KÄVIJÖILLE NÄYTTEILLEASETTAJILLE

Näytteilleasettajille

Rakentaja 2018 Oulu – kevään odotetuin messutapahtuma lähestyy! Messuilla on esillä rakentaminen ja remontointi sekä kovasti odotettuina uusina teemoina sisustus, design ja piha & puutarha!

Rakentaja 2018 Oulu on Pohjois-Suomen suurin tapahtuma alallaan. Rakentajamessuilla teillä näytteilleasettajilla on upea mahdollisuus esitellä messuvieraille tuotteitanne, palvelujanne ja toimintaanne. Alueen uudisrakentaminen on erittäin vilkasta sekä vanhoja kohteita remontoidaan ja sisustetaan ahkerasti.

Hyödynnä lukuisat asiakaskohtaamiset ja ole mukana luomassa huipputapahtumaa! Messuilla on esiintymässä Suomen Kaunein Koti -ohjelmasta tutuksi tullut sisustussuunnittelija Milla Alftan. Hän esiintyy messuilla ja on messuvieraiden tavattavissa molempina päivinä.

Tervetuloa mukaan messuhumuun! 

 

 • Rakentajamessuilla on otettu käyttöön uusi aluekohtainen hinnoittelu.
 • Valmisosasto 125 €/m² A-alue, 115 €/m² B-alue, 105 €/m² C-alue
  • Hintaan sisältyy: näyttelypaikkavuokra, seinät, otsalauta ja matto sekä rakentaminen ja purkaminen
  • Otsalautateksti ei kuulu valmisosaston hintaan
 • Sisäosasto 90 €/m² A-alue, 80 €/m² B-alue, 70 €/m² C-alue
  • Hintaan sisältyy paikanvuokra ilman osastorakenteita
 • Sisustusbasaarissa 200 €/pöytäpaikka (pöydän koko 150×75)
  • Sisustusalan pienyrittäjille
  • Yhdistyksille, järjestöille
  • Hintaan sisältyy paikanvuokra ja pöytä, ilman osastorakenteita
 • Ulkotila 30 €/m²
  • Hintaan sisältyy paikanvuokra ulkona ilman rakenteita

Osallistumisehdot löytyvät kokonaisuudessaan toiselta välilehdeltä.

Miksi mukaan näytteilleasettajaksi?

 • Ainutlaatuinen tilaisuus esitellä tuotteitanne ja palvelujanne rakentamisesta, remontoinnista ja sisustuksesta kiinnostuneelle kohderyhmälle
 • Mutkaton, positiivinen ja innostava tapahtuma – keskiössä aidot kohtaamiset
 • Ohjelmalavalla saat äänesi kuuluviin – miksi et siis hyödyntäisi ilmaista lisänäkyvyyttä?
 • Edulliset messuosastosi tarpeen mukaan: laitetaanko valmis- vai sisäosasto?

Lisänäkyvyyttä Messusanomissa

Rakentaja 2018 Oulu yhteydessä julkaistaan virallinen messulehti Messusanomat.

Näytteilleasettajilla on mahdollisuus hankkia lisänäkyvyyttä mainostamalla kyseisessä julkaisussa. Lehden toimittaa ja julkaisee virallinen yhteistyökumppanimme Mediarautio Oy. Messusanomat on luettavissa myös näköislehtenä.

Lehden levikki Oulun alueella on 90 000 kpl. Mainosten koot ja yksityiskohtaisemmat tiedot löydät tästä.

Ruokailu Ouluhallilla

Ruoka- ja kahvilapalvelut ovat tarjolla jo rakentamispäivinä keskiviikosta alkaen. Lounaalla on kaksi eri ruokalajia. Ruoka- ja kahvilippuja voi tilata etukäteen osoitteesta: info@nallikarioy.fi tai puhelimitse 0400 687 366.

Lisätietoja: Ouluhallin kahvila-ravintola

 

Ota rohkeasti yhteyttä!

Olemme täällä sinua varten.

Helena Paldanius
projektimarkkinoija
+358 50 311 8004
helena.paldanius(at)pohjois-suomenmessut.fi

Katja Koskinen
myyntipäällikkö
+358 40 157 0909
katja.koskinen(at)pohjois-suomenmessut.fi

 

Osallistumisehdot

1. TOIMEENPANO

Järjestäjä: Pohjois-Suomen Messut ry
Paikka: Ouluhalli (Ouluhallintie 20, 90130 Oulu)
Aika: 20.-22.4.2018
Aukioloajat: pe 12-17, la-su klo 10-16
Sisäänpääsy: Pääsylipulla tai asiakaskutsukortilla

 

2. PAIKANVUOKRAT JA MAKSUT

Sisätilan paikanvuokra (ilman rakenteita) A-alue 90 €/m2, B-alue 80 €/m2, C-alue 70 €/m2. Valmisosasto A-alue 125 € /m2, B-alue 115 €/m2, C-alue 105 €/m2. Valmisosaston hintaan sisältyvät näyttelypaikkavuokra, seinät, otsalauta ja matto sekä osaston rakenteiden rakentaminen ja purkaminen. Otsalautateksti ei kuulu valmisosaston hintaan. Kulmapaikkakorotus sisätiloissa 10 %. Ulkotilavuokra Oulussa 30 €/m2. Sisustusbasaarissa on pöytäpaikkoja pienyrittäjille ja yhdistyksille, pöytäpaikan hinta on 200 €. Pöydän koko 75×150 cm.

Paikanvuokra maksetaan laskun eräpäivään mennessä. Eräpäivän jälkeen saapuneista suorituksista perimme 8 %:n viivästyskoron. Osallistuminen kahteen tai useampaan Rakentaja 2018 tapahtumaan oikeuttaa 10 %:n alennukseen Rovaniemen tai Tornion näyttelypaikkavuokrasta. Alennus koskee vain sisätiloja. Maksamalla laskun eräpäivään mennessä, näytteilleasettaja on vahvistanut paikanvarauksen.

Messuosaston minimikoko sisätiloissa on 2×2 m (pois lukien Sisustusbasaari) ja ulkotiloissa 3×3 m.

Hintoihin lisätään alv 24 %.

 

3. ILMOITTAUTUMINEN JA ILMOITTAUTUMISMAKSU

Ilmoittautuminen netissä tai sähköpostilla. Ilmoittautumismaksu 150 € + alv 24 %, joka ei sisälly paikanvuokraan, laskutetaan ilmoittautumisen saavuttua. Ilmoittautumismaksua ei peritä sisustusbasaarin osallistujilta. Jos samalla messuosastolla on useita yrityksiä, veloitetaan ilmoittautumismaksu jokaiselta erikseen. Ilmoittautumismaksua ei palauteta peruutuksen sattuessa. Maksamalla ilmoittautumismaksun eräpäivään mennessä näytteilleasettaja vahvistaa paikanvarauksen. Järjestäjä vahvistaa varauksen kirjallisesti, joka sitoo molempia osapuolia. Sopimuslomake on palautettava allekirjoitettuna määräpäivään mennessä.

4. PAIKKOJEN JAKO

Näytteilleasettajille lähetetään sopimus ja pohjapiirros, johon on merkitty osaston sijainti, tunnukset ja mitat. Ennakkovarausten mukaiset paikkatoivomukset pyritään huomioimaan lopullisessa sijoittelussa. Järjestäjä pidättää itsellään oikeuden hyväksyä tai hylätä näytteilleasettajan osallistumisen.

5. SOPIMUKSEN PURKAMINEN

Näytteilleasettaja voi peruuttaa osallistumisen ilman lisäkustannuksia 14 päivän kuluessa siitä, kun järjestäjän sopimus ja sijoituspiirros on saapunut näytteilleasettajalle. Tämän jälkeen tehdystä peruutuksesta peritään sopimuksen mukainen summa.

6. OSASTOJEN RAKENTEET

Näytteilleasettaja huolehtii osastonsa rakentamisesta (ei valmisosastot) ja viimeistelemisestä sekä siitä, että näyttelyrakenteet ovat riittävän lujia, siistejä ja turvallisia. Järjestäjällä on oikeus poistattaa messualueelta häiritsevät ja epäasialliset rakenteet ja mainokset. Näytteilleasettajan on rakennettava osastonsa takaseinä ja seinät sivuille, jotka rajoittuvat naapuriosastoon. Näytteilleasettaja ei saa ilman sopimusta käyttää hyväkseen toisen näytteilleasettajan rakentamia väliseiniä. Kaikenlainen kiinnittäminen rakennuksen lattia-, pilari- ja seinärakenteisiin on kielletty. Rakentamisen ja rakenteiden aiheuttamista vaurioista vastaa näytteilleasettaja. Osaston rakennekorkeutta ei ole rajattu, peruskorkeus on 250 cm. Lattioissa ei saa käyttää teippejä joista jää liimaa lattiaan tai jotka irrottavat maalit lattioista.

Asiakkaiden yhteystiedot luovutetaan messurakentajalle osastojen rakentamista varten, ei muihin käyttötarkoituksiin.

7. MESSULEHTI / NETTISIVUT

Näytteilleasettajien ja esiteltävien tuotteiden maininta Rakentaja 2018 Messulehdessä ja tapahtuman nettisivuilla on maksuton, kun nämä tiedot annetaan määräaikaan mennessä (30.03.2018). Messulehteen voi ostaa erikseen ilmoituspaikan. Järjestäjä ei vastaa lehdessä, muissa painotuotteissa tai nettisivuilla olevien mahdollisten virheiden aiheuttamista vahingoista. Asiakastiedot luovutetaan Mediaraution käyttöön, ainoastaan messulehteä varten, ei muihin käyttötarkoituksiin.

Asiakkaiden yhteystiedot luovutetaan messulehden tekijän käyttöön, ainoastaan messulehteä varten, ei muihin käyttötarkoituksiin.

8. ASIAKASKUTSUKORTIT

Järjestäjä lähettää näytteilleasettajalle osaston kokoon perustuen tai näytteilleasettajan tilaaman määrän. Kortteja voi tilata lisää messutoimistosta. Järjestäjä laskuttaa näytteilleasettajaa vain palautuneista korteista 8 €/kpl. Hintaan lisätään alv 10 %. Asiakaskutsukorttien edelleen myyminen on kielletty.

9. ESITTELIJÄKORTIT

Esittelijäkortit jaetaan messutoimistosta rakentamisaikana. Esittelijäkortti on pidettävä näkyvästi esillä messuhallissa liikuttaessa.

10. SÄHKÖ

Järjestäjä huolehtii yleisvalaistuksesta. Osastojen asennustyöt, liittymismaksut ja käyttökulut on kunkin näytteilleasettajan itse kustannettava. Järjestäjän nimeämä asennusliike suorittaa asennukset. Järjestäjä ei vastaa mahdollisen sähkökatkon aiheuttamasta vahingosta. Maksut: sisätiloissa valovirta 84 €/ liittymä ja voimavirta 126 €/liittymä, ulkoalueella valovirta 118 €/ liittymä ja voimavirta 177 €/liittymä. Hintoihin lisätään alv 24 %. Käyttökulut sisältyvät hintaan. Liittymä tilataan erillisellä lomakkeella tai tapahtuman nettisivulla. Hintaan lisätään 30 %, jos sähkö tilataan myöhemmin kuin 7 vrk ennen tapahtumaa.

11. INTERNET (WLAN (langaton)

Messuhallissa on maksuton PanOULUn Wlan Internet-yhteys. Kiinteän verkkoyhteyden saa tarvittaessa ja se laskutetaan erikseen. Kiinteät yhteydet, tilaus vähintään kuukautta ennen tapahtumaa, soita 0400 681 317.

12. SIIVOUKSET

Järjestäjä huolehtii messuhallin siivouksesta ja jätehuollosta avajaispäivää edeltävänä iltana ja sen jälkeen messukäytävien sekä yleis- ja saniteettitilojen osalta. Osastojen messujen aikaisesta siivoamisesta vastaa järjestäjän nimeämä siivousliike. Siivoustilaukset tehdään sähköpostilla tai tapahtuman nettisivulla. Osastojen välisiivous maksaa 30 € alle 20 m2 ja yli 20 m2 60 € + alv 24 %.

13. VARTIOINTI

Järjestäjä huolehtii yleisestä vartioinnista ja järjestyksestä messualueella. Vartiointi on järjestetty messuhallissa 20.-22.4.2018 välisenä aikana. Järjestäjä ei vastaa tavaroiden, rakenteiden tms. mahdollisesta vioittumisesta tai katoamisesta rakentamis- ja purkuaikoina sekä messujen aukioloaikoina.

14. VAKUUTUKSET

Järjestäjän vastuuvakuutus korvaa vain järjestäjän laitteista tai rakenteista kolmannelle henkilölle mahdollisesti aiheutuneet vahingot. Näytteilleasettajan on itse huolehdittava tarpeelliseksi katsomistaan vastuu- ja muista vakuutuksista (palo-, varkaus- yms.).

15. PALOTURVALLISUUS

Paloturvallisuuden suhteen on noudatettava yleisiä voimassaolevia paloturvallisuusohjeita. Paloturvallisuutta vaarantavien laitteiden esittelyyn ja käyttämiseen on saatava paloviranomaisen ennakkolupa. Järjestäjä varustaa messualueen käsisammuttimin hallin kiinteiden palopostien lisäksi. Tupakointi on sallittu vain ulkona, siihen tarkoitukseen varatuilla paikoilla.

16. HAVAINTOESITYKSET

Audiovisuaalisten laitteiden ja musiikkivälineiden käyttöön samoin kuin havaintoesitysten järjestämiseen on hankittava järjestäjän lupa. TEOSTO perii tekijänoikeuslain edellyttämän palkkion messuosastoilla esitettävästä musiikista ja videoesityksistä. Havaintoesitykset eivät saa häiritä naapuriosastoja.

17. MAINOSTEN JAKAMINEN

Mainosten jakaminen on sallittua vain omalla messuosastolla (ei käytävillä).

18. AIKATAULU
 • Rakentaminen alkaa ke 18.4.2018 klo 10.00, rakentamisaika klo 22.00 saakka, to 19.4.2018 klo 7.00-22.00, pe 20.4.2018 rakentamisaika alkaa klo 7.00.
 • Osastojen on oltava valmiina pe 20.4.2018 klo 11.00
 • Messut avataan yleisölle pe 20.4.2018 klo 12.00
 • Purkamisen saa aloittaa aikaisintaan 22.4.2018 klo 16.00
 • Kaikki tavarat ja rakennelmat on poistettava messualueelta ma 23.4.2018 klo 12.00 mennessä.
 • Jos näytteilleasettaja aloittaa osaston purkamisen  su 22.4.2018 ennen klo 16.00, perimme sakkomaksuna 250 € + alv 24 %.
 • Messualueeseen kuuluvat myös toiminta-, työnäytös- ja ulkoalueet, joiden rakentamis- ja purkuaikataulu on yllä oleva.
19. TAVAROIDEN LÄHETYS

Messuille tulevat tavarat on varustettava selkeästi vastaanottavan osaston nimitiedoilla. Lähetysosoite on: Rakentajamessut, osaston nimi/nro, Ouluhalli, Ouluhallintie 20, 90130 Oulu. Tavaratoimitukset rakentamispäivinä 18-19.4.2018.

20. YLEISET MÄÄRÄYKSET

Järjestäjä pidättää itsellään oikeuden messujen peruuttamiseen tai siirtämiseen korvauksetta toiseen ajankohtaan, ellei näitä messuja voittamattomien esteiden vuoksi voida toimeenpanna edellä mainittuna aikana. Allekirjoittamalla näyttelysopimuksen näytteilleasettaja sitoutuu noudattamaan näitä osallistumisehtoja sekä niiden täydennykseksi annettavia ohjeita. Näistä poikkeaminen ilman järjestäjän kirjallista suostumusta voi aiheuttaa messuosaston sulkemisen

Ilmoittautuminen

Alla olevalla lomakkeella voit ilmoittautua näytteilleasettajaksi Oulun Rakentajamessuille. Ole hyvä ja täytä lomake huolellisesti. Vahvistamme ilmoittautumisesi vielä puhelimitse tai sähköpostitse, minkä jälkeen siitä tulee sitova. Näytteilleasettaja sitoutuu tällöin noudattamaan Pohjois-Suomen Messujen osallistumisehtoja.

1
2
3

Tilat

125 €/m² + alv 24% (kulmissa sijaitsevissa valmisosastoissa kulmapaikkakorotus +10%)
115 €/m² + alv 24% (kulmissa sijaitsevissa valmisosastoissa kulmapaikkakorotus +10%)
105 €/m² + alv 24% (kulmissa sijaitsevissa valmisosastoissa kulmapaikkakorotus +10%)
90 €/m² + alv 24 % (kulmissa sijaitsevissa sisätilaosastoissa kulmapaikkakorotus +10%)
80€/m² + alv 24 % (kulmissa sijaitsevissa sisätilaosastoissa kulmapaikkakorotus +10%)
70 €/m² + alv 24 % (kulmissa sijaitsevissa sisätilaosastoissa kulmapaikkakorotus +10%)
30 €/m² + alv 24 %
200 €/pöytäpaikka (pöydän koko 150x75cm) + alv 24 %

Palvelut

8 €/käytetty kutsu + alv 10 %
sisälle: 126 € + alv 24 %
ulos: 177 € + alv 24 %
sisälle: 84 € + alv 24 %
ulos: 118 € + alv 24 %
20 m2 tai alle: 30 € + alv 24 %
yli 20 m2: 60 € + alv 24 %
PanOulun avoin yhteys, maksuton