KÄVIJÖILLE NÄYTTEILLEASETTAJILLE

Näytteilleasettajille

27.-28.4.2019

Kevään odotetuin messutapahtuma lähestyy! Messuilla on esillä rakentaminen ja remontointi, sisustaminen sekä loma-asuminen.

Rakentajamessuilla teillä on upea mahdollisuus esitellä messuvieraille tuotteitanne ja palvelujanne,
esitellä toimintaanne ja hyödyntää lukuisia kohtaamisia. Tule ottamaan kaikki hyöty irti ja ole mukana luomassa huippu tapahtumaa!

Tervetuloa mukaan messuviikonloppuun! 

 

Hinnoittelu seuraavasti:

 • Valmisosasto 105 €/m² + alv 24% 
  • Hintaan sisältyy: näyttelypaikkavuokra, seinät, otsalauta ja matto sekä rakentaminen ja purkaminen
  • Otsalautateksti ei kuulu valmisosaston hintaan
 • Sisäosasto 70 €/m² + alv 24%
  • Hintaan sisältyy paikanvuokra ilman osastorakenteita
 • Sisustusbasaarissa 200 €/pöytäpaikka (pöydän koko 150×75) + alv 24%
  • Sisustusalan pienyrittäjille
  • Yhdistyksille, järjestöille
  • Hintaan sisältyy paikanvuokra ja pöytä, ilman osastorakenteita
 • Ulkotila 30 €/m² + alv 24%
  • Hintaan sisältyy paikanvuokra ulkona ilman rakenteita
 • Rekisteröitymismaksu 150 € + alv 24 %

Osallistumisehdot löytyvät kokonaisuudessaan toiselta välilehdeltä.

Miksi mukaan näytteilleasettajaksi?

 • Ainutlaatuinen tilaisuus esitellä tuotteitanne ja palveluitanne rakentamisesta, remontoinnista, loma-asumisesta ja sisustuksesta kiinnostuneelle kohderyhmälle
 • Monipuolinen ja tykätty tapahtuma, jossa tarjolla tuhansittain aitoja kohtaamisia.
 • Hyödynnä kohtaamiset: mahdollisuus tuotteiden ja yrityksen esittelyyn, tuotteiden ja palvelujen myyntiin sekä asiakastietojen keräämiseen.
 • Ohjelmalavalla mahdollisuus lisänäkyvyyteen – olisiko sinulla kiinnostavaa aihetta esiteltäväksi messukävijöille?
 • Edulliset messuosastot jokaiselle tarpeen mukaan; valmis-, sisä- ja ulko-osastot tai pöytäpaikka sisustusbasaarissa.

Otathan yhteyttä – olemme täällä sinua varten!

Helena Paldanius
projektimarkkinoija
+358 50 311 8004
helena.paldanius(at)pohjois-suomenmessut.fi

Henrika Hokkanen
myyntipäällikkö
+358 44 025 6066
henrika.hokkanen(at)pohjois-suomenmessut.fi

Osallistumisehdot

1. TOIMEENPANO

Järjestäjä: Pohjois-Suomen Messut ry
Paikka: Lappi Areena (Hiihtomajantie 6, 96400 Rovaniemi)
Aika: 27.-28.4.2019
Aukioloajat: la-su klo 10-16
Sisäänpääsy: Pääsylipulla tai asiakaskutsukortilla

 

2. PAIKANVUOKRAT JA MAKSUT

Paikanvuokrat määräytyvät osastojen lopullisen sijoituksen mukaan. Sisätilan paikanvuokra (ilman rakenteita) 70 €/m2. Valmisosasto 105 €/m2 + alv 24 %. Valmisosaston hintaan sisältyvät näyttelypaikkavuokra, seinät, otsalauta ja matto sekä osaston rakenteiden rakentaminen ja purkaminen. Otsalautateksti ei kuulu valmisosaston hintaan. Kulmapaikkakorotus sisätiloissa 10 %. Vuokra lasketaan jokaiselta alkavalta neliömetriltä. Ulkotilavuokra Rovaniemellä 30 €/m2 + alv 24 %. Sisustusbasaarissa on pöytäpaikkoja pienyrittäjille ja yhdistyksille, pöytäpaikan hinta on 200 € + alv. 24 %. Pöydän koko 75×150 cm.

Rekisteröitymismaksu 150 € laskutetaan ilmoittautumisen saavuttua. Ilmoittautumismaksua ei palauteta peruutuksen sattuessa. Hintoihin lisätään alv 24 %. Paikanvuokra maksetaan laskun eräpäivään mennessä. Eräpäivän jälkeen saapuneista suorituksista perimme 8 %:n viivästyskoron.

Messuosaston minimikoko sisätiloissa on 2×2 m ja ulkona 3×3 m.

3. ILMOITTAUTUMINEN JA REKISTERÖITYMISMAKSU

Ilmoittautua voi ilmoittautumislomakkeella tai sähköpostilla. Parhaat paikat vahvistetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Rekisteröitymismaksu 150 € + alv 24 %, joka ei sisälly paikanvuokraan, laskutetaan ilmoittautumisen saavuttua. Jos samalla messuosastolla on useita yrityksiä, veloitetaan ilmoittautumismaksu jokaiselta erikseen. Rekisteröitymismaksua ei palauteta peruutuksen sattuessa. Maksamalla rekisteröitymismaksun eräpäivään mennessä näytteilleasettaja vahvistaa paikanvarauksen. Järjestäjä vahvistaa varauksen kirjallisesti, joka sitoo molempia osapuolia. Sopimuslomake on palautettava allekirjoitettuna määräpäivään mennessä.

4. PAIKKOJEN JAKO

Näytteilleasettajille lähetetään sopimus ja pohjapiirros, johon on merkitty osaston sijainti, tunnukset ja mitat. Ennakkovarausten mukaiset paikkatoivomukset pyritään huomioimaan lopullisessa sijoittelussa. Järjestäjä pidättää itsellään oikeuden hyväksyä tai hylätä näytteilleasettajan osallistumisen.

5. SOPIMUKSEN PURKAMINEN

Näytteilleasettaja voi peruuttaa osallistumisen ilman lisäkustannuksia 14 päivän kuluessa siitä, kun järjestäjän sopimus ja sijoituspiirros on saapunut näytteilleasettajalle. Tämän jälkeen tehdystä peruutuksesta peritään sopimuksen mukainen summa.

6. OSASTOJEN RAKENTEET

Näytteilleasettaja huolehtii osastonsa rakentamisesta (ei valmisosastot) ja viimeistelemisestä sekä siitä, että näyttelyrakenteet ovat riittävän lujia, siistejä ja turvallisia. Järjestäjällä on oikeus poistattaa messualueelta häiritsevät ja epäasialliset rakenteet ja mainokset. Näytteilleasettajan on rakennettava osastonsa takaseinä ja seinät sivuille, jotka rajoittuvat naapuriosastoon. Näytteilleasettaja ei saa ilman sopimusta käyttää hyväkseen toisen näytteilleasettajan rakentamia väliseiniä. Kaikenlainen kiinnittäminen rakennuksen lattia-, pilari- ja seinärakenteisiin on kielletty. Rakentamisen ja rakenteiden aiheuttamista vaurioista vastaa näytteilleasettaja. Osaston rakennekorkeutta ei ole rajattu, peruskorkeus on 250 cm. Lattioissa ei saa käyttää teippejä joista jää liimaa lattiaan tai jotka irrottavat maalit lattioista.

Asiakkaiden yhteystiedot luovutetaan messurakentajalle osastojen rakentamista varten, ei muihin käyttötarkoituksiin.

7. MESSULEHTI / NETTISIVUT

Näytteilleasettajien ja esiteltävien tuotteiden maininta messulehdessä ja tapahtuman nettisivuilla on maksuton, kun nämä tiedot annetaan määräaikaan mennessä. Järjestäjä ei vastaa lehdessä, muissa painotuotteissa tai nettisivuilla olevien mahdollisten virheiden aiheuttamista vahingoista.

Asiakkaiden yhteystiedot luovutetaan messulehden tekijän käyttöön, ainoastaan messulehteä varten, ei muihin käyttötarkoituksiin.

8. ASIAKASKUTSUKORTIT

Järjestäjä lähettää näytteilleasettajalle osaston kokoon perustuen tai näytteilleasettajan tilaaman määrän. Kortteja voi tilata lisää messutoimistosta. Järjestäjä laskuttaa näytteilleasettajaa vain palautuneista korteista 6 €/kpl. Hintaan lisätään alv 10 %. Asiakaskutsukorttien edelleen myyminen on kielletty.

9. ESITTELIJÄKORTIT

Esittelijäkortit jaetaan messutoimistosta rakentamisaikana. Esittelijäkortti on pidettävä näkyvästi esillä messuhallissa liikuttaessa.

10. SÄHKÖ

Järjestäjä huolehtii yleisvalaistuksesta. Osastojen asennustyöt, liittymismaksut ja käyttökulut on kunkin näytteilleasettajan itse kustannettava ja ne laskutetaan tapahtuman jälkeen. Järjestäjän nimeämä asennusliike suorittaa asennukset. Järjestäjä ei vastaa mahdollisen sähkökatkon aiheuttamasta vahingosta. Maksut: sisätiloissa valovirta 84 €/ liittymä ja voimavirta 126 €/liittymä, ulkoalueella valovirta 118 €/liittymä ja voimavirta 177 €/liittymä. Hintoihin lisätään alv 24 %. Käyttökulut sisältyvät hintaan. Liittymä tilataan tapahtuman nettisivulla. Hintaan lisätään 30 %, jos sähkö tilataan myöhemmin kuin 7 vrk ennen tapahtumaa.

11. INTERNET (WLAN (langaton)

Laajakaistaliitäntätilaukset Internetiin langattomalla Wlan-lähiverkolla 50 € + alv 24 %. Tilaukset sähköpostitse info@pohjois-suomenmessut.fi.

12. SIIVOUKSET

Järjestäjä huolehtii messuhallin siivouksesta ja jätehuollosta avajaispäivää edeltävänä iltana ja sen jälkeen messukäytävien sekä yleis- ja saniteettitilojen osalta. Osastojen messujen aikaisesta siivoamisesta vastaa järjestäjän nimeämä siivousliike. Siivoustilaukset tehdään tapahtuman nettisivulla. Osastojen välisiivous maksaa 30 € alle 20 m2 ja yli 20 m2 60 € + alv 24 %.

13. VARTIOINTI

Järjestäjä huolehtii yleisestä vartioinnista ja järjestyksestä messualueella. Vartiointi on järjestetty messuhallissa 27.-28.4.2019 välisenä aikana. Järjestäjä ei vastaa tavaroiden, rakenteiden tms. mahdollisesta vioittumisesta tai katoamisesta rakentamis- ja purkuaikoina sekä messujen aukioloaikoina.

14. VAKUUTUKSET

Järjestäjän vastuuvakuutus korvaa vain järjestäjän laitteista tai rakenteista kolmannelle henkilölle mahdollisesti aiheutuneet vahingot. Näytteilleasettajan on itse huolehdittava tarpeelliseksi katsomistaan vastuu- ja muista vakuutuksista (palo-, varkaus- yms.).

15. PALOTURVALLISUUS

Paloturvallisuuden suhteen on noudatettava yleisiä voimassaolevia paloturvallisuusohjeita. Paloturvallisuutta vaarantavien laitteiden esittelyyn ja käyttämiseen on saatava paloviranomaisen ennakkolupa. Järjestäjä varustaa messualueen käsisammuttimin hallin kiinteiden palopostien lisäksi. Tupakointi on sallittu vain ulkona, siihen varatuilla paikoilla.

16. HAVAINTOESITYKSET

Audiovisuaalisten laitteiden ja musiikkivälineiden käyttöön samoin kuin havaintoesitysten järjestämiseen on hankittava järjestäjän lupa. TEOSTO perii tekijänoikeuslain edellyttämän palkkion messuosastoilla esitettävästä musiikista ja videoesityksistä. Havaintoesitykset eivät saa häiritä naapuriosastoja.

17. MAINOSTEN JAKAMINEN

Mainosten jakaminen on sallittua vain omalla messuosastolla (ei käytävillä).

18. AIKATAULU
 • Rakentaminen alkaa to 25.4.2018 klo 10.00, rakentamisaika klo 22.00 saakka, pe 26.4.2018  klo 8.00-22.00 ja la 27.4.2018 klo 8.00-9.00.
 • Osastojen on oltava valmiina la 27.4.2018 klo 09.00
 • Messut avataan yleisölle la 27.4.2018 klo 10.00
 • Purkamisen saa aloittaa aikaisintaan su 28.4.2018 klo 16.00.
 • Kaikki tavarat ja rakennelmat on poistettava messualueelta su 28.4.2018 klo 24.00 mennessä.
 • Jos näytteilleasettaja aloittaa osaston purkamisen 28.4.2019 ennen klo 16.00, perimme sakkomaksuna 250 € + alv 24 %.
 • Messualueeseen kuuluvat myös toiminta-, työnäytös- ja ulkoalueet, joiden rakentamis- ja purkuaikataulu on yllä oleva.
19. TAVAROIDEN LÄHETYS

Messuille tulevat tavarat on varustettava selkeästi vastaanottavan osaston nimitiedoilla. Lähetysosoite on: Rakentaja 2019 Rovaniemi, osaston nimi/nro, Lappi Areena, Hiihtomajantie 6, 96400 Rovaniemi. Tavaratoimitukset vasta rakentamispäivinä.

20. YLEISET MÄÄRÄYKSET

Järjestäjä pidättää itsellään oikeuden messujen peruuttamiseen tai siirtämiseen korvauksetta toiseen ajankohtaan, ellei näitä messuja voittamattomien esteiden vuoksi voida toimeenpanna edellä mainittuna aikana. Allekirjoittamalla näyttelysopimuksen näytteilleasettaja sitoutuu noudattamaan näitä osallistumisehtoja sekä niiden täydennykseksi annettavia ohjeita. Näistä poikkeaminen ilman järjestäjän kirjallista suostumusta voi aiheuttaa messuosaston sulkemisen

Ilmoittautuminen

Alla olevalla lomakkeella voit ilmoittautua näytteilleasettajaksi Rakentaja 2019 Rovaniemi -messutapahtumaan. Ole hyvä ja täytä lomake huolellisesti. Vahvistamme ilmoittautumisesi vielä puhelimitse tai sähköpostitse, minkä jälkeen siitä tulee sitova. Näytteilleasettaja sitoutuu tällöin noudattamaan Pohjois-Suomen Messujen osallistumisehtoja.

1
2
3

Tilat

105 €/m² + alv 24 % (kulmissa sijaitsevissa valmisosastoissa kulmapaikkakorotus +10%)
70 €/m² + alv 24 % (kulmissa sijaitsevissa sisäosastoissa kulmapaikkakorotus +10%)
30 €/m² + alv 24 %
200 €/pöytäpaikka (pöydän koko 150x75cm) + alv 24 %

Palvelut

6 €/käytetty kutsu + alv 10 %
sisälle: 84 € + alv 24 %
ulos: 118 € + alv 24 %
sisälle: 126 € + alv 24 %
ulos: 177 € + alv 24 %
20 m2 tai alle: 30 € + alv 24 %
yli 20 m2: 60 € + alv 24 %
50 € + alv 24 %