sen yli 200 toimivan vapaaehtoisen hyvinvoinnista. Pidämme huolta vapaaehtoisistamme myös vapaaehtoistyön päättymisen jälkeen.

Olemme hyväntuulinen yhteisö, jonka tärkeitä arvoja ovat yhdessä tekeminen. Toimintamme on luotettavaa, avointa ja läpinäkyvää. Vapaaehtoistyössä toimivat ovat sitoutuneet yhteisiin pelisääntöihin ja toiminnasta raportointiin. Avun ja tuen pyynnöt kulkevat keskitetysti henkilökunnan kautta. Näin vapaaehtoisten voimavarat vapautuvat siihen tärkeimpään – vapaaehtoiseen auttamistyöhön.

Toimintamme on luotettavaa, avointa ja läpinäkyvää. Vapaaehtoistyössä toimivat ovat sitoutuneet yhteisiin pelisääntöihin ja toiminnasta raportointiin. Avun ja tuen pyynnöt kulkevat keskitetysti henkilökunnan kautta. Näin vapaaehtoisten voimavarat vapautuvat siihen tärkeimpään – vapaaehtoiseen auttamistyöhön.

15:00
Raakel Lignell: Hyvinvoinnin pitkä tie - koskaan ei ole myöhäistä löytää tasapaino

Raakelin tarina keski-ikäisen naisen elämäntapamuutoksesta, kehon ja mielen rajojen hakemisesta sekä kivun voittamisesta. Kuntoilu ja kuntoutus ovat kaksi täysin eri asiaa. Miten löytää itselle sopivat liikunta- ja ruokailutavat, jotka oikeasti edesauttavat terveyttä ja hyvinvointia, eivätkä polta kynttilää väärästä päästä?

Raakelilta ilmestyi uusi kirja syksyllä; Raxun mukana, kivusta tasapainoon (Raakel Lignell, Anne Puranen) jossa Raakel kertoo omasta matkastaan kivun kanssa ja siitä miten siitä selvisi!
Niin kauan kuin Raxu muistaa, kipu on ollut läsnä. Kävely on ollut kankeaa, lonkka vihoitellut, olkapäätä särkenyt, niska ja hartiat jumittaneet. Migreenit ovat vaivanneet ja painonhallinnan haasteet sekä vaihdevuosien tuomat hormonaaliset muutokset lisänneet entisestään uskon puutetta. Jumppa ja hieronta ovat antaneet Raxulle vain hetkellistä helpotusta. Kipu ja tulehduskierre ovat jatkuneet.

Kun kehon hallinta, lihasten voima ja liikeradat sitten testattiin fysioterapeutin kanssa, liikkuvan ja näennäisesti hyväkuntoisen naisen sisältä paljastui hatara korttitalo. Oli ryhdyttävä toimeen!
Kipua tulee kunnioittaa, mutta sille ei saa antaa liikaa valtaa ja tilaa elämässä. Miten löytää balanssi kaiken keskellä? Miten saada voima, vapaus ja rentous liikkeeseen? Miten kannattaa nivelrikkoa, olkapääongelmia, niska-hartiavaivoja ja monia tuttuja ongelmia sairastavan liikkua?

Kuntoilu ja kuntoutus ovat kaksi eri asiaa. Ongelmien ja kipujen oikean syyn löytäminen on haastavaa. Oikeiden, yksilöllisesti toimivien kuntoutusohjeiden löytäminen on vielä haastavampaa. Mutta paikalleen jääminen kivun pelossa ei kannata.

Aina voi tehdä jotakin, toivotonta tapausta ei olekaan!

15:40
WAMO, Wanhan musiikin orkesteri: Kepeästi kevyttä musiikkia menneiltä vuosikymmeniltä

Wamo (Vanhan musiikin orkesteri) on perustettu 1980-luvun lopulla. Konsertoi ja esiintyi tilausten mukaan kaksituhattaluvun alkuun. Keikkailussa tuli tauko, kun useat soittajat muuttivat muille paikkakunnille.

Kaksituhatta luvulla elvytimme Wamo-orkesterin uudestaan ja olemme esittäneet tilausten ja omien konserttien puitteissa iloista menevää, tanssittavaa ja jatsahtavaa musiikkia eri vuosikymmeniltä.

Wamon Soittajat:
Sami Nikkari Tr, Ilkka Keränen T-sax, Kelloniemi Risto A-sax, Pentti Kaikkonen Bar, Matti Virtanen Tuba, Heikki Ahola Kit. Jouko Teeriaho Piano, Juha Kelloniemi Rummut, Ali Kolehmainen laulu.

Sunnuntai 19.11.2017

Esiintymislava

10:10
Tuomo Korteniemi: syksyn uutuuskirjat, Väyläkustannus

Kustantaja Tuomo Korteniemi kertoo syksyn uutuuskirjoista ja haastattelee kirjailijoita.

10:30
Runoilija Eeva Holma

Juureni, sukuni ja huvilamme ovat Kuusamossa, jossa mieheni, Karin kanssa teemme paljon myös taidetyötämme. Olen opiskellut Jyväskylän yliopistossa kirjallisuutta, ruotsia, englantia ja kasvatusoppia. Oulun yliopistossa olen aikuisena suorittanut teologian ja puheopin approbaturit. Elämäntyöni olen tehnyt kielten ja uskonnon lehtorina. Lausuntaa, kirjallisuutta ja kirjoittamista olen harrastanut monilla kursseilla sekä opettajana että oppilaana.

Lausuntaesityksiä sekä isommissa että pienemmissä juhlissa on kertynyt noin 700. Omia kuva-runokirjoja minulla on 8 kappaletta, joista lyhyt luonnehdinta.
Henkosia, haiku-tankalangoin, 2008. Aforistinen, laaja teos, Karin kuvitus.
Savisivalluksia, 2009 ihmiskohtaloita lempeän ironisesti, minun taidekeramiikalla kuvitettuna.
Sinisukelluksia, 2010, matkakertomuksia runollisesti ja valokuvin koristeltuna.
Mietemahlaa, 2011, runomietteitä pitkän ja syvällisen kokemuksen pohjalta. Omia akvarelleja.
Haikuhetkiä ja taikatankaa, 2012, Japanilaisen perinteen mitoitus ja omakohtainen ote. Karin piirrokset.
Kasvojen katveessa, 2014, ihmisluonteen hauskoja luonnehdintoja, omat akvarellit apuna.
Ajatusaalloilla, 2015, pätkäaivoituksista syväsukelluksiin runorytmin keinoin sekä Karin hauskat tussityöt.
Virsiä villiä, 2016, omaelämäkertaa, suvun ja ystävien inspiroimana, Karin värikkäät akvarellit kuvittavat
isoa kirjaa.

11:00
Pekka Junes: Senioreiden taloudenhallinta, Alexandria

Senioreiden taloudenhallinta

  • Yhteiskunnan turvarakenne murroksessa?
  • Terveysmenoista suurin menoerä?
  • Mitä tehdä kun mitään ei jää?​

Alexandria tarjoaa laadukkaita ja helppohoitoisia säästämisen ja sijoittamisen ratkaisuja sekä ensiluokkaista henkilökohtaista palvelua. Asiantunteva ja palvelualtis henkilökuntamme auttaa löytämään juuri sinun tarpeisiisi sopivat säästämisen ja sijoittamisen ratkaisut. Valikoimamme tarjoaa käyttöösi sopivat työkalut, oli kyseessä pienempi tai suurempi summa.

Alexandria Pankkiiriliike on perustettu vuonna 1996 ja kahdenkymmenenyhden vuoden aikana olemme kasvaneet yhdeksi Suomen suurimmista sijoituspalveluyhtiöistä. Erikoisalaamme ovat laadukkaat sijoittamisen ja säästämisen ratkaisut. Asiakkaanamme on 70 000 suomalaista ja heitä palvelee yli 300 sijoitusalan ammattilaista 27 paikkakunnalla ympäri maan.

11:20
Helena Kokko: Iloa ja sisältöä elämään kirjastosta, Rovaniemen kaupunginkirjasto

Helena Kokko kertoo Rovaniemen kaupunginkirjaston kokoelmista, palveluista ja tapahtumista.

Kirjojen, lehtien, elokuvien ja musiikkiaineiston ohella kokoelmista löytyy e-aineistoa. Äänikirjat tarjoavat uuden tavan jatkaa lukuharrastusta. Celian äänikirjapalvelu auttaa henkilöitä, joille painetun tekstin lukeminen on hankalaa näkövamman tai muun sairauden aiheuttaman lukemisesteen vuoksi. Ja myös kirjaston Lukuopas auttaa mieluisan luettavan etsimisessä. Kirjat kotiin –palvelu tuo kaiken tämän aineiston kotiin, kun korkea ikä, sairaus tai vamma estää käymästä itse kirjastossa.
Kokoelmat löytyvät Lapin kirjaston –verkkokirjastosta https://lappi.verkkokirjasto.fi

11:40
Jarmo Mulari: Metsätilan sukupolvenvaihdos, Metsäkeskus

Metsätilarakenteen asiantuntija Jarmo Mulari kertoo messuvieraille metsätilan sukupolvenvaihdoksesta.

Pohjoisen metsätilat kasvuun hankkeessa tiedotetaan metsänomistajille metsätilan sukupolvenvaihdoksen toteuttamisesta, kuolinpesän omistusjärjestelyistä, yhteismetsän perustamisesta/liittymisestä sekä metsätilusjärjestelyistä/-vaihdoista ja yritysmäisestä metsänomistuksesta. www.metsakeskus.fi/pohjoisen-metsatilat-kasvuun

12:00
Risto Laitila: Mistä hyvä elämä seniori-iässä rakentuu?

Risto Laitila on TV-ohjelma Akuutista ja ET-lehden sivuilta kaikille tutuksi tullut lääkäri. Hän järjestää messuyleisölle terveystietoaiheisen, huumorilla höystetyn esityksen, tai paremminkin gallupkyselyn seniori-ikäisten hyvän elämän aineksista. Tule ja ota kantaa pitävätkö esityksessä väitetyt ainekset paikkaansa vai ei.

12:30
Lavis - lavatanssijumppa

Sannu Sutinen tutustuttaa messuvieraat laviksen saloihin.

Lavis pohjautuu perinteisiin lavatansseihin ja jumpassa kokeillaankin eri tanssilajeja humpasta valssiin ja lattareihin. Lavis vei tämän likan jo heti ensimmäisellä kokeilu kerralla ja tällä hetkellä liikutankin satoja ”lavistelijoita” viikoittain! Tule mukaan kokeilemaan ja verestämään muistoja suomalaisen iskelmän tahtiin!

13:00
Päivi Rauma: Osteoporoosi ja lääkehoidon arviointi, Apuna Pharmax

Proviisori, Farmasian tohtori Päivi Rauma on tehnyt tutkimusta luuntiheydestä ja luustoon vaikuttavista tekijöistä. Tutkimuksen ja apteekkityön ohessa hän suorittaa Lääkehoidon kokonaisarvioinnin erityispätevyyttä, joiden pohjalta tarjoaa lääkehoidon arviointeja ja luuston kuntotutkimusta Apuna Pharmax -toiminimellä ympäri Suomen.

13:15
Savottatonttujen Joulufantasia esitys, Talviteatteri ry, Metsämuseo

Lähde mukaan tonttujen ja jätkien opastamalle arktiselle matkalle läpi Suomen savottahistorian tanssin ja musiikin keinoin. Luvassa on myös herkullista joulupuuroa, hauskanpitoa, fantasiaa ja aitoa joulumieltä!

Joulufantasia on yli kolmenkymmenen vuoden aikana vakiintunut kaikkien rakastamaksi jouluperinteeksi. Joulufantasian salaisuus on aina ollut siinä, että esityksessä ei lainkaan puhuta, vaan kaikki koetaan musiikin, tunnelman ja elekielen perusteella, mikä takaa täysin ainutlaatuisen kokemuksen esityksestä.

Talviteatteriyhdistys esittää pienen pätkän tulevasta Savottatonttujen Joulufantasia esityksestä, jota esitetään joulukuussa 01. – 28.12.2017 Lapin Metsämuseolla.

13:30
Jarmo Huhtala: Rakkatammukoita ja Lapin taikaa

Jarmo Huhtalan upea eräkirja vie Lapin jokivarsille tarinoin ja kuvin. Mestarin työtä.

Tekijä kirjoittaa: ”Olen vuonna 1962 syntynyt rovaniemeläinen, jonka sukujuuret ovat syvällä Ounasjokivarressa sekä länsikairan Taapajärven kylässä. Vuodesta 1989 lähtien olen ollut valtion alueellisen ympäristöhallinnon palveluksessa ja tehtäviini ovat sisältyneet monet Lapin jokikunnostushankkeet. Lisäksi olen toiminut kalatalousasiantuntijana katselmustoimituksissa ja kalatieprojekteissa. Olen aina tuntenut suurta kiinnostusta virtavesiä sekä vesiluontoa kohtaan. Toivon, että kirjan luettuasi tunnet voimakasta halua pakata kamppeesi ja lähteä pois ihmisten ilmoilta joelle, erämaahan kokemaan aitoa elämisen riemua. Kuuntele kuinka joki kutsuu sinua mukaansa!”

13:50
Tarja Levo: Tunne Mielesi – Pienillä teoilla hyvää mieltä ikäihmisen arkeen, Eläkeliitto

Tarja Levo, Eläkeliitto ry:n erikoissuunnittelija, kertoo messuyleisölle aiheesta Tunne Mielesi – Pienillä teoilla hyvää mieltä ikäihmisen arkeen.

Eläkeliitto – enemmän elämältä

Eläkeliitto ry on Suomen suurin eläkeläisjärjestö. Järjestö valvoo ikäihmisten etuja sekä tarjoaa palveluja ja yhdessäolon mahdollisuuksia. Eläkeliitossa toimii lähes 130 000 jäsentä, 20 piiriä ja 403 paikallisyhdistystä.

14:10
Pirjo Rantala ja Heikki Korppi, Ilopysäkki

Ilopysäkki on Rovakadulla 11 vuotta toiminut kristillinen julkaisu- ja lahjatavaramyymälä. Ilopysäkiltä löytyy mm. kirjoja, musiikkia, elokuvia, kortteja, tarroja, tyynyliinoja, jouluseimiä, adventtikalentereita. Messuosastolla on esillä monipuolisesti kristillistä kirjallisuutta. Mukana mm. rovaniemeläiset esikoiskirjailijat opettaja Pirjo Rantala ja pastori Heikki Korppi.

14:30
Neuvokas: Yhteislaulua

Yhteislaulussa laulattajana toimii Matti Granroth ja soittajina Heikki Ahola, Timo Löfgren, Antti Härkönen, Jorma Ruonamaa ja Valto Lehmuskoski.

Neuvokas, vapaaehtoista hyvinvointityötä yli 20 -vuotta Rovaniemellä – Ihmiseltä Ihmiselle. Rovaniemen Neuvokas on yli 50 järjestön yhteenliittymä, jonka vastuullisena taustayhteisönä on vuodesta 1995 alkaen toiminut Rovaniemen Seudun Mielenterveysseura ry. Rovaniemen Neuvokas vastaa myös Suomen pohjoisimman vapaaehtoistyönkeskuksen toiminnasta ja sen yli 200 toimivan vapaaehtoisen hyvinvoinnista. Pidämme huolta vapaaehtoisistamme myös vapaaehtoistyön päättymisen jälkeen.

Olemme hyväntuulinen yhteisö, jonka tärkeitä arvoja ovat yhdessä tekeminen. Toimintamme on luotettavaa, avointa ja läpinäkyvää. Vapaaehtoistyössä toimivat ovat sitoutuneet yhteisiin pelisääntöihin ja toiminnasta raportointiin. Avun ja tuen pyynnöt kulkevat keskitetysti henkilökunnan kautta. Näin vapaaehtoisten voimavarat vapautuvat siihen tärkeimpään – vapaaehtoiseen auttamistyöhön.

15:00
Raakel Lignell: Hyvinvoinnin pitkä tie - koskaan ei ole myöhäistä löytää tasapaino

Raakelin tarina keski-ikäisen naisen elämäntapamuutoksesta, kehon ja mielen rajojen hakemisesta sekä kivun voittamisesta. Kuntoilu ja kuntoutus ovat kaksi täysin eri asiaa. Miten löytää itselle sopivat liikunta-ja ruokailutavat, jotka oikeasti edesauttavat terveyttä ja hyvinvointia, eivätkä polta kynttilää väärästä päästä?

Raakelilta ilmestyi uusi kirja syksyllä; Raxun mukana, kivusta tasapainoon (Raakel Lignell, Anne Puranen) jossa Raakel kertoo omasta matkastaan kivun kanssa ja siitä miten siitä selvisi!
Niin kauan kuin Raxu muistaa, kipu on ollut läsnä. Kävely on ollut kankeaa, lonkka vihoitellut, olkapäätä särkenyt, niska ja hartiat jumittaneet. Migreenit ovat vaivanneet ja painonhallinnan haasteet sekä vaihdevuosien tuomat hormonaaliset muutokset lisänneet entisestään uskon puutetta. Jumppa ja hieronta ovat antaneet Raxulle vain hetkellistä helpotusta. Kipu ja tulehduskierre ovat jatkuneet.

Kun kehon hallinta, lihasten voima ja liikeradat sitten testattiin fysioterapeutin kanssa, liikkuvan ja näennäisesti hyväkuntoisen naisen sisältä paljastui hatara korttitalo. Oli ryhdyttävä toimeen!
Kipua tulee kunnioittaa, mutta sille ei saa antaa liikaa valtaa ja tilaa elämässä. Miten löytää balanssi kaiken keskellä? Miten saada voima, vapaus ja rentous liikkeeseen? Miten kannattaa nivelrikkoa, olkapääongelmia, niska-hartiavaivoja ja monia tuttuja ongelmia sairastavan liikkua?

Kuntoilu ja kuntoutus ovat kaksi eri asiaa. Ongelmien ja kipujen oikean syyn löytäminen on haastavaa. Oikeiden, yksilöllisesti toimivien kuntoutusohjeiden löytäminen on vielä haastavampaa. Mutta paikalleen jääminen kivun pelossa ei kannata.
Aina voi tehdä jotakin, toivotonta tapausta ei olekaan!

15:40
WAMO, Wanhan musiikin orkesteri: Kepeästi kevyttä musiikkia menneiltä vuosikymmeniltä

Wamo (Vanhan musiikin orkesteri) on perustettu 1980-luvun lopulla. Konsertoi ja esiintyi tilausten mukaan kaksituhatta luvun alkuun. Keikkailussa tuli tauko, kun useat soittajat muuttivat muille paikkakunnille.

Kaksituhattaluvulla elvytimme Wamo-orkesterin uudestaan ja olemme esittäneet tilausten ja omien konserttien puitteissa iloista menevää, tanssittavaa ja jatsahtavaa musiikkia eri vuosikymmeniltä.

Wamon Soittajat: Sami Nikkari Tr, Ilkka Keränen T-sax, Kelloniemi Risto A-sax, Pentti Kaikkonen Bar, Matti Virtanen Tuba, Heikki Ahola Kit. Jouko Teeriaho Piano, Juha Kelloniemi Rummut, Ali Kolehmainen laulu.

Näytteilleasettajat

A19
Actic Finland Oy
Lisätiedot

Actic on monipuolinen kuntokeskus, joka tarjoaa erinomaiset puitteet liikkumiselle. Jäsenkortteihimme sisältyy mahdollisuus hyödyntää niin kuntoilu- kuin uimatilojakin ja myös kuntosaliohjaukset kuuluvat pakettiin. Acticilla harjoitellaan laadukkailla Nautilus-laitteilla, jotka on tieteellisesti kehitetty kuormittamaan eri lihasryhmiä ergonomisella ja tehokkaalla tavalla. Nautilus-laitteilla harjoittelu on tehokasta sekä turvallista.
Haluamme innostaa ja motivoida asiakkaitamme pitämään huolta terveydestään ja voimaan hyvin.

Tervetuloa tutustumaan!


Nuortenkatu 11, 96100 Rovaniemi

0400 942 544
A29
Alexandria Pankkiiriliike Oyj
Lisätiedot

Alexandria tarjoaa laadukkaita ja helppohoitoisia säästämisen ja sijoittamisen ratkaisuja sekä ensiluokkaista henkilökohtaista palvelua. Asiantunteva ja palvelualtis henkilökuntamme auttaa löytämään juuri sinun tarpeisiisi sopivat säästämisen ja sijoittamisen ratkaisut. Valikoimamme tarjoaa käyttöösi sopivat työkalut, oli kyseessä pienempi tai suurempi summa.


Koskikatu 27 B 306, 3. krs, 96100 Rovaniemi

0200 10 100
C86
Apuna Pharmax
Lisätiedot

Luuntiheysmittausta Bindex-laitteella sääriluusta (hinta: 35 euroa käteisellä), tietoa Lääkehoidon arviointi -palvelusta, lisäravinnemyyntiä.


Koulutie 113, 69700 Veteli

040 739 7890
A32
Arctic Connect Oy
Lisätiedot

Toimiva kotihoito Lappiin


Pohjolankatu 4 - 6, 96100 Rovaniemi

B24
Arituu
Lisätiedot

Työ- ja terveysjalkineet Promena
Erikoisjalkineet Pirka-Kenkä


Pajusentie 9, 35500 Korkeakoski

040 532 6370
A40
Asokodit
Lisätiedot

Asokodit omistaa n. 16 000 asumisoikeusasuntoa 31 paikkakunnalla. Asumisoikeusasunto on fiksu valinta kaikissa elämäntilanteissa.


Leankatu 3, 00240 Helsinki

020 161 2280
A30
Attendo Oy
Lisätiedot

Attendo on Suomen johtava yksityinen terveydenhuolto- ja sosiaalipalveluiden tuottaja. Olemme edelläkävijä asumispalveluiden tuottamisessa ikäihmisille, vammaisille, kehitysvammaisille sekä mielenterveyskuntoutujille. Olemme joustava ja kannustava työnantaja, jonka yrityskulttuurin määrittävät arvomme osaaminen, sitoutuminen ja välittäminen.


Porkkalankatu 22 A
00180 Helsinki

030 634 2000
A36
Bemer Group
Lisätiedot

Bemer tuotteet: Stimulointilaitteet fysikaaliseen verisuoniterapiaan. Bemer signaalin positiiviset vaikutukset on tieteellisesti todistettu häiriintyneeseen mikroverenkiertoon.


Kesäläntie 5 C
92130 Raahe

0400 765 202
A67
Caritas Palvelut Oy
Lisätiedot

Keväällä avattu Caritas Rovaniemi tarjoaa monipuolista asumista ikäihmisille ja vammaisille. Palvelukeskuksemme on avoinna kaikille ja ravintola Vanha Varikko tarjoaa maukasta lounasta buffetpöydästä arkisin.
Osoitteemme on Lapinkatu 1. Tervetuloa


Lapinkatu 1, 96190 Rovaniemi

A70
Coronaria Terameri Oy
Lisätiedot

Coronaria Terameri Oy
Omaishoitajien parikurssit (KELA kuntoutuskurssit)


Valtakatu 20, 94100 Kemi

010 525 8801
A66
e-Coach Marko Vapa
Lisätiedot

Ikäihmisten terveystarkastus kuivaverianalyysillä. Terveystuotteita myös myynnissä itsehoitoon paremmalla ravinnolla.


Ponttoonipolku 4, 94450 Keminmaa

040 538 8132
C84
Eläkeliitto ry
Lisätiedot

Eläkeliitto - enemmän elämältä.
Mielen hyvinvointia ja paikallista toimintaa.


Eläkeliiton Lapin piiri ry, Korkalonkatu 6 P 16, 96100  Rovaniemi

0400 199758
A33
Esperi Care Oy
Lisätiedot

Esperi Care Oy - Anna meidän auttaa


Rajamiehentie 19
89600 Suomussalmi

050 433 3578
B22
Evelace
Lisätiedot

Evelace-alusasut / Mari Takkunen


Länsiranta 9, 95400 Tornio

040 546 6806
B3
Hedevälitys LKV / Huoneistokeskus
Lisätiedot

Hedevälitys LKV / Huoneistoketju on tehnyt asuntokauppaa Rovaniemellä yli 20 vuotta.


Pohjolankatu 4 - 6 L 3, 96100 Rovaniemi

040 820 3790
C85
Hoiva Villa Oy
Lisätiedot

Hoivapalvelu ja kotisairaanhoito Hoiva Villa Oy - yksilöllistä palvelua kotiisi luotettavasti ja turvallisesti terveydenhuollon ammattilaisen toteuttamana.


Korkalonkatu 2, 96100 Rovaniemi

040 760 4082
B59
Ilopysäkki – Kristillinen kirja ja musiikki Oy
Lisätiedot

Olemme 11-v. Rovakadulla toiminut kristillinen julkaisu- ja lahjatavaramyymälä. Osastollamme on monipuolisestikristillistä kirjallisuutta. Mukana mm. rovaniemeläiset esikoiskirjailijat opettaja Pirjo Rantala ja pastori Heikki Korppi.


Rovakatu 23, 96200 Rovaniemi

016 344 063
C87
Jarin Jalkahoito
Lisätiedot

Jalkahoitopalvelujen esittely.


Varanlaita 9 A 3, 96440 Rovaniemi

0400 404 633
A31
Kansan sivistystyön liitto, KSL-opintokeskus
Lisätiedot

KSL-opintokeskus tuo koulutuspalveluidensa lisäksi käsityöaktivismia messuille. Tule mukaan tekemään oma lupauksesi 100-vuotiaan Suomen puolesta.


Lintulahdenkatu 10, 00500 Helsinki

040 197 4209
A32
Kolpeneen palvelukeskuksen Ky / Toimiva kotihoito Lappiin
Lisätiedot

Hankkeen keskiössä ovat kotona asumista tukevat, varhaista tukea ja kuntoutusta tarjoavat ja teknologiaa hyödyntävät palvelut.
Toiminta-alue; koko Lapin maakunta ja mukana 21 kuntaa.
Seniortek Oy, Arctic Connect Oy, Sentina Oy, Posti Oy, Lapin Yliopisto ja Lapin ammattikorkeakoulu.
Rahoittajat; STM ja sairaanhoitopiirit.


Rovakatu 3, 96100 Rovaniemi

040 353 9481
A32
Lapin Ammattikorkeakoulu
Lisätiedot

Toimiva kotihoito Lappiin


C77
Lapin Kansa
Lisätiedot

Lukijalle läheinen sisältö pitää Lapin Kansan tiukasti mukana päivän puuhissa. Kotona, työmatkoilla, töissä ja kaupassa. Verkossa ja printissä, pöydällä ja taskussa. Yhdessä ketterien kaupunkilehtiemme kanssa tavoitamme 89 prosenttia lappilaisista. Sinutkin. Lapin Kansan pisteessä hyviä tilaustarjouksia sekä Lapin Kansan digineuvontaa. Tervetuloa tutustumaan!


Rovakatu 32, 96200 Rovaniemi

010 665 7700
B26K
Lapin Keramiikka Oy
Lisätiedot

Lapin Savi, Pello.
Suomalaista käsityötä.


Linjatie 2, 95700 Pello

0400 266 562
C83
Lapin Martat ry
Lisätiedot

Lapin Martat ry - Hetki on käsillä -näyttely kuvaa marttojen työtä maamme itsenäistymisen edistäjänä. Raimo -hanke - Ravintoa senioreiden mielelle ja keholle.


Rovakatu 13, 96100 Rovaniemi

040 734 2636
B58
Lapin Metsämuseo
Lisätiedot

Savottatonttujen joulufantasia esitys
Lähde mukaan tonttujen ja jätkien opastamalle arktiselle matkalle läpi Suomen savottahistorian tanssin ja musiikin keinoin. Luvassa on myös herkullista joulupuuroa, hauskanpitoa, fantasiaa ja aitoa joulumieltä!
Joulufantasia on yli kolmenkymmenen vuoden aikana vakiintunut kaikkien rakastamaksi jouluperinteeksi. Joulufantasian salaisuus on aina ollut siinä, että esityksessä ei lainkaan puhuta, vaan kaikki koetaan musiikin, tunnelman ja elekielen perusteella, mikä takaa täysin ainutlaatuisen kokemuksen esityksestä.

Talviteatteriyhdistys esittää pienen pätkän tulevasta Savottatonttujen Joulufantasia esityksestä, jota esitetään joulukuussa 01. – 28.12.2017 Lapin Metsämuseolla.


Metsämuseontie 7, 96460 Rovaniemi

040 536 0080
B58
Lapin Metsäpalvelut
Lisätiedot

Lapin Metsäpalvelut sekä Lapin Metsämuseo esittelevät palvelujaan sekä toimintaansa.


Metsämuseontie 7, 96460 Rovaniemi

040 504 1986
A32
Lapin Yliopisto
Lisätiedot

Toimiva kotihoito Lappiin


A16
Lumon
Lisätiedot

Pohjoisen Lasipalvelu Oy


A9K
Nahkaparkki Kati Juujärvi
Lisätiedot

Katijuu Arctic Leather&fur - Pohjoisen lämpöä Yläkemijoelta. Katijuu on vaatemerkkini käsintehdyille turkis- ja nahka-asusteille. Materiaaleina käytän poronnahkaa ja erilaisia turkiksia, kuten punakettua ja näätää sekä lammasturkista.
Mallistot lämmittävät niin naisia, miehiä kuin lapsiakin.


Rovakatu 11, 96200 Rovaniemi

040 513 5470
A15
Naistaivas Oy
Lisätiedot

Hiihtäjäntie 1 F 37, 00810 Helsinki

045 279 7357
C85
Napapiirin Omaishoitajat ry
Lisätiedot

Napapiirin Omaishoitajat ry - Tietoa, tukea ja toimintaa omaishoitotilanteessa oleville.


Pohjolankatu 2, 96100 Rovaniemi

0400 987 633
C82
OmaYkkönen Oy
Lisätiedot

Optikon Oma silmälasienpuhdistusaine ja Suutarin Oma nahan- ja puunhoitoaine.


Leinikkitie 19 B 12, 01350 Vantaa

040 732 8236
A16
Pohjoisen Lasipalvelu Oy
Lisätiedot

Pohjoisen Lasipalvelu Oy on Lumon ja Visor jälleenmyyjä Rovaniemellä. Tuotteitamme ovat parveke- ja terassilasit, valmisterassit, aurinkosuojaverhot, kaihtimet ja markiisit.


Veitikantie 13, 96100 Rovaniemi

044 977 4950
A34
Pohjolan Varmakoti Oy
Lisätiedot

Unohda rispaantuneet saumat - uusi kylpyhuone edullisesti, vaivattomasti ja saumattomasti!


Teppolantie 222
90440 Kempele

040 124 4000
A32
Posti Group Oy
Lisätiedot

Toimiva kotihoito Lappiin


B60
Rovaniemen kaupunginkirjasto – Lapin maakuntakirjasto
Lisätiedot

Rovaniemen kaupunginkirjasto - Lapin maakuntakirjasto esittelee palvelujaan. Kirjat kotiin -kotipalvelusta, e-aineistoja, Celia-aineistot sekä opastaa niiden käytössä.


Jorma Eton tie 6, 96100 Rovaniemi

050 462 4556
A64
Rovaniemen kaupunki
Lisätiedot

Rovaniemen kaupunki. Ikäihmisten neuvontapiste Nestori. Palveluesimies Maija Kaikkonen, 016 322 8437. https://www.rovaniemi.fi/fi/Palvelut/Ikaihmiset /Palveluohjaus-Nestori
Voimaa vanhuuteen. Iäkkäiden terveysliikuntaohjelma. Yhteyshenkilö Henni Kaartinen, p. 040 5486447, henni.kaartinen@rovaniemi.fi
Rovaniemen vanhusneuvosto 2017-2021. Pj. Leena Jakkula, p.040 575 1277, vpj. Raili Kerola p. 040 737 7813.


Hallituskatu 7, 96100 Rovaniemi

016 3221
A68
Rovaniemen Neuvokas
Lisätiedot

Rovaniemen Neuvokas on järjestöjen yhteenliittymä, joka vastaa Suomen pohjoisimman vapaaehtoistyönkeskuksen toiminnasta ja sen yli 200 vapaaehtoisen hyvinvoinnista.
Tervetuloa tutustumaan vapaaehtoistyöhön sekä vapaaehtoistyön tarjoamiin avun ja tuen eri muotoihin.


Kansankatu 8, 3. krs, 96100 Rovaniemi

016 356 0337
A20
Santasport, Lapin Urheiluopisto
Lisätiedot

Hiihtomajantie 2, 96400 Rovaniemi

020 798 4202
A32
Seniortek Oy
Lisätiedot

Toimiva kotihoito Lappiin


Rantavitikantie 33, 96300 Rovaniemi

A32
Sentina Oy
Lisätiedot

Toimiva kotihoito Lappiin


Järvihaantie 4, 01800 Klaukkala

A37
Silmäasema
Lisätiedot

Silmäasema tarjoaa asiakkailleen kaikki näkemiseen ja silmien terveyteen liittyvät palvelut.


Rovakatu 29, 96200 Rovaniemi

020 712 2244
A40
SKV Kiinteistönvälitys Oy
Lisätiedot

SKV Kiinteistönvälitys on 1964 perustettu, vakaavarainen yhtiö ja toimimme noin 150 voimin yli 30 paikkakunnalla.


Rovakatu 36, 96200 Rovaniemi

040 824 2952
A35
Sovea Oy
Lisätiedot

Sovea tuottaa asiakkailleen laadukkaita kodinhoito- ja hoivapalveluja sekä monipuolisia fysioterapiapalveluja arkisen elämän ja kotona asumisen tueksi.
Palveluksessasi on henkilökunta, jonka erityisvahvuutena vankan ammattiosaamisen lisäksi on ystävällisyys, asiakaslähtöisyys ja joustavuus.
Nähdään messuilla!


Suutarintie 1, 96900 Saarenkylä, Rovaniemi

040 835 4304
A63
Spa Hotel Runni Oy
Lisätiedot

Spa Hotel Runnilla Iisalmessa on vietetty elämyksellistä kylpyläelämää vuodesta 1904 lähtien. Tule sinäkin kokemaan Runnin tunnelma ja hae osastoltamme upea messutarjouksemme ja olet askeleen lähempänä kylpylälomanautintoja.
Tavataan messuilla!


Runnintie 407 A, 94595 Runni

017 768 751
A39
Suomen Metsäkeskus
Lisätiedot

Pohjoisen metsätilat kasvuun -hankkeessa tiedotetaan metsänomistajia erilaisista sukupolvenvaihdoksen toteuttamistavoista, kuolinpesien purkamisesta ja muista metsätilan omistusjärjestelyistä.


Rautionkatu 2 c, 90400 Oulu

029 432 400
A69
Suvanto Care
Lisätiedot

Suvanto Care - Turvassa kotona.


Rovakatu 17, 3 krs.
96100 Rovaniemi

040 6533 222
S94
Taiteilija Kari Holma
Lisätiedot

Akvarellit, taidepostikortit, taidekuvat, taide- ja historiakirjat.
Uutuutena kirja; Pohjoissuomalaisia kirkkoja.
PowerPoint -esitelmä; Pohjoissuomalaisia kirkkoja.


Kontionkuja 3
90830 Haukipudas

0400 513 946
S97K
Teksti- ja kuvapalvelu Aakkoset Oy
Lisätiedot

Aakkosilla on laaja valikoima kortteja, julisteita, kehyksiä, viirinauhoja sekä askarteluun ja sisustukseen liittyviä tuotteita.
Haluamme tarjota kaikille korkeaa laatua, nopeita toimituksia ja parasta palvelua. Löydät uniikkeja ideoita ja inspiraatioita sekä vinkkejä ja neuvoja omaan sisustukseen.
Kaikki tuotteemme on painettu Suomessa laadukkaalle paperille, kartongille tai kankaalle.


Piimäperäntie 8, 90800 Oulu

0400 697 250
B27
Tiitinen Antero Tmi
Lisätiedot

Kotimaiset luontaistuotteet. Nixiv nivelille, jalkavoiteet, pihkavoiteet.


Kenttäpolku 2, 77570 Jäppilä

050 563 0712
A16
Visor
Lisätiedot

Pohjoisen Lasipalvelu Oy


B57
Väyläkirjat / Sata-Väylä Oy
Lisätiedot

VÄYLÄKIRJAT on pohjoisen erikoiskustantamo, joka on julkaissut jo lähes 300 teosta. Pääosa tietokirjoja, mutta lisää myös kaunokirjallisuutta. Joukossa paljon sota-ajan ja veteraanien kirjoja, Lapin paras kokoelma sukukirjoja, runsaasti hengellisiä ja kirkollisia kirjoja. Tänä vuonna 30 uutuutta.


Katajaranta 39, 96400 Rovaniemi

0400 560 605
A38
YIT Rakennus Oy, Talonrakennus Pohjois-Suomi
Lisätiedot

Rakennamme ja myymme YIT Koteja Pohjois-Pohjanmaan alueella ja Lapissa.


Paulaharjuntie 20, 90530 Oulu

050 560 1941
B25
Öljymaailma – Young Living
Lisätiedot

Hyvinvointia ja merkitystä elämään terapeuttisen asteen eteerisistä öljyistä.


Fridhemsvägen 1
95394 Seskarö, Sverige

+4692220012

Ilmoittautuminen

1
2
3

Tilat

95€/m² +alv 24%
60€/m² +alv 24%
25€/m² +alv 24%

Palvelut

3 € / käytetty kutsu + alv 10 %
50 € + alv 24 %
sisälle: 126 € + alv 24 %
ulos: 177 € + alv 24 %
sisälle: 84 € + alv 24 %
ulos: 126 € + alv 24 %
20 m2 tai alle: 30 € + alv 24 %
yli 20 m2: 60 € + alv 24 %