Pohjois-Suomen Messut, messut, rakentajamessut, rakentaminen, remontointi, sisustus, sisustaminen, sisustusmessut, sisustussuunnittelu, sisustussuunnittelija, remontoija, rakentaja, korjausrakentaminen, uudisrakentaminen, omakotitalo, kesämökki, vapaa-ajan asunto, asunto, koti, LVI-työt, sähkötyöt, katon korjaaminen, seniori, vanhus, ikä-ihminen, kotihoito, apuvälineet, seniorimessut, seniori-messut, ysävä-palvelu, ystävyys, kirjamessut, kirjallisuus, kirja, kirjat, lukeminen, matkailu, harrastukset, harrastus, vapaaehtoistyö, perhe, kumppani, aviopuoliso, terveys, terveet elämäntavat, terveydenhoitopalvelut, sairaanhoito, mieliala, Eteenpäin, koulutusmessut, rekrytointi, koulutus, työelämä, oppilas, oppilaat, koululaiset, koululainen, opiskelija, opiskelijat, koulutusvaihtoehdot, yliopisto, korkeakoulu, ammattikorkeakoulu, ammattikoulu, jatko-opiskelu, kymppiluokka, ammatti, työntekijä, työnhakija, yrittäjä, yritys
fb Facebook Instagram You Tube
rakentaja_oulu

Yläkuvassa Värisilmä-ketjun upeaa seinäkäsittelyä ja Finnlamelli Oy:n kaunis lamellihirsitalo.

Meri-Lapin Rakentajamessut 2017 Putaan liikuntahallissa

Pohjois-Suomen Messut järjestää jälleen rakentaja-, remontointi- ja sisustuskauden aloitustapahtuman Meri-Lapin Rakentajamessut Putaan liikuntahallissa (Viidankatu 20 (kts. kartta) lauantaista sunnuntaihin 6.-7.5.2017. Rakentajat, remontoijat ja sisustajat: tervetuloa tapaamaan messuille alan ammattilaisia ja saamaan uusinta tietoa, ohjeita ja ideoita. Kannattaa ottaa hyöty myös messutarjouksista ja osallistua kävijäpalkinnon arvontaan!

Omakotitalo on edelleen Suomessa toivotuin asumismuoto. Suomalaiset eivät juhli niinkään hulppeilla neliöillä vaan kodista halutaan mukava ja toimiva ”meidän perheen pesä”. Koti teetetään yhä useammin Avaimet käteen -sopimuksella. Talonrakennuksen ammattilaisilta saa ajantasaista tietoa sekä rakentamisesta että remontoimisesta. Tornion kaupunki ja Ylitornion kunta esittelevät messuilla tonttipalvelua ja uusia asuinalueita.

Ammattilaisten käyttäminen sekä suunnittelu- että rakennus- ja remonttitöissä on kannattavaa. Se säästää rakentajan ja remontoijan hermoja ja rahaa. Rakentamisessa ja sisustuksessa hyvällä suunnittelulla saadaan merkittävä hyöty vaikka sen kustannukset ovat vain murto-osa kokonaisuudesta. Laadukkaat, aikaa kestävät ja ympäristöystävälliset valinnat rakennus- ja remontointivaiheissa ovat tärkeitä. Messuilla on tarjolla paljon tietoa terveellisestä asumisesta, rakentamisesta ja remontoimisesta. Paikalla ovat myös remonttifirmojen ammattimiehet.

Tämän päivän rakentajat ja remontoijat ovat tietoisia matalan energiankulutuksen järkevyydestä. Hyvä ilmanvaihto, lämmön talteenotto, kodin viilentäminen ja pintojen hengittävyys on tärkeää, ja huoneilman oikealla kosteudella on suuri merkitys asumisen viihtyvyyteen. Hyvän ja terveellisen sisäilman tärkeys vain korostuu nykypäivänä; kosteusvaurioita halutaan välttää kaikin keinoin. Asiantuntijoita on paikalla opastamassa hyvien ilmanvaihtotuotteiden valitsemisessa. Oikein toteutettuna hyvä ilmanvaihto säästää energiaa ja kustannuksia.

Uusiutuvien materiaalien käyttöä voidaan lisätä merkittävästi rakentamisessa ja remontoimisessa. Puu on ympäristö- ja ilmastoystävällinen materiaali, joka nykyistä laajemmin käytettynä tarjoaa merkittävän askeleen kestävän kehityksen suuntaan rakennussektorilla. Messuilla on puu- ja hirsitalomalleja esittelyssä monelta tekijältä.
Lämmitykseen on nykyisin valtavasti vaihtoehtoja: aurinkolämpö, kaukolämpö, maalämpö, lämpöpumput, sähkö, hake, pelletti, puu, turve ja öljy. Asiantuntijan apua kaivataan varmasti oikean lämmitystavan valitsemisessa.


Sisustuksen väreinä suosiossa ovat uutta tulemistaan tekevät tumma sininen ja vihreä. Tikkurilan Vuoden väri 2017 on Angora. Muita trendivärejä ovat tänä vuonna unenomaiset pastellit, terrakotta, laventeli ja savi. Pinnat ovat rosoisen rentoja, jopa teollisuustyyliä sekä vintagea. Hehkeät sametit, rouheat pellavat ja luontoaiheet 1970-luvun tyyliin ovat pinnalla kankaiden materiaaleina ja kuoseina. Eri kivilajit ja vaalea puu palaavat sisustuksen pintoihin ja lasi jatkaa suosiotaan, mm. lasikaiteet ovat suosittuja niin uudisrakentamisessa kuin vanhan korjaamisessakin.

Liukuovet sekä sisällä että terassinovina ovat käytännöllisiä ja siksi yhä halutumpia. Keittiöiden väreinä hallitsevat valkoinen, harmaa, ruskea ja musta. Saareke on yhä suosiossa ja tasoissa yhdistellään eri materiaaleja ja paksuuksia. Kylpyhuoneet rakennetaan persoonallisiksi ja usein myös ylellisiksi, kodeista tehdään entistä yksilöllisempiä. Sisustukseen käytetään aikaa ja usein ainakin värimaailman suunnittelijaa.
Kotona viihdytään yhä enemmän joten kodin turvallisuus ja käytännöllisyys korostuvat; hälyttimet halutaan nykyaikaisiksi ja helposti käytettäviksi. Edistyksellinen teknologia on tätä päivää. Talotehtaat ovat jälleen hyvin edustettuina, esittelyssä on mm. edelleen suositut pienet omakotitalot!

OSALLISTU MESSUILLA UPEAN, MASKU OY:N SPONSOROIMAN RIIPPUKEINUN ARVONTAAN! Keinu (kuva alempana) on arvoltaan n. 400€, väriltään musta harmailla pehmusteilla. Loistava sisälle tai ulos; puutarhaan, parvekkeelle tai terassille!

MESSUKAHVIO: Putaan uimahallin Keidaskahvila, puh. 0400 696 254. Kahvila avoinna pe 5.5. klo 11-20, la 6.5. ja su 7.5. klo 10-16. Käteis- ja pankkikorttimaksu, ei laskuun.

MESSUT OVAT AVOINNA Putaan liikuntahallissa la klo 10-17 ja su klo 10-16. PÄÄSYLIPUT ovat 8€ (tai asiakaskutsukortilla) ja alle 12-vuotiaat pääsevät messuille ilmaiseksi aikuisen seurassa.
Yhteystiedot: 0400 681319, 0400 681317, aila.jaaski@pohjois-suomenmessut.fi, info@pohjois-suomenmessut.fi

Messuterveisin Aila Jääski
Toimitusjohtaja
Pohjois-Suomen Messut ry


HUOM! SIVU NÄYTTEILLEASETTAJILLE

spacer
arvonta
messupainikkeet_roi
oulu_kansi
spacer

 

spacer
kuvasarja6 kuvasarja6 kuvasarja6 kuvasarja6 kuvasarja6 kuvasarja6 kuvasarja6 kuvasarja6 kuvasarja6 kuvasarja6 kuvasarja6 kuvasarja6 kuvasarja6 kuvasarja6 kuvasarja6 kuvasarja6 kuvasarja6 kuvasarja6 kuvasarja6 kuvasarja6 kuvasarja6 kuvasarja6 kuvasarja6 kuvasarja6 kuvasarja6 kuvasarja6 kuvasarja6 kuvasarja6
spacer


Info Meri-Lapin Rakentajamessut

Järjestäjä

Pohjois-Suomen Messut ry, Ojakatu 2, PL 231, 90101 Oulu. Puh. 0400 681 319, 0400 681 317

Messujen henkilökunta

Toimitusjohtaja Aila Jääski puh. 0400 681 319
Kenttätoiminnat ja tekniikka Mika Jääski puh. 0400 681 317
Tiedotus Pentti Kiviranta puh. 0400 580 085 /Mediarautio Oy puh. 0400 580 092

Messutoimisto

Messutoimisto sijaitsee Putaan liikuntahallissa. Messuinfo on avoinna messupäivinä messujen aukioloaikoina. Puh.0400 681 319, 0400 681 317

 

Aukioloajat

Messut ovat avoinna yleisölle la klo 10-17 ja su klo 10-16

Pääsyliput

Aikuiset 8€ tai asiakaskutsukortilla. Lapset alle 12 v. ilmaiseksi aikuisten seurassa


Messukahvio

Putaan uimahallin Keidaskahvila, puh. 0400 696 254. Kahvila avoinna pe 5.5. klo 11-20, la 6.5. ja su 7.5. klo 10-16.
Käteis- ja pankkikorttimaksu, ei laskuun.

Infopiste

Näyttelyhallissa, kts. kartta

Lehdistöpalvelu

Opasteiden osoittamassa paikassa

Yleisö-WC:t

WC-tilat sijaitsevat opasteiden osoittamassa paikassa.

Lastenhoito

Vaipanvaihto ym. lastenhoito opasteiden osoittamassa paikassa.

Rakennepalvelut ja sähkötyöt

MSP Event Oy, Kiilletie 1, 90620 Oulu. Puh. 010 617 6300,0400 696 264, info@msp.fi

Osallistumisehdot näytteilleasettajille

1. Toimeenpano

Järjestäjä: Pohjois-Suomen Messut Ry

Paikat ja ajat:
OULU: Ouluhalli, 7.-9.4.2017
ROVANIEMI: Lappi Areena, 22.-23.4.2017
TORNIO: Putaan liikuntahalli, 6.-7.5.2017

Aukioloajat:
OULU: pe ja la klo 10-17, su klo 10-16
ROVANIEMI: la klo 10-17, su klo 10-16
TORNIO: la klo 10-17, su klo 10-16

Sisäänpääsy: asiakaskutsukortilla tai pääsylipulla

2. Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen päättyy 31.1.2017 Oulu, Rovaniemi ja Tornio. Mikäli tilaa riittää, ilmoittautumisia voidaan ottaa vastaan vielä määräajan jälkeen. Ilmoittautua voi ilmoittautumislomakkeella, faksilla, netissä tai sähköpostilla. Ilmoittautumismaksu on 150 € + alv 24 %, joka ei sisälly paikanvuokraan, laskutetaan ilmoittautumisen saavuttua. Ilmoittautumismaksua ei palauteta peruutuksen sattuessa. Maksamalla ilmoittautumismaksun eräpäivään mennessä näytteilleasettaja vahvistaa paikanvarauksen. Järjestäjä vahvistaa varauksen kirjallisesti, mikä sitoo molempia osapuolia. Sopimuslomake on palautettava allekirjoitettuna määräpäivään mennessä.

3. Paikkojen jakaminen

Ennakkovarausten mukaiset paikkatoivomukset pyritään huomioimaan lopullisessa sijoittelussa. Näytteilleasettajille lähetetään sopimus ja pohjapiirros, johon on merkitty osaston sijainti, tunnukset ja mitat. Järjestäjä pidättää itsellään oikeuden hyväksyä tai hylätä näytteilleasettajan osallistumisen.

4. Paikanvuokrat ja maksut

Paikanvuokrat määräytyvät osastojen lopullisen sijoituksen mukaan, sisätiloissa Oulussa 80 €/m², Rovaniemellä A-halli 65 €/m² ja B-halli 45 €/m² ja Torniossa 60 €/m². Valmisosasto Oulussa 115 €/m², Rovaniemellä A-halli 100 €/m² ja B-halli 80 €/m² ja Torniossa 95 €/m². Valmisosaston hintaan sisältyy näyttelypaikkavuokra, seinät, matto ja otsalauta. Otsalautateksti ei kuulu valmis-osaston hintaan. Kulmapaikkakorotus sisätiloissa 10 %. Ulkotilavuokra Oulussa on 30 €/m² , Rovaniemellä 25 €/m² ja Torniossa 25 €/m². Vuokra lasketaan jokaiselta alkavalta neliömetriltä. Alin osallistumismaksu Oulussa on 450 €, Rovaniemellä 350 € ja Torniossa 340 €. Hintoihin lisätään alv 24 %. Osallistuminen kahteen tai useampaan Rakentajamessutapahtumaan oikeuttaa 10 %:n alennukseen Rovaniemen tai Tornion näyttelypaikkavuokrasta. Alennus koskee vain sisätiloja. Paikanvuokra maksetaan laskun eräpäivään mennessä. Eräpäivän jälkeen saapuneista suorituksista perimme 8 %:n viivästyskoron. Messuosastoilla saadaan mainita muu kuin näytteilleasettajan, hänen päämiestensä tai edustajien toiminimi vain järjestäjän luvalla, jolloin tällaisesta maininnasta tehdään sopimus ja peritään 300 € nimeä kohti.

5. Sopimuksen purkaminen

Näytteilleasettaja voi peruuttaa osallistumisen 14 päivän kuluessa siitä kun järjestäjän sopimus ja sijoituspiirros on saapunut näytteilleasettajalle. Tämän jälkeen tehdyistä peruutuksista peritään erääntyneet laskut. Ilmoittautumismaksua ei kuitenkaan palauteta peruutuksen sattuessa.

6. Aikataulu

Oulussa:
* Rakentaminen alkaa 4.4.2017 klo 21.00
* Osastojen on oltava valmiina yleisölle 7.4.2017 klo 10.00
* Messut avataan yleisölle 7.4.2017 klo 10.00
* Purkaminen aloitetaan 9.4.2017 klo 16.00
* Kaikki rakennelmat ja tavarat on poistettava messualueelta 10.4.2017 klo 12.00 mennessä.

6. Aikataulu jatkuu

Rovaniemellä:
* Rakentaminen alkaa 20.4.2017 klo 10.00
* Osastojen on oltava valmiina 21.4.2017 klo 22.00
* Messut avataan yleisölle 22.4.2017 klo 10.00
* Purkaminen aloitetaan 23.4.2017 klo 16.00
* Kaikki tavarat ja rakennelmat on poistettava messualueelta 23.4.2017 klo 22.00 mennessä.

Torniossa:
* Rakentaminen alkaa 5.5.2017 klo 10.00
* Osastojen on oltava valmiina 5.5.2017 klo 22.00
* Messut avataan yleisölle 6.5.2017 klo 10.00
* Purkaminen aloitetaan 7.5.2017 klo 16.00
* Kaikki tavarat ja rakennelmat on poistettava messualueelta 7.5.2017 klo 22.00 mennessä.

Päivittäinen rakentamis- ja purkamisaika on klo 8.00-22.00. Pitempää rakentamis- ja purkamisaikaa vaativat osastot neuvotellaan tapauskohtaisesti. Messualueeseen kuuluvat myös toiminta-, työnäytös- ja ulkoalueet, joiden rakentamis- ja purkuaikataulu on yllä oleva.

7. Sähkö

Järjestäjä huolehtii yleisvalaistuksesta. Osastojen asennustyöt, liittymismaksut ja käyttökulut on kunkin näytteilleasettajan itse kustannettava ja ne laskutetaan tapahtuman jälkeen. Järjestäjän nimeämä asennusliike suorittaa asennukset. Maksut: sisätiloissa valovirta 84 €/ liittymä ja voimavirta 126 € /liittymä, ulkoalueella valovirta 118 €/ liittymä ja voimavirta 177 € /liittymä. Hintoihin lisätään alv 24 %. Käyttökulut sisältyvät hintaan. Liittymä tilataan erillisellä lomakkeella tai sähköisesti nettisivulta.
Järjestäjä ei vastaa sähkökatkoksen aiheuttamasta vahingosta.

8. Asiakaskutsukortit

Järjestäjä lähettää näytteilleasettajalle asiakaskutsukortteja osaston kokoon perustuen tai näytteilleasettajan tilaaman määrän. Kortteja voi tilata lisää messutoimistosta. Järjestäjä laskuttaa asiakasta vain palautuneista korteista Oulussa 8€/kpl, Rovaniemellä 6€/kpl ja Toniossa 6€/kpl. Hintaan lisätään alv 10%. Asiakaskutsukorttien edelleen myyminen on kielletty.

9. Osastojen rakenteet

Näytteilleasettaja huolehtii osastonsa rakentamisesta (ei valmisosastot) ja somistamisesta sekä siitä, että näyttelyrakenteet ovat riittävän lujia, siistejä ja turvallisia. Näytteilleasettajan on rakennettava osastonsa takaseinä ja seinät sivuille, jotka rajoittuvat naapuriosastoon. Näytteilleasettaja ei saa ilman sopimusta käyttää hyväkseen toisen näytteilleasettajan rakentamia väliseiniä. Kaikenlainen kiinnittäminen rakennuksen lattia-, pilari- ja seinärakenteisiin on kielletty. Osaston seinien on oltava 250 cm korkeat. Osaston etureuna on varustettava otsalaudalla, jossa saa olla yrityksen toiminimi ja logo. Otsalaudan korkeus on 30 cm ja sen yläreuna on 250 cm:n korkeudella. HUOM! LATTIOISSA EI SAA KÄYTTÄÄ TEIPPEJÄ, jotka irrottavat maalit.

10. Yleiset määräykset

Esitteiden jakaminen käytävillä on kielletty. Järjestäjä pidättää itsellään oikeuden messujen peruuttamiseen tai siirtämiseen korvauksetta toiseen ajankohtaan, ellei näitä messuja voittamattomien esteiden vuoksi voida toimeenpanna edellä mainittuna aikana. Allekirjoittamalla näyttelysopimuksen näytteilleasettaja sitoutuu noudattamaan näitä osallistumisehtoja sekä niiden täydennykseksi annettavia ohjeita. Näistä poikkeaminen ilman järjestäjän kirjallista suostumusta voi aiheuttaa messuosaston sulkemisen.