Pohjois-Suomen Messut, messut, rakentajamessut, rakentaminen, remontointi, sisustus, sisustaminen, sisustusmessut, sisustussuunnittelu, sisustussuunnittelija, remontoija, rakentaja, korjausrakentaminen, uudisrakentaminen, omakotitalo, kesämökki, vapaa-ajan asunto, asunto, koti, LVI-työt, sähkötyöt, katon korjaaminen, seniori, vanhus, ikä-ihminen, kotihoito, apuvälineet, seniorimessut, seniori-messut, ysävä-palvelu, ystävyys, kirjamessut, kirjallisuus, kirja, kirjat, lukeminen, matkailu, harrastukset, harrastus, vapaaehtoistyö, perhe, kumppani, aviopuoliso, terveys, terveet elämäntavat, terveydenhoitopalvelut, sairaanhoito, mieliala, Eteenpäin, koulutusmessut, rekrytointi, koulutus, työelämä, oppilas, oppilaat, koululaiset, koululainen, opiskelija, opiskelijat, koulutusvaihtoehdot, yliopisto, korkeakoulu, ammattikorkeakoulu, ammattikoulu, jatko-opiskelu, kymppiluokka, ammatti, työntekijä, työnhakija, yrittäjä, yritys
fb Facebook Instagram You Tube
rakentaja

Yläkuvassa: Domus-keittiö (kuva: Domus Yhtiöt Oy), Pihla ikkunat ja ovet (kuva: Pihla Oy), Kannustalon sisustusta (kuva: Koti ja Keittiö/Kannustalo Oy) ja Idon uutuuskaluste (kuva: ido Oy)

Rakentajamessut 2017 Oulussa, Rovaniemellä ja Torniossa!

Virallisen messulehden RakentajaMessuSanomat julkaisee yhteistyössä Pohjois-Suomen Messut ry:n kanssa Mediarautio Oy. Mediakortit sivulla www.mediarautio.fi/mediakortit.

Pohjois-Suomen Messut järjestää keväällä 2017 suositun rakentaja- ja remontointikauden päätapahtuman Oulussa, Rovaniemellä ja Torniossa! Oulussa Oulun Rakentajamessut 7.-9.4.2017 Ouluhallissa, Rovaniemellä Lapin Rakentajamessut 22.-23.4.2017 Lappi Areenalla ja Torniossa Meri-Lapin Rakentajamessut 6.-7.5.2017 Putaan liikuntahallissa. Tule antamaan asiantuntemuksesi rakentajien, remontoijien ja sisustajien käyttöön. Esittele hyvät tuotteesi ja palvelusi kiinnostuneille messuvieraille! Asiakkaat haluavat faktoja asiantuntijalta, tukea valinnoilleen ja he käyttävät mielellään hyväkseen kunnon messutarjoukset.

Tulevien vuosien asuntorakentaminen painottuu kasvukeskuksiin. Asuntojen korjausrakentamisen tarve jakautuu maassa uudisrakentamista tasaisemmin, mikä pitää yllä rakennustoimintaa myös väestökehitykseltään taantuvilla seuduilla. Suurin osa eli 87 % Suomessa rakennettavista pientaloista on pinta-alaltaan alle 200 neliömetriä. Suomalaiset eivät juhli niinkään hulppeilla tiloilla vaan kodista halutaan mukava ja toimiva ”meidän perheen pesä”. Koti teetetään yhä useammin ”avaimet käteen”-sopimuksella ja niinpä erilaisiin rahoitus-, verotus- ja työturvallisuusasioihin on saatava ohjausta.

Rakentamisessa ja sisustuksessa hyvällä suunnittelulla saadaan merkittävä hyöty, vaikka sen kustannukset ovat vain murto-osa kokonaisuudesta. Tämän päivän rakentajat ja remontoijat ovat tietoisia matalan energiankulutuksen järkevyydestä. Suunnittelussa korostuvat ekologiset valinnat. Hyvä ilmanvaihto, lämmön talteenotto ja pintojen hengittävyys on tärkeää ja huoneilman oikealla kosteudella on suuri merkitys asumisen viihtyvyyteen. Hyvän ja terveellisen sisäilman tärkeys vain korostuu nykypäivänä, kosteusvaurioita halutaan välttää kaikin keinoin. Tähän tarvitaan ammattilaisten opastusta.

Uusiutuvien materiaalien hyödyntämistä voidaan lisätä merkittävästi rakentamisessa. Puu on ympäristö- ja ilmastoystävällinen materiaali, joka nykyistä laajemmin käytettynä tarjoaa merkittävän askeleen kestävän kehityksen suuntaan rakennussektorilla. Tulisijoja on mm. omakotitaloissa usein monta, ovathan ne lämmityskulujen pienentämisen, varalämmön ja ruuanvalmistuksen lisäksi myös suuri sisustuksellinen ja tunnelmaa luova elementti. Tulisijojen oikean käytön neuvominen on tärkeää ja siinä tarvitaan asiantuntijoita. Lämmitykseen on nykyisin valtavasti vaihtoehtoja: sähkö, aurinkolämpö, kaukolämpö, maalämpö, lämpöpumput, hake, pelletti, puu, turve ja öljy. Ammattilaisten apua kaivataan varmasti oikean lämmitystavan valitsemisessa.

Valaistus on yhä tärkeämpi osa sisustusta. Led-valot sekä sisällä että ulkona kasvattavat suosiotaan. Kauniit valaisimet ovat muodissa; oikea valaistus tuo viihtyvyyttä ja turvallisuutta. Sisustuksen väreinä suosiossa ovat uutta tulemistaan tekevät tumma sininen ja vihreä, harmaa on väistymässä. Pinnat ovat rosoisen rentoja, jopa teollisuustyyliä sekä vintagea. Hehkeät sametit, rouheat pellavat, luonto- ja digiprintit ovat pinnalla kankaiden materiaaleina ja kuoseina. Marmori ja vaalea puu palaavat sisustuksen pintoihin ja lasi jatkaa suosiotaan, mm. lasikaiteet ovat suosittuja niin uudisrakentamisessa kuin vanhan korjaamisessakin. Liukuovet sekä sisällä että terassinovina ovat käytännöllisiä ja siksi yhä halutumpia. Kylpyhuoneet rakennetaan persoonallisiksi ja usein myös ylellisiksi, kodeista tehdään entistä yksilöllisempiä ja sisustukseen käytetään aikaa ja usein ainakin värimaailman suunnittelijaa.

Kotona viihdytään yhä enemmän ja mm. etätyö kasvaa edelleen. Yhteisöllisyys lisääntyy asumismuodoissa; yhteiset saunat, yhteiset pihat ja yhteiset hyötypuutarhat palaavat suomalaiseen elämänmuotoon. Eri ikäiset ihmiset viihtyvät samassa pihapiirissä ja esteettömissä kodeissa myös seniorit voivat asua pidempään. Niinpä myös kodin turvallisuus ja käytännöllisyys korostuvat; hälyttimet halutaan nykyaikaisiksi ja helposti käytettäviksi. Edistyksellinen teknologia on yhä useammalle jo itsestäänselvyys.

Näytteilleasettajina olevilla yrityksillä on mahdollisuus näkyä, kuulua ja esitellä toimintaansa myös messujen ohjelmalavalla. Ohjelmalava-aika varataan ennakkoon messutoimistosta ja se on ilmainen. Messut ovat avoinna Oulussa pe klo 10-17, la klo 10-17 ja su klo 10-16, Rovaniemellä la klo 10-17 ja su klo 10-16 sekä Torniossa la klo 10-17 ja su klo 10-16. Kerromme mielellämme lisää messutapahtumista puh. 010 8320004* /Helena Paldanius tai 010 832 0001*/ allekirjoittanut. Voitte ilmoittautua messutoimistosta saatavalla ilmoittautumislomakkeella, alla olevalla www-lomakkeella tai sähköpostitse: aila.jaaski(at)pohjois-suomenmessut.fi. Osallistuminen kahteen tai useampaan Rakentajamessutapahtumaan oikeuttaa 10 %:n alennukseen Rovaniemen tai Tornion näyttelypaikkavuokrasta. Huomioittehan, että alennus koskee vain sisätiloja. Tervetuloa näytteilleasettajaksi Pohjois-Suomen merkittävimpiin rakennusalan tapahtumiin vuonna 2017 Ouluun, Rovaniemelle ja Tornioon!

Rakentajamessuterveisin Aila Jääski
Toimitusjohtaja
Pohjois-Suomen Messut ry

spacer
messupainikkeet_r
rakentajakansi
spacer

Lataa Rakentajamessujen 2017 pdf-esite oheisesta esitteen kannen kuvasta!

Jos sinulla on kysyttävää, älä epäröi ottaa yhteyttä. Yhteystiedot.
Voit ladata messujen logomateriaalia käyttöösi aineistot-sivulta.

Rakentajamessut 2017 Ilmoittautumislomake/
Anmälningsblankett

Ilmoittaudu näytteilleasettajaksi tällä lomakkeella Ouluun, Rovaniemelle ja Tornioon. Ilmoittautumisaika päättyy/Anmälningstiden utgår 31.1.2017. Otamme vastaan ilmoittautumisia määräajan jälkeenkin, mikäli tilaa riittää. Täytä lomake huolellisesti, saat kopion siitä antamaasi sähköpostiosoitteeseen. Mikäli et saa kopiota (tarkista myös roskapostikansiosi), ole ystävällinen ja täytä lomake uudelleen. Kiitos/Tack.


 

Osallistumisehdot

1. Toimeenpano

Järjestäjä: Pohjois-Suomen Messut Ry

Paikat ja ajat:
OULU: Ouluhalli, 7.-9.4.2017
ROVANIEMI: Lappi Areena, 22.-23.4.2017
TORNIO: Putaan liikuntahalli, 6.-7.5.2017

Aukioloajat:
OULU: pe ja la klo 10-17, su klo 10-16
ROVANIEMI: la klo 10-17, su klo 10-16
TORNIO: la klo 10-17, su klo 10-16

Sisäänpääsy: asiakaskutsukortilla tai pääsylipulla

2. Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen päättyy 31.1.2017 Oulu, Rovaniemi ja Tornio. Mikäli tilaa riittää, ilmoittautumisia voidaan ottaa vastaan vielä määräajan jälkeen. Ilmoittautua voi ilmoittautumislomakkeella, faksilla, netissä tai sähköpostilla. Ilmoittautumismaksu on 150 € + alv 24 %, joka ei sisälly paikanvuokraan, laskutetaan ilmoittautumisen saavuttua. Ilmoittautumismaksua ei palauteta peruutuksen sattuessa. Maksamalla ilmoittautumismaksun eräpäivään mennessä näytteilleasettaja vahvistaa paikanvarauksen. Järjestäjä vahvistaa varauksen kirjallisesti, mikä sitoo molempia osapuolia. Sopimuslomake on palautettava allekirjoitettuna määräpäivään mennessä.

3. Paikkojen jakaminen

Ennakkovarausten mukaiset paikkatoivomukset pyritään huomioimaan lopullisessa sijoittelussa. Näytteilleasettajille lähetetään sopimus ja pohjapiirros, johon on merkitty osaston sijainti, tunnukset ja mitat. Järjestäjä pidättää itsellään oikeuden hyväksyä tai hylätä näytteilleasettajan osallistumisen.

4. Paikanvuokrat ja maksut

Paikanvuokrat määräytyvät osastojen lopullisen sijoituksen mukaan, sisätiloissa Oulussa 80 €/m², Rovaniemellä A-halli 65 €/m² ja B-halli 45 €/m² ja Torniossa 60 €/m². Valmisosasto Oulussa 115 €/m², Rovaniemellä A-halli 100 €/m² ja B-halli 80 €/m² ja Torniossa 95 €/m². Valmisosaston hintaan sisältyy näyttelypaikkavuokra, seinät, matto ja otsalauta. Otsalautateksti ei kuulu valmis-osaston hintaan. Kulmapaikkakorotus sisätiloissa 10 %. Ulkotilavuokra Oulussa on 30 €/m² , Rovaniemellä 25 €/m² ja Torniossa 25 €/m². Vuokra lasketaan jokaiselta alkavalta neliömetriltä. Alin osallistumismaksu Oulussa on 450 €, Rovaniemellä 350 € ja Torniossa 340 €. Hintoihin lisätään alv 24 %. Osallistuminen kahteen tai useampaan Rakentajamessutapahtumaan oikeuttaa 10 %:n alennukseen Rovaniemen tai Tornion näyttelypaikkavuokrasta. Alennus koskee vain sisätiloja. Paikanvuokra maksetaan laskun eräpäivään mennessä. Eräpäivän jälkeen saapuneista suorituksista perimme 8 %:n viivästyskoron. Messuosastoilla saadaan mainita muu kuin näytteilleasettajan, hänen päämiestensä tai edustajien toiminimi vain järjestäjän luvalla, jolloin tällaisesta maininnasta tehdään sopimus ja peritään 300 € nimeä kohti.

5. Sopimuksen purkaminen

Näytteilleasettaja voi peruuttaa osallistumisen 14 päivän kuluessa siitä kun järjestäjän sopimus ja sijoituspiirros on saapunut näytteilleasettajalle. Tämän jälkeen tehdyistä peruutuksista peritään erääntyneet laskut. Ilmoittautumismaksua ei kuitenkaan palauteta peruutuksen sattuessa.

6. Aikataulu

Oulussa:
* Rakentaminen alkaa 4.4.2017 klo 21.00
* Osastojen on oltava valmiina yleisölle 7.4.2017 klo 10.00
* Messut avataan yleisölle 7.4.2017 klo 10.00
* Purkaminen aloitetaan 9.4.2017 klo 16.00
* Kaikki rakennelmat ja tavarat on poistettava messualueelta 10.4.2017 klo 12.00 mennessä.

6. Aikataulu jatkuu

Rovaniemellä:
* Rakentaminen alkaa 20.4.2017 klo 10.00
* Osastojen on oltava valmiina 21.4.2017 klo 22.00
* Messut avataan yleisölle 22.4.2017 klo 10.00
* Purkaminen aloitetaan 23.4.2017 klo 16.00
* Kaikki tavarat ja rakennelmat on poistettava messualueelta 23.4.2017 klo 22.00 mennessä.

Torniossa:
* Rakentaminen alkaa 5.5.2017 klo 10.00
* Osastojen on oltava valmiina 5.5.2017 klo 22.00
* Messut avataan yleisölle 6.5.2017 klo 10.00
* Purkaminen aloitetaan 7.5.2017 klo 16.00
* Kaikki tavarat ja rakennelmat on poistettava messualueelta 7.5.2017 klo 22.00 mennessä.

Päivittäinen rakentamis- ja purkamisaika on klo 8.00-22.00. Pitempää rakentamis- ja purkamisaikaa vaativat osastot neuvotellaan tapauskohtaisesti. Messualueeseen kuuluvat myös toiminta-, työnäytös- ja ulkoalueet, joiden rakentamis- ja purkuaikataulu on yllä oleva.

7. Sähkö

Järjestäjä huolehtii yleisvalaistuksesta. Osastojen asennustyöt, liittymismaksut ja käyttökulut on kunkin näytteilleasettajan itse kustannettava ja ne laskutetaan tapahtuman jälkeen. Järjestäjän nimeämä asennusliike suorittaa asennukset. Maksut: sisätiloissa valovirta 84 €/ liittymä ja voimavirta 126 € /liittymä, ulkoalueella valovirta 118 €/ liittymä ja voimavirta 177 € /liittymä. Hintoihin lisätään alv 24 %. Käyttökulut sisältyvät hintaan. Liittymä tilataan erillisellä lomakkeella tai sähköisesti nettisivulta.
Järjestäjä ei vastaa sähkökatkoksen aiheuttamasta vahingosta.

8. Asiakaskutsukortit

Järjestäjä lähettää näytteilleasettajalle asiakaskutsukortteja osaston kokoon perustuen tai näytteilleasettajan tilaaman määrän. Kortteja voi tilata lisää messutoimistosta. Järjestäjä laskuttaa asiakasta vain palautuneista korteista Oulussa 8€/kpl, Rovaniemellä 6€/kpl ja Toniossa 6€/kpl. Hintaan lisätään alv 10%. Asiakaskutsukorttien edelleen myyminen on kielletty.

9. Osastojen rakenteet

Näytteilleasettaja huolehtii osastonsa rakentamisesta (ei valmisosastot) ja somistamisesta sekä siitä, että näyttelyrakenteet ovat riittävän lujia, siistejä ja turvallisia. Näytteilleasettajan on rakennettava osastonsa takaseinä ja seinät sivuille, jotka rajoittuvat naapuriosastoon. Näytteilleasettaja ei saa ilman sopimusta käyttää hyväkseen toisen näytteilleasettajan rakentamia väliseiniä. Kaikenlainen kiinnittäminen rakennuksen lattia-, pilari- ja seinärakenteisiin on kielletty. Osaston seinien on oltava 250 cm korkeat. Osaston etureuna on varustettava otsalaudalla, jossa saa olla yrityksen toiminimi ja logo. Otsalaudan korkeus on 30 cm ja sen yläreuna on 250 cm:n korkeudella. HUOM! LATTIOISSA EI SAA KÄYTTÄÄ TEIPPEJÄ, jotka irrottavat maalit.

10. Yleiset määräykset

Esitteiden jakaminen käytävillä on kielletty. Järjestäjä pidättää itsellään oikeuden messujen peruuttamiseen tai siirtämiseen korvauksetta toiseen ajankohtaan, ellei näitä messuja voittamattomien esteiden vuoksi voida toimeenpanna edellä mainittuna aikana. Allekirjoittamalla näyttelysopimuksen näytteilleasettaja sitoutuu noudattamaan näitä osallistumisehtoja sekä niiden täydennykseksi annettavia ohjeita. Näistä poikkeaminen ilman järjestäjän kirjallista suostumusta voi aiheuttaa messuosaston sulkemisen.